Få min opskrift på couscous med ras el hanout, tomater og mynte. Den lækre couscous salat er krydret og himmelsk god som tilbehør.
Couscous med ras el hanout er ikke kun velsmagende, den er også smuk at sætte på middagsbordet. Og så er det sundt tilbehør.
Her krydres den lækre couscous med krydderiblandingen ras el hanout, som du kan købe i mange supermarkeder.
Desuden er der tilsat tomater og mynte, og det smager altså himmelsk godt. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på couscous med ras el hanout
Couscous med ras el hanout, tomater og mynte
Ingredienser
- 250 g couscous
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk Ras el hanout
- 4 dl vand - kogende
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk Ras el hanout
- 250 g tomater - små
- 1 håndfuld mynte
Fremgangsmåde
- Vej 250 g couscous af i en skål, og tilsæt også 2 spsk olivenolie, 1 tsk Ras el hanout, 4 dl vand (kogende), 2 spsk citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Rør det godt rundt og læg en tallerken eller låg over, og lad couscousen trække i 15 minutter. Her passer den sig selv.
- Imens hakker du 1 løg og 3 fed hvidløg fint. Steg dem ved middel varme i 2 spsk olivenolie på en pande, men uden det tager farve.
- Vend1 tsk Ras el hanout og 250 g tomater (små), og steg det videre indtil tomaterne begynder at falde lidt sammen. Det tager 8-10 minutter.
- Rør din couscous godt igennem, så den bliver løsnet godt.
- Vend indholdet fra panden i sammen med 1 håndfuld mynte, der er snittet groft.
- Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige couscous med ras el hanout serveres straks som lækkert tilbehør til stegt kylling, krydrede kødboller, frikadeller og mange andre retter. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi bruger denne opskrift, og du er også meget velkommen med din vurdering af den.