• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Risotto med asparges

Risotto med asparges

Cremet risotto med asparges
En klassisk risotto med asparges, som den laves i Italien. De lækre risottoris koges al dente, hvorefter de grønne asparges tilsættes. God som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  16. januar 2021

Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med lidt hvidvin, og den kan blandt andet bruges som tilbehør til forskellige kødretter.
  2. Opskrift på risotto med asparges
  3. Risotto med asparges
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Honningmarineret laks
  8. Frikadeller
Gå til opskrift

Risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med lidt hvidvin, og den kan blandt andet bruges som tilbehør til forskellige kødretter.

Risotto med asparges skal laves af de gode arborio-ris, der kommer fra Italien.

Risene skal koges al dente, altså med lidt bid i kernen - uden de selvfølgelig er rå.

Risotto passer perfekt til en god bøf og andre kødretter, og den er lidt lettere og elegant som tilbehør end de klassiske kartofler.

Det er vigtigt, at du anvender arborio ris - og ikke almindelig grødris. De duer IKKE til risotto!

I stedet for asparges kan du tilsætte mange andre grøntsager til din risotto - svampe er også en klassiker. Men husk at svitse dem af først.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Klassisk risotto
  • Risotto med salsiccia
  • Ærterisotto
  • Risotto med kylling

Opskrift på risotto med asparges

Cremet risotto med asparges

Risotto med asparges

Opskrift på klassisk italiensk risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med blandt andet lidt hvidvin, og den bruges som tilbehør til mange kødretter.
Bedømmelse
4.7 fra 3 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt lforårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g risottoris - arborio
  • 1 dl hvidvin
  • 0,5 l hønsebouillon - 1 terning + 0,5 l vand
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt persille - friskhakket
  • frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skær yderste top og bunden af forårsløgene, vask den grundigt for jord, og skær den i tynde skiver. Hvidløgsfed hakkes fint. Kom lidt olie i en gryde, og svits hurtigt forårsløg og hvidløg.
  • Kom så risene ned i gryden. og lad dem svitse med et minut.
  • Tilsæt så hvidvin, og lad det koge lidt ind. Så kommer du gradvist hønsebouillon i, og lad det koge op. Skrue så ned for varmen, og lad det simre 15 minutter, hvor du løbende tilfører bouillon, hver gang væsken næsten er kogt ud. En risotto med asparges skal man være over, for så bliver den bedst.
  • Til sidst, når bouillonen er opsuget af risene, tilsættes lidt mælk for at gøre risottoen lidt mere hvid og indbydende. Tilsæt til en passende konsistens.
  • Rengør asparges, knæk bundstykket af, og skær asparges i stykker på cirka to centimeter.
  • Når de 15 minutter er gået, kommer du asparges, friskhakket persille og plukkede basilikumsblade i risottoen, og lader det simre et par minutter mere.
  • Tag så din risotto med asparges af kogepladen. Smag til med salt og friskkværnet peber, og server.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
218
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
176
mg
8
%
Kalium
 
183
mg
5
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
532
IU
11
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Din ret er nu klar til servering, men du kan også lige komme lidt reven parmesan i til sidst. Det gør blot risottoen endnu mere italiensk.

Du kan eventuelt servere risottoen til en af disse retter:

Honningmarineret laks

4.7 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn

Frikadeller

4.8 fra 724 stemmer
Få opskriften på autentiske frikadeller lavet efter en slagtermesters traditionelle metoder. En klassisk dansk favorit.
Gå til opskrift
et billede med frikadeller
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita

    juli 10, 2022 at 6:05 pm

    Hej - tak for en masse skønne opskrifter ❤️
    I opskriften Risotto med asparges, står følgende:
    “ Så kommer du gradvist hønsebouillon i, og lad det koge op. Skrue så ned for varmen, og lad det simre 15 minutter, hvor du løbende tilfører bouillon, hver gang væsken næsten er kogt ud”
    Men i grundopskriften for Risotto står der at alt bouillon skal tilsættes på én gang, og at det er en skrøne at det skal tilsættes gradvist.
    Så hvad er mest korrekt og givet det bedste resultat?
    Mvh Anita

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required