Indhold
Chili con kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingeinderfilet (skåret i mindre stykker)
- smør (til stegning)
- 1 stort løg (hakkes fint)
- 3 fed hvidløg (hakkes fint)
- 1 chili (antal og styrke efter din egen smag)
- 2 tsk taco krydderi (eller lignende mexicansk krydderi)
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 spsk tomatpasta
- 1 bouillonterning (gerne høns)
- 1 dåse kidneybønner (skylles)
- 25 g mørk chokolade
- 1 citron
- 200 g ris (koges som anvist på pakken)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en god gryde frem, og kom et par klatter smør i. Lad det bruse af og brun så 500 g kyllingeinderfilet grundigt.
- Tilsæt 1 stort løg, som du hakker fint, og 3 fed hvidløg, også finthakket, sammen med 1 chili, og steg videre i et lille minuts tid. Brug en enkelt grøn chili, hvis du vil have en mild chili con kylling, eller en en rød eller flere, hvis du ønsker retten mere spicy. Hak den fint.
- Så tilsættes 2 tsk taco krydderi - eller andet mexicansk krydderi - sammen med 1 dåse hakkede tomater, 2 dl vand, 1 spsk tomatpasta og 1 bouillonterning, der smuldres i. Røres rundt, og skal nu blot simre mens du koger 200 g ris.
- Lige før risene er klar, kommes 1 dåse kidneybønner i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommer bønnerne i gryden sammen med 25 g mørk chokolade, som hakkes.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft fra 1 citron, salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt chilipulver, hvis du alligevel ønsker mere chilismag.
- Til sidst vendes de kogte ris i din chili con kylling. Der kan også tilsættes lidt hakket koriander eller persille - alt efter smag og behag.
Opskrift på chili con kylling
Chili con kylling er en skøn variant af den populære chili con carne, og den smager altså himmelsk godt.
Det er en nem chiliret, hvor du samler både kylling, bønner og ris i en gryde, og den kan serveres med nachos og en lækker ananas- og avocadosalat, som jeg har lagt opskriften på længere nede.
Opskriften er beregnet til fire personer, og eventuelle rester kan fryses ned. Så er I to personer, kan halvdelen fryses som måltid til en anden dag. Det er smart.
I forhold til chili, vil jeg lige sige, at du selv må afgøre hvor stærk du vil have retten. Grønne chili er som regel mildere end de røde, så det er i hvert fald et godt tip.
Og husk så, at den stærke del af chilien ikke er frøene, men frøstokkene, hvor chilifrøene sidder fast. Så skær eventuelt dem fra.
Se også disse opskrifter:
- Barack Obamas berømte chiligryde
- Djævlekylling - opskrift med kylling, chili og peberfrugt
- Verdens bedste chili con carne opskrift
- Chili sin carne (klassisk tex-mex opskrift uden kød)
Tips
Chili con kylling kan serveres straks, og det er altså en lækker hverdagsret til hele familien. Hold lidt igen med chilien, hvis retten er til børn.
Tilbehør kan blandt andet nachos og en lækker salat med spidskål, avocado og ananas. Den smager fremragende til.
Her skrælles to avocado, som derefter snittes i tynde skiver. Kommes i en skål og vendes med friskpresset citronsaft, så avocadoen ikke bliver mørk.
Tilsæt en lille og fintsnittet spidskål sammen med et par små dåser ananas i tern. Vendes rundt. Og så er den klar til servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Lisa Lykke Jordan skriver
Lækker ret og den anbefalede salat er bare perfekt til alt muligt forskelligt.
Ellen Kristensen skriver
Jeg har for nylig købt et års medlemskab, for at have mulighed for at printe nogle af jeres lækre opskrifter. det har hidtil virket, men i dag kan jeg desværre ikke få det til at virke. Håber at få en forklaring på at det ikke virker.
Hilsen Ellen Kristensen
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Ellen
Tak for det. Du skal blot logge ind - så kommer alle funktionerne frem 🙂
BH Holger