Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Chili con kylling

Chili con kylling (lækker chiliret med bønner og ris)

chili con kylling med bønner og ris
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chili con kylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på chili con kylling
  • Tips
  • Kommentarer

Chili con kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på chili con kylling. En lækker og nem chiliret med bønner og ris, der minder om en klassisk chili con carne.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingeinderfilet (skåret i mindre stykker)
  • smør (til stegning)
  • 1 stort løg (hakkes fint)
  • 3 fed hvidløg (hakkes fint)
  • 1 chili (antal og styrke efter din egen smag)
  • 2 tsk taco krydderi (eller lignende mexicansk krydderi)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 bouillonterning (gerne høns)
  • 1 dåse kidneybønner (skylles)
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 citron
  • 200 g ris (koges som anvist på pakken)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Find en god gryde frem, og kom et par klatter smør i. Lad det bruse af og brun så 500 g kyllingeinderfilet grundigt.
  2. Tilsæt 1 stort løg, som du hakker fint, og 3 fed hvidløg, også finthakket, sammen med 1 chili, og steg videre i et lille minuts tid. Brug en enkelt grøn chili, hvis du vil have en mild chili con kylling, eller en en rød eller flere, hvis du ønsker retten mere spicy. Hak den fint.
  3. Så tilsættes 2 tsk taco krydderi - eller andet mexicansk krydderi - sammen med 1 dåse hakkede tomater, 2 dl vand, 1 spsk tomatpasta og 1 bouillonterning, der smuldres i. Røres rundt, og skal nu blot simre mens du koger 200 g ris.
  4. Lige før risene er klar, kommes 1 dåse kidneybønner i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommer bønnerne i gryden sammen med 25 g mørk chokolade, som hakkes.
  5. Smag til med lidt friskpresset citronsaft fra 1 citron, salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt chilipulver, hvis du alligevel ønsker mere chilismag.
  6. Til sidst vendes de kogte ris i din chili con kylling. Der kan også tilsættes lidt hakket koriander eller persille - alt efter smag og behag.

Næringsindhold

Kalorier518kcalKulhydrater69gProtein38gFedt10gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol88mgNatrium1111mgKalium1156mgKostfibre9gSukker7gVitamin A332IUVitamin C32mgCalcium98mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på chili con kylling

Chili con kylling er en skøn variant af den populære chili con carne, og den smager altså himmelsk godt.

Det er en nem chiliret, hvor du samler både kylling, bønner og ris i en gryde, og den kan serveres med nachos og en lækker ananas- og avocadosalat, som jeg har lagt opskriften på længere nede.

Opskriften er beregnet til fire personer, og eventuelle rester kan fryses ned. Så er I to personer, kan halvdelen fryses som måltid til en anden dag. Det er smart.

I forhold til chili, vil jeg lige sige, at du selv må afgøre hvor stærk du vil have retten. Grønne chili er som regel mildere end de røde, så det er i hvert fald et godt tip.

Og husk så, at den stærke del af chilien ikke er frøene, men frøstokkene, hvor chilifrøene sidder fast. Så skær eventuelt dem fra.

Se også disse opskrifter:

  • Barack Obamas berømte chiligryde
  • Djævlekylling - opskrift med kylling, chili og peberfrugt
  • Verdens bedste chili con carne opskrift
  • Chili sin carne (klassisk tex-mex opskrift uden kød)

Tips

Chili con kylling kan serveres straks, og det er altså en lækker hverdagsret til hele familien. Hold lidt igen med chilien, hvis retten er til børn.

Tilbehør kan blandt andet nachos og en lækker salat med spidskål, avocado og ananas. Den smager fremragende til.

Her skrælles to avocado, som derefter snittes i tynde skiver. Kommes i en skål og vendes med friskpresset citronsaft, så avocadoen ikke bliver mørk.

Tilsæt en lille og fintsnittet spidskål sammen med et par små dåser ananas i tern. Vendes rundt. Og så er den klar til servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisa Lykke Jordan skriver

    november 07, 2024 at 6:13 pm

    Lækker ret og den anbefalede salat er bare perfekt til alt muligt forskelligt.

    Svar
  2. Ellen Kristensen skriver

    februar 12, 2024 at 10:58 am

    Jeg har for nylig købt et års medlemskab, for at have mulighed for at printe nogle af jeres lækre opskrifter. det har hidtil virket, men i dag kan jeg desværre ikke få det til at virke. Håber at få en forklaring på at det ikke virker.
    Hilsen Ellen Kristensen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 22, 2025 at 2:28 pm

      Hej Ellen
      Tak for det. Du skal blot logge ind - så kommer alle funktionerne frem 🙂
      BH Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required