• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Chokoladesouffle der ikke falder sammen

Chokoladesouffle der ikke falder sammen

Chokoladesouffle er en både hurtig og lækker dessert, og med denne opskrift får du en souffle der aldrig falder sammen. Pynt chokoladesouffleen med lidt finthakket chokolade inden servering. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
113
SHARES
FacebookMessenger113PinterestEmailSMS
Opdateret: 19. februar 2024 - Udgivet: 18. oktober 2016

Sådan laver du en perfekt chokoladesouffle, der aldrig falder sammen. Se her hvordan du undgår, at din souffle klasker sammen.

Til chokoladesouffle til seks personer skal du bruge:

200 gram mørk chokolade
40 gram smør
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
40 gram økologisk rørsukker
4,5 pasteuriserede æggehvider (3 bægre)

Sådan laver du den perfekte chokoladesouffle:

Hak den mørke chokolade groft, men læg en lille smule til side til pynt.

Varm en tykbundet kasserolle op ved helt svag varme, og smelt chokoladen under omrøring.

Kom smørret ved, og rør det ind i chokoladen.

Pisk æggehviderne stive sammen med rørsukker, men husk at hviderne skal piskes HELT stive. Lav testen med at vende bunden i vejret på skålen, og her må æggehviderne ikke falde ud.

Hæld den smeltede chokolade i en anden skål, og vend nu forsigtigt de piskede æggehvider i. Undgå at slå for meget luft ud af chokoladecremen.

Smør seks små og bagefaste skåle (ramekiner) med smør, og drys dem med lidt rørsukker.

Fordel chokoladesouffleen i skålene.

Stil nu skålene med souffleen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og her skal de bages i præcist syv minutter. Ikke mere, ikke mindre.

Chokoladesouffleen skal være lidt blød i det, men fast i skorpen. Og det får du efter syv minutters bagning.

Pynt de færdige chokoladesouffleer med lidt finthakket mørk chokolade, og server eventuelt sammen med lidt carambole-frugt eller firske bær. Eller råsyltede ribs eller en rabarberkompot.

Note: Sådan undgår du at din chokoladesouffle sammen. Æggehviderne skal altid piskes helt stive, og ovnen skal have en temperatur på 180 grader. Hvis blot du husker disse to ting, ja så er du altid sikker på et godt resultat.

Chokoladesouffle er en både hurtig og lækker dessert, og med denne opskrift får du en souffle der aldrig falder sammen. Pynt chokoladesouffleen med lidt finthakket chokolade inden servering. Foto: Guffeliguf.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone I.

    oktober 29, 2020 at 10:45 am

    Skal blommerne piskes i chokolademassen efter at smørret er tilsat?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.