Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Citronmuffins

Citronmuffins opskrift (nemme og svampede)

billederesultat for citronmuffins
4.7 fra 71 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
554
SHARES
FacebookMessenger554PinterestEmailSMS
Indhold
  • Citronmuffins
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på citronmuffins
  • Tips
  • Kommentarer

Citronmuffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 71 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på citronmuffins, der er nemme cupcakes bagt med citron. Kagerne er lette at bage, og de pyntes med glasur og reven citronskal.
Antal: 12
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 125 g smør smeltet
  • 275 g yoghurt
  • 2 citroner usprøjtet

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Ovnen skal være gennemvarm når dine citronmuffins sættes ind.
  2. 350 g hvedemel vejes af i en skål sammen med 10 g bagepulver, 5 g natron og 1 nip salt.
  3. I en anden skål røres 200 g sukker ud i 1 æg og 125 g smør (smeltet), hvorefter 275 g yoghurt røres i.
  4. Pres saften af 2 citroner- i, og riv samtidig skallen på den ene med. Men uden at rive ned i det hvide på citronen, da det er mere bittert. Det nemmeste er at rive skallen før du deler citronerne og presser dem. Men altså kun skallen fra den ene - skallen fra den anden gemmes til pynt på den hvide glasur.
  5. Kom nu indholdet fra den sidste skål over i den første og vend dejen forsigtigt sammen, så du ikke kan se flere tørre klumper mel i dejen.
  6. Fordel dejen i 12 store muffinsforme. Mængden passer præcist til 12 citronmuffins.
  7. Stil dine cupcakes med citron ind i ovnen, hvor de skal have 20 minutter, så de er godt bagt af, men uden at være tørre.
  8. Tag de færdigbagte muffins ud af ovnen, og lad dem køle af.

Næringsindhold

Kalorier269kcalKulhydrater42gProtein5gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol39mgNatrium429mgKalium99mgKostfibre1gSukker18gVitamin A307IUVitamin C10mgCalcium42mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på citronmuffins

Jeg elsker citronmuffins, og især med lidt glasur og reven citronskal på toppen.

Dejen til disse cupcakes laves med friskpresset citronsaft og lidt citronskal, og det giver kagerne den helt perfekte smag af citron.

Citronen tilfører selvfølgelig syre til dine muffins, og det er et godt modspil til den søde kagedej.

Dejen er lavet med yoghurt, men du kan også erstatte yoghurt med mælk i samme mængde.

Opskriften giver 12 muffins med citron.

Se også disse opskrifter:

  • Citronmåne muffins
  • Citronkage
  • Citronmåne
  • Siciliansk citronkage
  • Citronkage i airfryer

Tips

De lækre og luftige citronmuffins kan sagtens bare spises som de er. Super skønne og gode til en kop kaffe.

Men du kan også pynte dem med hvid glasur. Rør flormelis ud med lidt kogende vand, og der kan også tilsættes lidt citronsaft.

Fordel en klat glasur på hver citroncupcake, og afslut med at rive lidt citronskal på. Flot og indbydende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Paysen skriver

    august 31, 2025 at 4:47 pm

    Hvilken yoghurt skal man bruge

    Svar
  2. Jeanette Sloth Lave Andersen skriver

    marts 31, 2025 at 9:49 pm

    Har lige bagt citronmuffins, jeg brugte saften fra 2 store citroner og skal fra 1 citron, men de smager ikke af noget, hvordan kan det være?

    Svar
  3. Helle Vind Henriksen skriver

    august 16, 2024 at 5:18 pm

    Jeg forstår det ikke! Jeg har lavet mine citronmuffins omhyggeligt efter opskriften - dog med mælk, men de smager af absolut ingenting. De ser ellers flotte ud. Har smidt dem ud. Øv øv.

    Svar
  4. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    august 02, 2024 at 11:09 am

    MUMS. Endnu en muffinsopskrift til min samling. Jeg læser tit andres kommentarer og jeg tror sommetider ikke folk læser opskriften ordentlig. Du skriver STORE muffins forme og hvis man så bruger de små er det logisk,at man får flere kager. Man bør også vide, at formene ikke skal fyldes helt. Dejen skal have plads til at hæve. Hvis man skal bage ( eller lave mad) bør man sætte sig ind i de helt elementære ting, før man begynder. Man skal starte fra bunden, så man får et godt grundlag at bygge videre på. Held og lykke til at hjemmebagere/kokke derude 🤗

    Svar
  5. Lone skriver

    februar 22, 2024 at 10:49 pm

    Hej
    Hvis jeg bager dem med mælk vil du så ikke fjerne natron - synes det kan give en grim smag og jeg har så ikke anvendt surmælks produkt ?
    Evt mere bagepulver ?
    Tak for nogen dejlige opskrifter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 24, 2024 at 8:09 am

      Hej Lone
      Jo, så bør du kunne skifte det ud med samme mængde bagepulver. Skriv gerne lige hvordan det gik, så andre kan lære af det 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Katrine skriver

    februar 07, 2023 at 4:28 pm

    Lavede 12, men fik 24 muffins ud af det. Så alt for store portioner.

    Svar
  7. Babs skriver

    januar 18, 2022 at 12:51 pm

    Kan man bruge creme fraiche i stedet for yoghurt?

    Svar
  8. Annette skriver

    april 05, 2021 at 11:20 am

    Der er til meget mere end 12 muffins.... Nærmere 20. Jeg har dej i hele bunden af ovnen nu.... Det ved jeg til næste gang.

    Svar
  9. Ole Højbjerg skriver

    marts 14, 2021 at 11:00 am

    Hej
    Ved hvilken temperatur skal citronmuffins bage? Der er kun angivet bagetid😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required