• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Coleslaw

Coleslaw

hjemmelavet coleslaw
4.9 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. maj 2024 - Udgivet:  25. april 2022

Coleslaw med hvidkål er en klassisk kålsalat, der er både hurtig og nem at lave til grillmad og andre kødretter. Inklusiv dressing.

Coleslaw er en populær salat, der hovedsagelig består af gulerødder og hvidkål. Og hjemmelavet kålsalat er meget nem at lave.

Den spises i mange sammenhænge, og der findes et utal af varianter af den. men her får du mit bud på en god og hjemmelavet coleslawsalat, som jeg synes den skal være.

Opskriften på coleslaw er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Spidskålsslaw
  • Broccolislaw
  • Hvidkålssalat
  • Råkostsalat

Opskrift på klassisk coleslaw

hjemmelavet coleslaw
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Coleslaw - nem opskrift

4.93 fra 28 stemmer
Coleslaw med hvidkål er en klassisk kålsalat, der er både hurtig og nem at lave til grillmad og andre kødretter. Inklusiv dressing.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
På køl 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 459
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Coleslaw
  • 250 g hvidkål
  • 150 g gulerødder
Marinade
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk sukker
Dressing
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mayonnaise - gerne hjemmelavet mayo, eller en købt
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pil de yderste blade af hvidkålen, og del den i kvarte. Snit så hvidkål i helt tynde strimler, og du skal bruge cirka 250 gram fintsnittet hvidkål. Brug gerne et rive- eller mandolinjern til hjemmelavet coleslaw.
  2. Vask gulerødderne, og snit også dem helt fint.
  3. Kom hvidkål og gulerødder i en skål og bland det godt sammen.
  4. Bland også ingredienserne til marinaden grundigt, og vend den sammen med hvidkål og gulerødder. Kom det i en plastpose, luk den tæt og læg posen i køleskabet i mindst halvanden time.
  5. Dressingen til din coleslaw laver du ved at komme creme fraiche, mayonnaise og sukker i en skål. Rør det godt sammen, og smag det til med salt og lidt friskkværnet peber. Du kan eventuelt også tilsætte en smule mere sukker, da dressingen skal have en sur/sød smag.
  6. Hæld væden fra coleslawen, og anret den i en skål. Hæld dressingen over, og vend det hele forsigtigt rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 459kcalKulhydrater: 16gProtein: 3gFedt: 43gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 21gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 20mgNatrium: 389mgKalium: 253mgKostfibre: 3gSukker: 11gVitamin A: 6358IUVitamin C: 29mgCalcium: 42mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvorfor hedder det coleslaw?

Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder coleslaw, så skal forklaringen findes i hollandske sprog,

Det er nemlig herfra ordet stammer, og det betyder egentlig bare kålsalat. Og det er jo lige hvad det er.

Historisk begyndte romerne at lave den første version af kålsalaten, mens den mere moderne udgave med mayonnaise kom til op gennem 1800-tallet.

Servering

Den færdige coleslaw serveres straks.

Kålsalaten passer som sagt perfekt til grillede spareribs eller barbecue ben. Den er også god til revelsben.

Eller prøv at servere den hjemmelavede kålsalat med min opskrift på langtidsstegte ribben. Det er altså klassemad!

Typiske spørgsmål om coleslaw

Hvad er coleslaw?

En salat, der typisk laves med hvidkål og gulerødder, som vendes med en dressing lavet af creme fraiche.

Hvorfor hedder det coleslaw?

Ordet kommer fra hollandsk, og det betyder blot kålsalat.

Hvad bruger man coleslaw til?

Coleslaw serveres som tilbehør til kødretter, og ofte er den en yndet ledsager til grillet kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required