• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

cocio is
En skøn opskrift på Cocio is, der serveres i et lille glas med blåbær eller andre bær. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  24. maj 2023

Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.
  2. Opskrift på hjemmelavet Cocio is
  3. Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.

Jeg elsker Cocio is. Som tidligere esbjergenser er jeg opvokset med Cocio, der jo er hjemmehørende i den vestjyske hovedstad.

Og chokolademælken smager fantastisk, som den er, men den er også ret nem at omdanne til den dejligste is.

Både med og uden ismaskine. Så fortvivl ikke.

Opskriften er til to personer, men den er nem at gange op. Er du en virkelig is-elsker, kan du måske lige så godt starte med at lave en dobbelt portion.

Opskrift på hjemmelavet Cocio is

cocio is

Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetDessert, Is
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 7 timer timer 15 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl chokolademælk - Cocio
  • 2 spsk flormelis
  • 4 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 0,5 stk vaniljestang - kornene fra vaniljen
  • 1,5 stk æggehvider - pasteuriserede, et bæger
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom piskefløden op i en skål, og pisk den til en let flødeskum. Ikke for tynd, men heller ikke helt stift.
  • Kom flormelis op i en anden skål, og med en skarp kniv flækker du vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud, og put dem op i skålen med flormelis.
  • Tilsæt også de pasteuriserede æggeblommer, og pisk det luftigt. Det skal piskes godt igennem.
  • Vend så æggemassen og flødeskummet sammen, og tilsæt også Cocio chokolademælken. Vend det rundt til en jævn masse. Iscremen er lidt tynd, men sådan skal den være.
  • Hæld den i en bøtte, og læg et låg på. Stil den i fryseren, hvor den nu skal fryses ind. Tager 7-8 timer. Undervejs rører du ismassen igennem med en ske, så chokoladeisen ikke krystalliserer.
  • Og når isen er ved at fryse ind og bliver lidt mere fast i det, tilsætter du pasteuriseret æggehvide. Pisk halvanden æggehvide (passer med et bæger) helt stift, og rør den ud i isen. Rør fortsat nogle gange derefter, indtil isen er hel fast.
  • Nu kan du servere din Cocio is i portionsglas.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
217
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
73
mg
24
%
Natrium
 
45
mg
2
%
Kalium
 
133
mg
4
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
798
IU
16
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
90
mg
9
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Hvis du har en ismaskine, ja, så kører du selvfølgelig bare isen på den.

Hvis du vil anrette din Cocio is i et lille glas, fylder du is i glasset, før den når at fryse helt ind, og stiller så glasset i fryseren.

Ved anretningen kan du pynte med blåbær eller andre bær efter eget valg.

Se også mine opskrifter på:

Muffins med Cocio

Den bedste chokoladeis

Italiensk stracciatella is

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise

    juli 31, 2016 at 7:02 am

    Mmmmm det er en lækker is, som virkelig smager af Cocio. Kan anbefales og vi har nu lavet den nogle gange.
    Mvh Louise

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required