Chorizo i rødvin er en klassiker indenfor spansk tapas. På spansk hedder den enkle ret Chorizo al Vino Tinto, og den er fuld af smag.
Chorizo i rødvin har et langt mere malerisk navn på spansk end på dansk: Chorizo al Vino Tinto.
Det er en helt enkel anretning, som består af chorizo-skiver, der steges med hvidløg og derefter simrer i rødvin.
Og selvom den er virkelig let at lave og ganske enkel, ja, så smager den altså rigtig dejlig.
Brug en stærk chorizo-pølse, da det er den, som giver paprika- og chilismag til retten. Server herligheden som en snack eller som del af et tapas-bord.
Opskrift på chorizo i rødvin
Chorizo i rødvin
Ingredienser
- 200 gram chorizo - i skiver
- 2 fed hvidløg - i skiver
- 1 stk laurbærblad
- 1,5 dl rødvin
- persille - grofthakket
Sådan gør du
- Skær chorizoen i mundrette skiver, så man kan spise en hel uden at bide den over.
- Opvarm panden til medium-høj varme. Kom pølseskiverne på panden og steg dem i fem minutter, så de får lidt skorpe.
- Tilføj hvidløgsfed i skiver og laurbærblad, steg det med et par minutter.
- Nu hælder du 1,5 dl. rødvin i panden og lader chorizo-skiverne simre i 20 minutter, til vinen er kogt ind til ca. halvdelen.
- Hak persille groft og drys over retten lige før servering. Chorizo i rødvin kan serveres direkte fra panden til ristet brød eller en tapas-anretning.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Chorizo i rødvin er et glimrende indslag til tapas med blandt andet stegte rejer i hvidvinsolie, patatas brava, spansk tortilla og aioli.
Du kan bruge den rødvin, du foretrækker, men en Rioja går man ikke fejl af, når man laver spansk mad.
Se andre opskrifter til tapas:
Del dine ideer og tanker med os andre her: