• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Chokoladespecier

billederesultat for chokoladespecier
Skønne og smørbagte chokoladespecier, der er bagt med en mælkechokolade. Specier med chokolade er et hit til jul, men kan efter min mening spises året rundt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  30. november 2023 - Udgivet:  4. december 2020

Del gerne:
598
SHARES
FacebookMessenger598PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på smørbagte chokoladespecier, der er en meget nem småkage at bage. Til jul og når du har lyst til noget godt.
  2. Opskrift på chokoladespecier
  3. Chokoladespecier
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 46 stemmer
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på smørbagte chokoladespecier, der er en meget nem småkage at bage. Til jul og når du har lyst til noget godt.

Chokoladespecier har altid været en af mine favoritter når vi taler småkager. Selvfølgelig spises de mest til jul, men jeg synes altså de kan spises året rundt som den perfekte småkage.

I denne opskrift har jeg anvendt en mælkechokolade, som jeg synes passer perfekt til småkagerne. Det er en chokolade med en kakaoprocent på 47, som blandt andet Toms producerer.

Du kan selvfølgelig også bruge en mere mørk chokolade, hvilket selvfølgelig gør dem lidt mere bitre i smagen.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Julekager
  • Håkonskager
  • Spiralsmåkager
  • Smeltende snemænd

Opskrift på chokoladespecier

Opskrifter giver cirka 70 chokoladespecier.

billederesultat for chokoladespecier

Chokoladespecier

Her er den bedste opskrift på smørbagte chokoladespecier, der er en meget nem småkage at bage. Til jul og når du har lyst til noget godt.
Bedømmelse
4.8 fra 46 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 7 minutter minutter
Samlet tid: 47 minutter minutter
Antal 70 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 150 g smør - meget blødt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g chokolade

Fremgangsmåde

  • Hvedemel vejes af i en skål sammen med flormelis. Kom det bløde smør i sammen med vaniljesukker, og vend det sammen med en ske. Tilsæt også den hakkede chokolade.
  • Saml dejen og tag den derefter ud på køkkenbordet. Ælt dejen sammen og del den i to lige store stykker.
  • Tril stykkerne til tykke pølser i 3-4 centimeters tykkelse, læg dem på en tallerken og stil den på køl i en times tid.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og med en skarp kniv skærer du den ene pølse i tynde skiver. De skal være 2-3 millimeter tykke, så du får cirka 35 chokoladespecier ud af hver pølse.
  • Læg dem på bagepladen med med en række på syv den ene vej og fem den anden. De må gerne lægges nogenlunde tær, da dejen ikke flyder meget ud mens småkagerne bages.
  • Chokoladespecier med mælkechokolade bages i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 6-7 minutter. Pas på IKKE at overbage dem!
  • Tag de færdigbagte specier med chokolade ud af ovnen og lad dem køle af på en rist, så de bliver helt sprøde.
  • Bag derefter den anden halvdel på samme bagepapir ud fra samme fremgangsmåde.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
32
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
5
mg
2
%
Natrium
 
14
mg
1
%
Kalium
 
5
mg
0
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
0.3
g
1
%
Vitamin A
 
54
IU
1
%
Calcium
 
1
mg
0
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Chokoladespecier opbevares i en tætsluttende beholder eller kagedåse, hvor de bevarer deres sprødhed.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christel Jensen

    december 20, 2022 at 9:46 am

    Hej.
    Skal specierne bages nederst i ovnen elller blot midt i?
    Christel

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 20, 2022 at 10:21 am

      Hej Christel
      Jeg plejer at bage dem på næstnederste rille 🙂
      Alt det bedste - og god jul
      Holger

      Svar
  2. Helle Sønnichsen

    november 28, 2020 at 4:50 pm

    Har lige bagt disse småkager, som er rigtig gode. Havde lidt svært ved og få nogle ordenlige ruller. Kan de rulles ud med en kagerulle i stedet for?

    Svar
  3. Bettina

    november 06, 2018 at 10:35 am

    Hvornår skal chokoladen i???

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 06, 2018 at 11:36 am

      Hej Bettina

      Hov - det var smuttet. Nu er chokoladen tilføjet i fremgangsmåden.

      Tak for hjælpen.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required