• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Hjemmelavet chokoladetrekant med remonce og creme

chokoladetrekant
Mums. En hjemmelavet chokoladetrekant, der er fyldt med lækker remonce og creme. En skøn wienerkage, som passer perfekt til kaffen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. maj 2024 - Udgivet:  2. april 2021

Del gerne:
233
SHARES
FacebookMessenger233PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hjemmelavet chokoladetrekant er en lækker kage, som bages af wienerdej. Her får du min nemme opskrift på kagen med remonce, creme og glasur.
  2. Opskrift på chokoladetrekant
  3. Hjemmelavet chokoladetrekant med remonce og creme
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.4 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Hjemmelavet chokoladetrekant er en lækker kage, som bages af wienerdej. Her får du min nemme opskrift på kagen med remonce, creme og glasur.

Chokoladetrekant er en helt klassisk kage, som du sikker kender fra bagerens vindue, hvor kagerne ligger og frister.

Den populære kage laves på forskellige måder, men her får du min opskrift, der er med wienerdej (med smør), en lækker remonce og den hjemmelavede creme.

Det lyder måske som en besværlig kage, men faktisk er det slet ikke så svært at bage en chokoladetrekant selv.

Chokoladetrekanten er stor nok til i hvert fald otte personer. Se også mine populære opskrifter på wienerbrød.

Opskrift på chokoladetrekant

chokoladetrekant

Hjemmelavet chokoladetrekant med remonce og creme

Hjemmelavet chokoladetrekant er en lækker kage, som bages af wienerdej. Her får du min nemme opskrift på kagen med remonce, creme og glasur.
Bedømmelse
4.4 fra 7 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 portion wienerdej - se opskrift i linket

Remonce

  • 100 g smør - blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan

Creme

  • 200 g kagecreme - se opskrift i linket

Kakaoglasur

  • 200 g flormelis
  • 25 g kakao
  • Lidt vand - koldt

Hvid glasur

  • 75 g flormelis
  • Lidt vand - koldt

Fremgangsmåde

  • Start med at lave wienerdej som anvist i linket, og det er slet ikke så svært. Lad lige den færdige wienerdej komme på køl i 15 minutter inden udrulning.
  • Lav remonce ved at røre blødt smør sammen med sukker og marcipan.
  • Lav kagecreme som anvist i linket, og lad cremen køle lidt af.
  • Rul wienerdejen ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Eller deromkring, Det vigtige er, at dejen er kvadratisk, da den skal foldes på tværs på midten. Husk rigeligt med mel, så der ikke går hul på dejen ved at den hænger fast i bord eller kagerulle. Børst overskydende mel af.
  • Fordel nu først remonce på den ene skrå halvdel - og derpå creme. Se billedet. Fordel remonce og creme ind til midten, men hold det yderste af kanten fri.
    remonce og creme til chokolade trekant
  • Pensl kanten med koldt vand.
  • Fold så halvdelen uden fyld ind over fyldet, så kanten flugter. Tryk kanten til, så fyldet ikke flyder ud under bagning.Flyt den forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
    foldet chokoladetrekant på bageplade
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad din wienerdejskage hvile imens ovnen bliver varm.
  • Bag så din chokoladetrekant i ca. 20 minutter på næstnederste rille, eller indtil kagen er flot og gylden. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  • Tag kagen ud og lad den køle af.
  • Rør ingredienserne til kakaoglasur sammen, og smør den forsigtigt på kagen. Næsten ud til kanten. Lad glasuren sætte sig.
  • Derefter røres flormelis og koldt vand sammen til den hvide glasur, som kommes i en sprøjtepose eller frysepose. Klip hul og lav den hvide kant på den chokoladetrekant.
    stykke af chokolade trekant

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
723
% Daglig værdi*
Fedt
 
41
g
63
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
267
mg
12
%
Kalium
 
123
mg
4
%
Kulhydrater
 
84
g
28
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
52
g
58
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
315
IU
6
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad gerne den hjemmebagte chokoladetrekant køle helt af inden den skæres ud i passende stykker.

Derfor kan du med fordel lave kagen nogle timer før den skal bruges.

Kagen kan også fryses ned.

Se også disse opskrifter:

Cremesnegle med creme og remonce

Cremesnitter med creme, remonce og sukkerstrygelse

Romsnegle - nemme wienersnegle med romglasur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. CAMILLA

    juni 06, 2022 at 9:41 pm

    DER MANGLER ET LINK TIL WINERDEJEN

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 06, 2022 at 11:14 pm

      Hej Camilla
      Tak for det - og du har ret. Jeg hart lagt link til wienerdej ind nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required