Sådan laver du en perfekt chokoladesouffle, der aldrig falder sammen. Se her hvordan du undgår, at din souffle klasker sammen.
Til chokoladesouffle til seks personer skal du bruge:
200 gram mørk chokolade
40 gram smør
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
40 gram økologisk rørsukker
4,5 pasteuriserede æggehvider (3 bægre)
Sådan laver du den perfekte chokoladesouffle:
Hak den mørke chokolade groft, men læg en lille smule til side til pynt.
Varm en tykbundet kasserolle op ved helt svag varme, og smelt chokoladen under omrøring.
Kom smørret ved, og rør det ind i chokoladen.
Pisk æggehviderne stive sammen med rørsukker, men husk at hviderne skal piskes HELT stive. Lav testen med at vende bunden i vejret på skålen, og her må æggehviderne ikke falde ud.
Hæld den smeltede chokolade i en anden skål, og vend nu forsigtigt de piskede æggehvider i. Undgå at slå for meget luft ud af chokoladecremen.
Smør seks små og bagefaste skåle (ramekiner) med smør, og drys dem med lidt rørsukker.
Fordel chokoladesouffleen i skålene.
Stil nu skålene med souffleen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og her skal de bages i præcist syv minutter. Ikke mere, ikke mindre.
Chokoladesouffleen skal være lidt blød i det, men fast i skorpen. Og det får du efter syv minutters bagning.
Pynt de færdige chokoladesouffleer med lidt finthakket mørk chokolade, og server eventuelt sammen med lidt carambole-frugt eller firske bær. Eller råsyltede ribs eller en rabarberkompot.
Note: Sådan undgår du at din chokoladesouffle sammen. Æggehviderne skal altid piskes helt stive, og ovnen skal have en temperatur på 180 grader. Hvis blot du husker disse to ting, ja så er du altid sikker på et godt resultat.
Chokoladesouffle er en både hurtig og lækker dessert, og med denne opskrift får du en souffle der aldrig falder sammen. Pynt chokoladesouffleen med lidt finthakket chokolade inden servering. Foto: Guffeliguf.dk.- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone I.
Skal blommerne piskes i chokolademassen efter at smørret er tilsat?