• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

cocio is
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 24. maj 2023

Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.

Jeg elsker Cocio is. Som tidligere esbjergenser er jeg opvokset med Cocio, der jo er hjemmehørende i den vestjyske hovedstad.

Og chokolademælken smager fantastisk, som den er, men den er også ret nem at omdanne til den dejligste is.

Både med og uden ismaskine. Så fortvivl ikke.

Opskriften er til to personer, men den er nem at gange op. Er du en virkelig is-elsker, kan du måske lige så godt starte med at lave en dobbelt portion.

Opskrift på hjemmelavet Cocio is

cocio is
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

5 fra 2 stemmer
Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.
Forb. tid 15 minutter min
Indfrysning 7 timer t
Samlet tid 7 timer t 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 217
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl chokolademælk - Cocio
  • 2 spsk flormelis
  • 4 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 0,5 stk vaniljestang - kornene fra vaniljen
  • 1,5 stk æggehvider - pasteuriserede, et bæger

Fremgangsmåde
 

  1. Kom piskefløden op i en skål, og pisk den til en let flødeskum. Ikke for tynd, men heller ikke helt stift.
  2. Kom flormelis op i en anden skål, og med en skarp kniv flækker du vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud, og put dem op i skålen med flormelis.
  3. Tilsæt også de pasteuriserede æggeblommer, og pisk det luftigt. Det skal piskes godt igennem.
  4. Vend så æggemassen og flødeskummet sammen, og tilsæt også Cocio chokolademælken. Vend det rundt til en jævn masse. Iscremen er lidt tynd, men sådan skal den være.
  5. Hæld den i en bøtte, og læg et låg på. Stil den i fryseren, hvor den nu skal fryses ind. Tager 7-8 timer. Undervejs rører du ismassen igennem med en ske, så chokoladeisen ikke krystalliserer.
  6. Og når isen er ved at fryse ind og bliver lidt mere fast i det, tilsætter du pasteuriseret æggehvide. Pisk halvanden æggehvide (passer med et bæger) helt stift, og rør den ud i isen. Rør fortsat nogle gange derefter, indtil isen er hel fast.
  7. Nu kan du servere din Cocio is i portionsglas.

Næringsindhold

Kalorier: 217kcalKulhydrater: 7gProtein: 3gFedt: 20gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 73mgNatrium: 45mgKalium: 133mgKostfibre: 0.4gSukker: 7gVitamin A: 798IUVitamin C: 1mgCalcium: 90mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du har en ismaskine, ja, så kører du selvfølgelig bare isen på den.

Hvis du vil anrette din Cocio is i et lille glas, fylder du is i glasset, før den når at fryse helt ind, og stiller så glasset i fryseren.

Ved anretningen kan du pynte med blåbær eller andre bær efter eget valg.

Se også mine opskrifter på:

Muffins med Cocio

Den bedste chokoladeis

Italiensk stracciatella is

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise

    juli 31, 2016 at 7:02 am

    Mmmmm det er en lækker is, som virkelig smager af Cocio. Kan anbefales og vi har nu lavet den nogle gange.
    Mvh Louise

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required