Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Club sandwich

Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)

billede med club sandwich
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS
Indhold
  • Club sandwich - den bedste opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på club sandwich
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Club sandwich - den bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få min opskrift på club sandwich. Den elskede og klassiske sandwich med kylling, tomat, bacon og toastbrød. Her i en mere smagfuld udgave.
Antal: 4
Ret: Frokost
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 store tomater (i skiver)
  • hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver bacon (eller mere)
  • 4 kyllingebryst (på ca. 150 gram/stk.)
  • 4 blade crisp salat (eller anden salat)
  • 1 rødløg (halveret og i tynde skiver)
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 spsk sennep (jeg bruger en Maille med honning)
  • 8 skiver toastbrød (gerne fuldkorns)

Fremgangsmåde

  1. 4 store tomater skæres i ca. 1 centimeter tykke skiver og lægges på bagepladen med bagepapir. Krydres med hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Bages 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. På en anden bageplade med bagepapir lægges 4 skiver bacon, der bages ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft. Gerne samtidig med tomaterne.
  3. 4 kyllingebryst fileter bankes godt flade mellem to fryseposer på et skærebræt, og steges i lidt olie i 4-5 minutter på hver side ved en god varme. Krydres med salt og peber.
  4. 1 rødløg halveres og snittes i tynde skiver, men 4 blade crisp salat skylles og slynges tør.
  5. Rør 4 spsk mayonnaise sammen med 1 spsk sennep. Smag gerne til.
  6. Rist 8 skiver toastbrød sprøde, gerne fuldkornsbrød. Jeg plejer at gøre det i ovnen ved 200 grader varmluft, når jeg har taget bacon og tomater ud.
  7. Byg din club sandwich op. Smør to skiver toastbrød med sennepsmayo, og brug den ene som bund. Her lægges først salat, derpå tomater, stegt kylling, bacon og rødløg. Slut af med den anden skiver toastbrød som låg (selvfølgelig med den smurte side nedad). Stik et lille træspyd igennem, så sandwichen bliver holdt sammen.

Næringsindhold

Kalorier415kcalKulhydrater30gProtein35gFedt16gMættet fedt3gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.04gKolesterol86mgNatrium1475mgKalium746mgKostfibre3gSukker5gVitamin A1492IUVitamin C13mgCalcium80mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på club sandwich

Club sandwich bliver i dag spist og nydt verden over, og grundlæggende består den af toastbrød, kylling, tomater, bacon og salat. På den måde er min yndlingsudgave herunder loyal overfor klassikeren, men jeg plejer alligevel at twiste den en smule, hvilket giver endnu bedre smag.

Jeg bager tomatskiverne i ovnen sammen bacon, banker kyllingekødet fladt inden stegning - og laver jeg den altid med en lækker sennepsmayo, der passer perfekt til. Så velkommen til din nye favorit sandwich. Du bliver vild med den.

Den originale club sandwich menes at stamme fra USA, så det er selvfølgelig en amerikansk opfindelse. Muligvis fra Saratoga Club i Saragota Spings i delstaten New York. Man ved det ikke med sikkerhed, men her har man i hvert fald langet den populære sandwich over disken siden slutningen af 1800-tallet.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kyllingesandwich
  • Bøfsandwich med sovs og løg
  • Sandwich med kylling og bacon
  • Ribbensandwich
  • BLT - sandwich med bacon, salat og tomat
  • Flæskestegssandwich

Servering

Den færdige club sandwich serveres gerne med det samme. De kan eventuelt deles i halve på skrå, så de serveres som trekanter. Velbekomme.

FAQ

Hvor stammer club sandwich fra?

Club sandwich menes at stamme fra USA omkring slutningen af 1800-tallet, sandsynligvis fra en privat klub (deraf navnet "club"). Den er blevet en klassiker på hoteller og caféer verden over.

Hvad serverer man til club sandwich?

Typisk tilbehør til den populære sandwich er pommes frites eller kartoffelbåde. Kan også serveres med coleslaw, en frisk salat eller chips og dip. Serveres ofte med ketchup og ekstra mayo.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 14, 2024 at 10:40 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den herunder.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)
  • billede med hjemmelavet hønsesalat
    Hjemmelavet hønsesalat med kylling og asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required