• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Coleslaw

Coleslaw

hjemmelavet coleslaw
Nem og hjemmelavet coleslaw med hvidkål, gulerødder og en god dressing. Coleslaw anvendes som tilbehør til mange retter med kød, herunder oksekød og spareribs. Foto: iStock.com/Zhuravleva.

Opdateret:  12. maj 2024 - Udgivet:  25. april 2022

Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Coleslaw med hvidkål er en klassisk kålsalat, der er både hurtig og nem at lave til grillmad og andre kødretter. Inklusiv dressing.
  2. Opskrift på klassisk coleslaw
  3. Coleslaw - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Hvorfor hedder det coleslaw?
  8. Servering
  9. Typiske spørgsmål om coleslaw
Gå til opskrift

Coleslaw med hvidkål er en klassisk kålsalat, der er både hurtig og nem at lave til grillmad og andre kødretter. Inklusiv dressing.

Coleslaw er en populær salat, der hovedsagelig består af gulerødder og hvidkål. Og hjemmelavet kålsalat er meget nem at lave.

Den spises i mange sammenhænge, og der findes et utal af varianter af den. men her får du mit bud på en god og hjemmelavet coleslawsalat, som jeg synes den skal være.

Opskriften på coleslaw er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Spidskålsslaw
  • Broccolislaw
  • Hvidkålssalat
  • Råkostsalat

Opskrift på klassisk coleslaw

hjemmelavet coleslaw

Coleslaw - nem opskrift

Coleslaw med hvidkål er en klassisk kålsalat, der er både hurtig og nem at lave til grillmad og andre kødretter. Inklusiv dressing.
Bedømmelse
4.9 fra 28 stemmer
RetSalat
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Coleslaw

  • 250 g hvidkål
  • 150 g gulerødder

Marinade

  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk sukker

Dressing

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mayonnaise - gerne hjemmelavet mayo, eller en købt
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Pil de yderste blade af hvidkålen, og del den i kvarte. Snit så hvidkål i helt tynde strimler, og du skal bruge cirka 250 gram fintsnittet hvidkål. Brug gerne et rive- eller mandolinjern til hjemmelavet coleslaw.
  • Vask gulerødderne, og snit også dem helt fint.
  • Kom hvidkål og gulerødder i en skål og bland det godt sammen.
  • Bland også ingredienserne til marinaden grundigt, og vend den sammen med hvidkål og gulerødder. Kom det i en plastpose, luk den tæt og læg posen i køleskabet i mindst halvanden time.
  • Dressingen til din coleslaw laver du ved at komme creme fraiche, mayonnaise og sukker i en skål. Rør det godt sammen, og smag det til med salt og lidt friskkværnet peber. Du kan eventuelt også tilsætte en smule mere sukker, da dressingen skal have en sur/sød smag.
  • Hæld væden fra coleslawen, og anret den i en skål. Hæld dressingen over, og vend det hele forsigtigt rundt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
459
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
21
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
20
mg
7
%
Natrium
 
389
mg
17
%
Kalium
 
253
mg
7
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
6358
IU
127
%
Vitamin C
 
29
mg
35
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Hvorfor hedder det coleslaw?

Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder coleslaw, så skal forklaringen findes i hollandske sprog,

Det er nemlig herfra ordet stammer, og det betyder egentlig bare kålsalat. Og det er jo lige hvad det er.

Historisk begyndte romerne at lave den første version af kålsalaten, mens den mere moderne udgave med mayonnaise kom til op gennem 1800-tallet.

Servering

Den færdige coleslaw serveres straks.

Kålsalaten passer som sagt perfekt til grillede spareribs eller barbecue ben. Den er også god til revelsben.

Eller prøv at servere den hjemmelavede kålsalat med min opskrift på langtidsstegte ribben. Det er altså klassemad!

Typiske spørgsmål om coleslaw

Hvad er coleslaw?

En salat, der typisk laves med hvidkål og gulerødder, som vendes med en dressing lavet af creme fraiche.

Hvorfor hedder det coleslaw?

Ordet kommer fra hollandsk, og det betyder blot kålsalat.

Hvad bruger man coleslaw til?

Coleslaw serveres som tilbehør til kødretter, og ofte er den en yndet ledsager til grillet kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required