• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

billede med græskarsuppe i tallerken
En cremet græskarsuppe, der laves på hokkaido græskar, og toppingen er små æbletern, ristede græskarkerner og purløg. Græskarsuppen er god som forret, men kan også bruges som hovedret. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. oktober 2024 - Udgivet:  24. september 2023

Del gerne:
145
SHARES
FacebookMessenger145PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
  2. Opskrift på klassisk græskarsuppe
  3. Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.

Cremet græskarsuppe er en lækker efterårsret med de gode, danske græskar, som der blandt andet bliver produceret tonsvis af på Samsø, men også andre steder i landet.

Græskarsuppen er nem at lave, og den er fremragende som forret, men er bestemt også en god hovedret.

Du skal i øvrigt ikke skrælle græskarret, fordi skrællen er med til at give græskarsuppen den flotte farve.

Er der mørke pletter eller andet snavs på græskarret, skæres disse blot fra. Husk at skylle græskarret!

Opskriften på suppe med græskar er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hokkaidosuppe
  • Mexicansk suppe med græskar
  • Artiskoksuppe

Opskrift på klassisk græskarsuppe

billede med græskarsuppe i tallerken

Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Bedømmelse
4.6 fra 61 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille hokkaido græskar
  • 1 bagekartoffel
  • 1 l hønsefond - evt. 1 liter vand og to bouillonterninger
  • Lidt chili - tørret
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 1 æble
  • 50 g græskarkerner
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  • Løg og hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve.
    billede med sauterede løg og hvidløg til græskarsuppe
  • Flæk græskarret på midten, og del den derefter endnu en gang. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern.
    billede med hokkaido græskar til græskarsuppe
  • Bagekartoflen skrælles og skæres derefter også i mindre tern.
  • Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt så hønsefond og lidt tørret chili - du kan jo selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
    billede med kogning af græskarsuppe
  • I mellemtiden gør du din topping til græskarsuppen klar. Æblet snittes i små tern, græskarnerne ristes let på en pande, og purløg hakkes fint.
    billede med ristede græskarkerner
  • Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, skal du blende suppen. Du kan bare gøre det med en stavblender i gryden. men sørg for at den er blendet fint.
    billede med stavblender i græskarsuppe
  • Kom fløden ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
    billede med færdigkogt græskarsuppe

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
401
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
1554
mg
68
%
Kalium
 
1957
mg
56
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
5100
IU
102
%
Vitamin C
 
68
mg
82
%
Calcium
 
159
mg
16
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Anret din græskarsuppe i små skåle eller dybe tallerkner, og pynt med æbletern, ristede græskarkerner og purløg.

Suppen kan med fordel nydes sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Chris1130

    december 09, 2024 at 9:03 pm

    Fantastisk god opskrift, Holger. Jeg tænkte på, om man - udover en bagekartoffel - også kunne bruge en eller to (afhængig af størrelse) gulerødder, som jo også har den samme, flotte farve som græskaren?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 11, 2024 at 1:41 pm

      Hejsa
      Det kan du godt, men kartoflen indeholder stivelse, der jævner suppen lidt 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Amanda Vaupell Christensen

    november 21, 2023 at 8:36 am

    Mega lækkert, det tog lidt tid at lave den god da jeg ikke laver suppe normalt. Men lækker vil dog sige der mangler lidt mere hvidløg, og puttede forårsløg i det smagte lækkert da det blendes.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 21, 2023 at 9:46 am

      Hej Amanda
      Tak for feedback - det er jeg glad for at høre.
      Og god ide med mere hvidløg og forårsløg.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anneli Erichsen

    januar 19, 2023 at 7:07 pm

    Kan man putte paprika i ,i stedet for chili?

    Svar
  4. Søren

    september 25, 2022 at 1:32 pm

    Kan det passe at skrællen også spises?

    Svar
  5. H.

    oktober 12, 2020 at 2:09 pm

    Dette er en fantastisk suppe! Jeg lavede den sidste år, og skal til at lave den igen i år. Tusind tak for delingen af opskriften, den er en af mine yndlings.

    Svar
  6. Helle

    oktober 08, 2017 at 8:18 pm

    Er virkelig begejstret for den her suppe!

    Har før smagt hokkaido-suppe uden den store succes. Syntes det var kedeligt og manglede smag.
    Men havde lyst til at prøve at lave det selv og jeg faldt over din opskrift.

    Udover at være uhyrlig nem at lave, er den virkelig også velsmagende og lækker! Jeg toppede den op med let-syrligt æble i små tern, ristede græskarkerner og lidt sprødt bacon. Det var virkelig et hit!

    Eneste bemærkning:
    1 dl fond/bouillon er lige i underkanten - jeg tror jeg brugte 6-7 dl. Jeg synes den linie i opskriften er lidt misvisende - havde heldigvis lavet godt med bouillon, så jeg løbende kunne hælde lidt mere i.

    Jeg nøjedes med at grov-blende suppen inden jeg puttede fløde i.

    Nom nom - den skal snart laves igen!

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 08, 2017 at 8:38 pm

      Hej Helle
      Og mange tak for de rosende ord. Og du har da helt ret med hensyn til mængden af fond. Fejlen er min, da der skulle stå 1 LITER - og ikke deciliter 🙁
      En tanketorsk.
      Det har jeg nu rettet, og mange tak fordi du lige fandt den.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required