Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Coleslaw

Coleslaw (nem opskrift på hjemmelavet kålsalat)

hjemmelavet coleslaw
4.9 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS
Indhold
  • Coleslaw - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på coleslaw
  • Hvorfor hedder det coleslaw?
  • Servering
  • Typiske spørgsmål om coleslaw
  • Kommentarer

Coleslaw - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
På køl: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Coleslaw med hvidkål er en klassisk kålsalat, der er både hurtig og nem at lave til grillmad og andre kødretter. Inklusiv dressing.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Coleslaw
  • 250 g hvidkål
  • 150 g gulerødder
Marinade
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk sukker
Dressing
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mayonnaise gerne hjemmelavet mayo, eller en købt
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Pil de yderste blade af hvidkålen, og del den i kvarte. Snit så hvidkål i helt tynde strimler, og du skal bruge cirka 250 gram fintsnittet hvidkål. Brug gerne et rive- eller mandolinjern til hjemmelavet coleslaw.
  2. Vask gulerødderne, og snit også dem helt fint.
  3. Kom hvidkål og gulerødder i en skål og bland det godt sammen.
  4. Bland også ingredienserne til marinaden grundigt, og vend den sammen med hvidkål og gulerødder. Kom det i en plastpose, luk den tæt og læg posen i køleskabet i mindst halvanden time.
  5. Dressingen til din coleslaw laver du ved at komme creme fraiche, mayonnaise og sukker i en skål. Rør det godt sammen, og smag det til med salt og lidt friskkværnet peber. Du kan eventuelt også tilsætte en smule mere sukker, da dressingen skal have en sur/sød smag.
  6. Hæld væden fra coleslawen, og anret den i en skål. Hæld dressingen over, og vend det hele forsigtigt rundt.

Næringsindhold

Kalorier459kcalKulhydrater16gProtein3gFedt43gMættet fedt11gFlerumættet fedt21gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol20mgNatrium389mgKalium253mgKostfibre3gSukker11gVitamin A6358IUVitamin C29mgCalcium42mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på coleslaw

Coleslaw er en populær salat, der hovedsagelig består af gulerødder og hvidkål. Og hjemmelavet kålsalat er meget nem at lave.

Den spises i mange sammenhænge, og der findes et utal af varianter af den. men her får du mit bud på en god og hjemmelavet coleslawsalat, som jeg synes den skal være.

Opskriften på coleslaw er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Spidskålsslaw
  • Broccolislaw
  • Hvidkålssalat
  • Råkostsalat

Hvorfor hedder det coleslaw?

Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder coleslaw, så skal forklaringen findes i hollandske sprog,

Det er nemlig herfra ordet stammer, og det betyder egentlig bare kålsalat. Og det er jo lige hvad det er.

Historisk begyndte romerne at lave den første version af kålsalaten, mens den mere moderne udgave med mayonnaise kom til op gennem 1800-tallet.

Servering

Den færdige coleslaw serveres straks.

Kålsalaten passer som sagt perfekt til grillede spareribs eller barbecue ben. Den er også god til revelsben.

Eller prøv at servere den hjemmelavede kålsalat med min opskrift på langtidsstegte ribben. Det er altså klassemad!

Typiske spørgsmål om coleslaw

Hvad er coleslaw?

En salat, der typisk laves med hvidkål og gulerødder, som vendes med en dressing lavet af creme fraiche.

Hvorfor hedder det coleslaw?

Ordet kommer fra hollandsk, og det betyder blot kålsalat.

Hvad bruger man coleslaw til?

Coleslaw serveres som tilbehør til kødretter, og ofte er den en yndet ledsager til grillet kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required