Chokolademousse er en af mine absolut favoritdesserter. Når man elsker chokolade, er der ikke noget bedre end at slutte et godt måltid af med blød, cremet og let mousse.
Opskriften er uden hverken flødeskum eller husblas, og den er god som dessert nytårsaften eller ved andre festlige lejligheder. Den kan laves dagen før.
Du kan evt. anrette den med lidt flødeskum og hakket chokolade eller valnødder, eller servere den med friske bær.
Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har lavet en video, hvor du også kan se fremgangsmåden.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
- 20 g smør
- 40 g pasteuriserede æggeblommer
- 5 g vaniljesukker - svarende til en teskefuld
- 125 g pasteuriserede æggehvider
- 40 g sukker
Fremgangsmåde
- Den mørke chokolade hakkes groft og smeltes ved svag varme i en lille gryde. Til min bedste chokolademousse foretrækker jeg en chokolade med en kakaoprocent på 70, men det er op til dig.
- Når chokoladen netop er smeltet, skal du røre smør i. Gerne lidt blødt smør, der er skåret i mindre stykker. Rør chokoladen blank med snørret.
- Pasteuristerede æggeblommer røres sammen med lidt vaniljesukker.
- Rør derefter æggeblommerne hurtigt ind i chokoladen.
- De pasteuriserede æggehvider piskes stive sammen med sukker. Lav testen, hvor du vender skålen med æggehviderne på hovedet. Hvis de ikke falder ud, så er de pisket perfekt.
- Kom lidt af æggehviderne i chokolademassen, og vend det sammen.
- Kom derefter denne chokolademasse ned til resten af æggehviderne, som nu vendes sammen. Gerne med en dejskraber, og du skal gøre det forsigtigt, så du ikke slår for meget luft af din chokolademousse. Nu kan du anrette den i glas, hvor efter den skal på køl i et par timer.
- Eller komme din mousse med chokolade i en sprøjtepose, hvilket gør, at moussen kan sprøjtes pænt ud ved anretning. Lægges i køleskabet. Når du skal bruge moussen, tager du en anden sprøjtepose og sætter ønsket tyl i den. Klip så hul i sprøjteposen med chokolademoussen, hvorefter denne sættes ned i posen med tyl. Så er den klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Hjemmelavet chokolademousse er klar til servering efter ca. 2 timer, men kan sagtens laves dagen i forvejen.
Når du skal servere din chokolademousse, kan du pynte dem med lidt friske bær, f.eks. hindbær eller brombær og lidt revet chokolade. Det ser festligt ud.
Eller pynt med lidt flødeskum og hakkede valnødder - det plejer jeg at gøre.
Kakaoprocent
Jeg har lavet chokolademoussen med en mørk chokolade, som ikke har for højt kakaoindhold (den jeg har brugt har 70 procent).
Det er vigtigt, fordi man så undgår at moussen bliver for bitter.
Du kan også anvende en mælkechokolade med kakaoindhold på eks. 47 procent, men så kan du med fordel anvende en større mængde. Her ville jeg nok tilsætte 200 gram chokolade.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lisbeth
Vil den kunne bruges som fyld til lagkage?
Vi bager altid selv bundende og i år vil min datter gerne have et lag med chokolademousse blandet med knuste rutebiler.
Bundende bliver bagt i en form med omkreds på 26 cm
Hvor stor en portion vil du anbefale vi laver?
Jolanda
Jeg ville engang lave en ekstra god chokolademousse til gæster, og brugte en 72% chokolade. Pyyy.. det smagte bestemt ikke godt. Vi måtte tage en is fra fryseren.
Siden hen har jeg brugt Toms guldbarre, den blå. Det fungerer fint.
Hanna Jakobsen
Jeg bruger økologiske æg, Hvor mange skal der så bruges?
Tina
uhhhmmmm det lyder lækkert 😋 jeg plejer at lave den med nougat 😋😋 det smager også virkelig lækkert.
Tina
uhhhmmmm det må smage godt Cathe 😋😋 måske skulle den afprøves 😋😋
Cathe
Jeg bruger skildpadder i stedet for mørk chokolade 😃
Geeta
Lækkert