Her er min opskrift på en klassisk spidskålsslaw. En lækker og sund coleslaw med spidskål, revne gulerødder og en dejlig dressing med mayonnaise.
Spidskålsslaw er en lækker coleslaw med spidskål, som kan bruges på forskellige måder.
Serveres gerne som tilbehør til diverse retter, men den sunde coleslaw er også god i en burger eller sandwich.
Du behøver ikke stå og veje mængden af spidskål og gulerødder af, for du laver bare den blanding du synes.
Er det en stor spidskål, ja så kan du muligvis nøjes med en halv til fire personer.
Opskrift på spidskålsslaw
Ingredienser
- 1 lille spidskål - uden stok, snittet fint
- 3-4 gulerødder - revet groft
Dressing
- 3 spiseskefulde mayonnaise - med top på
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 citron - friskpresset saft
- 1 spiseskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Spidskål deles i kvarte, og stokken skæres fra. Den er ikke god i en spidskålsslaw. Snit derefter de kvarte spidskål fint, og kom dem i en skål.
- Riv gulerødderne ned til kålen, og jeg bruger gerne fire gulerødder af almindelig størrelse.
- I en anden lille skål røres mayonnaise sammen med olivenolie og saften af en halv citron. Du skal bruge ca. to spiseskefulde citronsaft.
- Smag dressingen til med lidt honning, salt og friskkværnet peber. Honning kan udskiftes med lidt alm. sukker.
- Kom dressingen ned til spidskål og gulerødder og vend det hele godt sammen.
- Anrettes i et fad, og drysses evt. med lidt finthakket purløg.
Næringsindhold
Note
Den færdige spidskålsslaw serveres straks, og den kan som sagt bruges som tilbehør til de fleste kødretter.
Eller brug den i en burger, hvor den erstatter en grøn salat. Coleslaw med spidskål er både god til en alm. okseburger og kyllingeburger.
Se mere indhold:

Comments
No Comments