Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Chokoladesnurrer med chokoladeglasur

Chokoladesnurrer med chokoladeglasur

chokoladesnurrer med chokoladeglasur
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 5. september 2021

Her får du en opskrift på chokoladesnurrer, der er lækre kager med hakket chokolade. Snurrerne er nemme at lave og altid et hit til kaffen.

Chokoladesnurrer er lækre kager, der er i familie med de klassiske kanelsnegle.

Forskellen er dog blandt andet, at de her kager er fyldt med hakket chokolade og blot en mindre mængde kanel.

Dertil kommer selvfølgelig, at chokoladesnurrerne er lavet af dej, der er snoet, og derfra får det særlige udtryk.

De færdigbagte kager pyntes med en chokoladeglasur, og de smager altså himmelsk godt.

Jeg plejer at lave otte snurrer med chokolade ud af denne mængde, da jeg synes de er bedst, når kagerne har en vis størrelse. Du kan dog naturligvis sagtens lave lidt flere ved at lave dem mindre.

Se mere inspiration her:

  • Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift
  • Medaljer - nem opskrift på gammeldags flødekager
  • Bananlagkage - nem lagkage med banan og chokolade
  • Kanelsnurrer - nem opskrift med god vejledning
  • Kardemommesnurrer - verdens bedste bagværk

Opskrift på chokoladesnurrer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokoladesnurrer

5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 time t 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 8 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Dej
  • 200 g mælk - lun
  • 30 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g vaniljesukker - svarende til ca. 1 teskefuld
  • 5 g salt
  • 100 g smør - koldt, i tern
  • 1 æg
Fyld i chokoladensurrer
  • 150 g smør - blødt
  • 150 g sukker
  • 75 g chokolade - mørk, hakket fint
  • 2 tsk kanel
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • 1 nip salt
  • 50 g vand
  • 60 g chokolade - mørkt, hakket
  • 200 g flormelis
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Dej til chokoladesnurrer: Gær røres ud i den lune mælk.
  2. Hvedemel vejes af i skålen til din røremaskine sammen med sukker, vaniljesukker og salt. Kom også koldt smør i tern ved, og smuld smørret ud i melblandingen.
  3. Tilsæt gærvæsken sammen med et æg og ælt dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed. Du skal anvende en dejkrog.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op. Du kan evt. se her hvordan man nemt virker en dej op. Læg dejen tilbage i røreskålen og overdæk med et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Tag dejen op igen, virkes op og hviler nu 10 minutter. Så er den nemmere at rulle ud.
  6. Rør fyldet sammen af blødt smør, sukker, finthakket chokolade og kanel.
  7. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 gange 40 centimeter. Fordel fyldet på dejen.
  8. Fold den ene tredjedel ind over fyldet, og dernæst den sidste tredjedel ind over denne. Vend dejen en kvart omgang, og rul ud til et rektangel på ca. 24 gange 30 centimeter. Lad igen dejen hvile fem minutter.
  9. Derefter skæres dejen i aflange strimler, der er tre centimeter brede og 30 centimeter lange. Sno en strimmel om sig selv, og tag derefter den ene ende, og sno den rundt om pegefinger og langemand på den ene hånd, og enden stikkes gennem kagen til sidst. Lægges på bageplade med bagepapir, og så fortsætter du på samme med de øvrige.
  10. Pensl dine chokoladesnurrer med sammenpisket æg, der er tilsat en smule salt.
  11. Lad nu chokoladesnurrerne hvile i ca. 15 minutter, mens du varmer ovnen op til 200 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  12. De lækre kager med chokoladestykker bages nu i ca. 20-22 minutter på næstnederste rille.
    færdigbagte chokoladesnurrer uden chokoladeglasur
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

De færdigbagte chokoladesnurrer køles lidt af.

Imens varmer du vand og chokolade op i en gryde til din chokoladeglasur.

Når chokoladen er smeltet, tages gryden af kogepladen.

Rør derefter flormelis i, og pynt chokoladesnurrerne med den lækre chokoladeglasur.

Bemærk, at snurrer med chokolade kan fryses ned, men så skal du gøre det inden de får chokoladeglasur.

Her finder du mange flere inspirerende kage opskrifter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Isabella Marie Grønhøj Jensen skriver

    april 02, 2023 at 8:38 pm

    De smager godt men synes lidt de smager som en weird eller en skuffende kanelsnegle

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required