Min opskrift på citronmuffins, der er nemme cupcakes bagt med citron. Kagerne er lette at bage, og de pyntes med glasur og reven citronskal.
Jeg elsker citronmuffins, og især med lidt glasur og reven citronskal på toppen.
Dejen til disse cupcakes laves med friskpresset citronsaft og lidt citronskal, og det giver kagerne den helt perfekte smag af citron.
Citronen tilfører selvfølgelig syre til dine muffins, og det er et godt modspil til den søde kagedej.
Dejen er lavet med yoghurt, men du kan også erstatte yoghurt med mælk i samme mængde.
Opskriften giver 12 muffins med citron.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på luftige citronmuffins
Citronmuffins - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 350 g hvedemel
- 10 g bagepulver
- 5 g natron
- 1 nip salt
- 200 g sukker
- 1 æg
- 275 g yoghurt
- 125 g smør - smeltet
- 2 citroner - helst økologiske
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Ovnen skal være gennemvarm når dine citronmuffins sættes ind.
- Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, natron og en smule salt.
- I en anden skål røres sukkeret ud i æg og smeltet smør, hvorefter yoghurt røres i.
- Pres saften af to citroner i, og riv samtidig skallen på den ene med. Men uden at rive ned i det hvide på citronen, da det er mere bittert. Det nemmeste er at rive skallen før du deler citronerne og presser dem. Men altså kun skallen fra den ene - skallen fra den anden gemmes til pynt på den hvide glasur.
- Kom nu indholdet fra den sidste skål over i den første og vend dejen forsigtigt sammen, så du ikke kan se flere tørre klumper mel i dejen.
- Fordel dejen i 12 store muffinsforme. Mængden passer præcist til 12 citronmuffins.
- Stil dine cupcakes med citron ind i ovnen, hvor de skal have 20 minutter, så de er godt bagt af, men uden at være tørre.
- Tag de færdigbagte muffins ud af ovnen, og lad dem køle af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De lækre og luftige citronmuffins kan sagtens bare spises som de er. Super skønne og gode til en kop kaffe.
Men du kan også pynte dem med hvid glasur. Rør flormelis ud med lidt kogende vand, og der kan også tilsættes lidt citronsaft.
Fordel en klat glasur på hver citroncupcake, og afslut med at rive lidt citronskal på. Flot og indbydende.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Marianne Paysen skriver
Hvilken yoghurt skal man bruge
Jeanette Sloth Lave Andersen skriver
Har lige bagt citronmuffins, jeg brugte saften fra 2 store citroner og skal fra 1 citron, men de smager ikke af noget, hvordan kan det være?
Helle Vind Henriksen skriver
Jeg forstår det ikke! Jeg har lavet mine citronmuffins omhyggeligt efter opskriften - dog med mælk, men de smager af absolut ingenting. De ser ellers flotte ud. Har smidt dem ud. Øv øv.
Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver
MUMS. Endnu en muffinsopskrift til min samling. Jeg læser tit andres kommentarer og jeg tror sommetider ikke folk læser opskriften ordentlig. Du skriver STORE muffins forme og hvis man så bruger de små er det logisk,at man får flere kager. Man bør også vide, at formene ikke skal fyldes helt. Dejen skal have plads til at hæve. Hvis man skal bage ( eller lave mad) bør man sætte sig ind i de helt elementære ting, før man begynder. Man skal starte fra bunden, så man får et godt grundlag at bygge videre på. Held og lykke til at hjemmebagere/kokke derude 🤗