• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Chokolademousse - opskrift på klassisk mousse

Chokolademousse - opskrift på klassisk mousse

billede med chokolademousse
En lækker og cremet chokolademousse, der laves uden husblas. En virkelig dejlig dessert. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. august 2020 - Udgivet:  5. august 2020

Del gerne:
188
SHARES
FacebookMessenger188PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Kakaoprocent
Gå til opskrift

Chokolademousse er en af mine absolut favoritdesserter. Når man elsker chokolade, er der ikke noget bedre end at slutte et godt måltid af med blød, cremet og let mousse.

Opskriften er uden hverken flødeskum eller husblas, og den er god som dessert nytårsaften eller ved andre festlige lejligheder. Den kan laves dagen før.

Du kan evt. anrette den med lidt flødeskum og hakket chokolade eller valnødder, eller servere den med friske bær.

Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har lavet en video, hvor du også kan se fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Kage med hvid chokolademousse
  • Black magic kage
  • Sarah Bernhardt kager
  • Chokoladecreme

Opskrift

billede med chokolademousse

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Bedømmelse
4.8 fra 39 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
  • 20 g smør
  • 40 g pasteuriserede æggeblommer
  • 5 g vaniljesukker - svarende til en teskefuld
  • 125 g pasteuriserede æggehvider
  • 40 g sukker

Fremgangsmåde

  • Den mørke chokolade hakkes groft og smeltes ved svag varme i en lille gryde. Til min bedste chokolademousse foretrækker jeg en chokolade med en kakaoprocent på 70, men det er op til dig.
  • Når chokoladen netop er smeltet, skal du røre smør i. Gerne lidt blødt smør, der er skåret i mindre stykker. Rør chokoladen blank med snørret.
  • Pasteuristerede æggeblommer røres sammen med lidt vaniljesukker.
  • Rør derefter æggeblommerne hurtigt ind i chokoladen.
  • De pasteuriserede æggehvider piskes stive sammen med sukker. Lav testen, hvor du vender skålen med æggehviderne på hovedet. Hvis de ikke falder ud, så er de pisket perfekt.
  • Kom lidt af æggehviderne i chokolademassen, og vend det sammen.
  • Kom derefter denne chokolademasse ned til resten af æggehviderne, som nu vendes sammen. Gerne med en dejskraber, og du skal gøre det forsigtigt, så du ikke slår for meget luft af din chokolademousse. Nu kan du anrette den i glas, hvor efter den skal på køl i et par timer.
  • Eller komme din mousse med chokolade i en sprøjtepose, hvilket gør, at moussen kan sprøjtes pænt ud ved anretning. Lægges i køleskabet. Når du skal bruge moussen, tager du en anden sprøjtepose og sætter ønsket tyl i den. Klip så hul i sprøjteposen med chokolademoussen, hvorefter denne sættes ned i posen med tyl. Så er den klar til brug.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
277
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
120
mg
40
%
Natrium
 
94
mg
4
%
Kalium
 
242
mg
7
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
279
IU
6
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet chokolademousse er klar til servering efter ca. 2 timer, men kan sagtens laves dagen i forvejen.

Når du skal servere din chokolademousse, kan du pynte dem med lidt friske bær, f.eks. hindbær eller brombær og lidt revet chokolade. Det ser festligt ud.

Eller pynt med lidt flødeskum og hakkede valnødder - det plejer jeg at gøre.

Kakaoprocent

Jeg har lavet chokolademoussen med en mørk chokolade, som ikke har for højt kakaoindhold (den jeg har brugt har 70 procent).

Det er vigtigt, fordi man så undgår at moussen bliver for bitter.

Du kan også anvende en mælkechokolade med kakaoindhold på eks. 47 procent, men så kan du med fordel anvende en større mængde. Her ville jeg nok tilsætte 200 gram chokolade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    november 08, 2024 at 9:11 am

    Vil den kunne bruges som fyld til lagkage?
    Vi bager altid selv bundende og i år vil min datter gerne have et lag med chokolademousse blandet med knuste rutebiler.
    Bundende bliver bagt i en form med omkreds på 26 cm
    Hvor stor en portion vil du anbefale vi laver?

    Svar
  2. Jolanda

    august 11, 2024 at 1:20 pm

    Jeg ville engang lave en ekstra god chokolademousse til gæster, og brugte en 72% chokolade. Pyyy.. det smagte bestemt ikke godt. Vi måtte tage en is fra fryseren.
    Siden hen har jeg brugt Toms guldbarre, den blå. Det fungerer fint.

    Svar
  3. Hanna Jakobsen

    juni 03, 2022 at 3:46 pm

    Jeg bruger økologiske æg, Hvor mange skal der så bruges?

    Svar
  4. Tina

    marts 14, 2021 at 11:21 am

    uhhhmmmm det lyder lækkert 😋 jeg plejer at lave den med nougat 😋😋 det smager også virkelig lækkert.

    Svar
  5. Tina

    marts 14, 2021 at 11:20 am

    uhhhmmmm det må smage godt Cathe 😋😋 måske skulle den afprøves 😋😋

    Svar
  6. Cathe

    marts 14, 2021 at 11:20 am

    Jeg bruger skildpadder i stedet for mørk chokolade 😃

    Svar
  7. Geeta

    marts 14, 2021 at 11:19 am

    Lækkert

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required