Coleslaw med hvidkål er en klassisk kålsalat, der er både hurtig og nem at lave til grillmad og andre kødretter. Inklusiv dressing.
Coleslaw er en populær salat, der hovedsagelig består af gulerødder og hvidkål. Og hjemmelavet kålsalat er meget nem at lave.
Den spises i mange sammenhænge, og der findes et utal af varianter af den. men her får du mit bud på en god og hjemmelavet coleslawsalat, som jeg synes den skal være.
Opskriften på coleslaw er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på klassisk coleslaw
Coleslaw - nem opskrift
Ingredienser
Coleslaw
- 250 g hvidkål
- 150 g gulerødder
Marinade
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk æbleeddike
- 1 spsk sukker
Dressing
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl mayonnaise - gerne hjemmelavet mayo, eller en købt
- 2 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pil de yderste blade af hvidkålen, og del den i kvarte. Snit så hvidkål i helt tynde strimler, og du skal bruge cirka 250 gram fintsnittet hvidkål. Brug gerne et rive- eller mandolinjern til hjemmelavet coleslaw.
- Vask gulerødderne, og snit også dem helt fint.
- Kom hvidkål og gulerødder i en skål og bland det godt sammen.
- Bland også ingredienserne til marinaden grundigt, og vend den sammen med hvidkål og gulerødder. Kom det i en plastpose, luk den tæt og læg posen i køleskabet i mindst halvanden time.
- Dressingen til din coleslaw laver du ved at komme creme fraiche, mayonnaise og sukker i en skål. Rør det godt sammen, og smag det til med salt og lidt friskkværnet peber. Du kan eventuelt også tilsætte en smule mere sukker, da dressingen skal have en sur/sød smag.
- Hæld væden fra coleslawen, og anret den i en skål. Hæld dressingen over, og vend det hele forsigtigt rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Hvorfor hedder det coleslaw?
Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder coleslaw, så skal forklaringen findes i hollandske sprog,
Det er nemlig herfra ordet stammer, og det betyder egentlig bare kålsalat. Og det er jo lige hvad det er.
Historisk begyndte romerne at lave den første version af kålsalaten, mens den mere moderne udgave med mayonnaise kom til op gennem 1800-tallet.
Servering
Den færdige coleslaw serveres straks.
Kålsalaten passer som sagt perfekt til grillede spareribs eller barbecue ben. Den er også god til revelsben.
Eller prøv at servere den hjemmelavede kålsalat med min opskrift på langtidsstegte ribben. Det er altså klassemad!
Typiske spørgsmål om coleslaw
En salat, der typisk laves med hvidkål og gulerødder, som vendes med en dressing lavet af creme fraiche.
Ordet kommer fra hollandsk, og det betyder blot kålsalat.
Coleslaw serveres som tilbehør til kødretter, og ofte er den en yndet ledsager til grillet kød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: