Cornflakes kylling er lækre stykker kylling paneret i knust cornflakes. Sprøde nuggets i ovn, som er populære hos både børn og voksne.
Cornflakes kylling er altid et sikkert hit til aftensmad, og det er et måltid som både børn og voksne elsker.
Opskriften er simpel: Stykker af kylling, der marineres i kærnemælk, og derefter paneres i knust cornflakes, inden de bages i ovnen og ender som de sprødeste kyllingenuggets.
Se også: Glaseret kylling med kyllingefilet på pande
Her har jeg beregnet et stykke kyllingebryst pr. person, for det plejer at passe fint. Forslag til tilbehør længere nede.
Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret.
Opskrift på cornflakes kylling
Cornflakes kylling - sprøde og panerede kyllingenuggets
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 4 dl kærnemælk
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk paprika
- 2 æg
- 100 g cornflakes
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebrystfileterne soigneres for fedt og snavs. Del derefter hvert stykke kyllingerbryst i 3-4 stykker.
- Kommes i en skål, og kærnemælk hældes over så det netop dækker kødet. Vend hvidløgspulver i. Lad det stå en time.
- Hæld hvedemel i en dyb tallerken, og vend det med et par teskefulde paprika.
- I en anden skål piskes to æg sammen.
- I en tredje skål knuses cornflakes i. Brug bare hænderne til det, men sørg for at der ikke er for store stykker cornflakes.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Hæld det meste af kærnemælken fra kyllingestykkerne.
- Tag et stykke kylling op, ryst evt. kærnemælk af og dyp i hvedemel.
- Dernæst dyppes kyllingstykket i æg og til sidst i knust cornflakes.
- Læg på bageplade med bagepapir, og fortsæt på samme måde med de øvrige stykker kylling.
- Bag din cornflakes kylling i ovnen i cirka 25-30 minutter - bagetiden afhænger blandt andet hvor store kyllingestykkerne er.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tilbehør til de sprøde nuggets med cornflakes kylling kan eks. være de sprøde græskarfritter.
Prøv også at servere en god spidskålssalat eller bulgursalat til.
Se også: Kylling tikka masala - opskrift på lækker indisk ret
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kimberly
Skal man efterlade kylling stykkerne i kærnemælk eller tager men den ud, mens man putter hvidløgspulver og lad den stå i 1 time?
Amalie
Kan man bruge andet end kærnemælk? Vores lokale købmand har ikke mere. 😬😬
Holger Rørby Madsen
Hej Amalie
Hmmm, det bedste er kærnemælk, og ellers du springe dette step over, og i stedet gå direkte til paneringen. Det bliver stadig godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Tina Christensen
Hej
Hvor mange grader til nuggets når man ikke har varmluft ovn????
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Så giver du den blot 220 grader - så passer det perfekt 🙂
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger