• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler

Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler

Chicken Korma
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. marts 2024 - Udgivet: 2. september 2021

Chicken Korma er en klassiker i det indiske køkken. En dejlig ret med marineret kylling, mandler og selvfølgelig en masse krydderier.

Chicken Korma er ikke til at komme udenom, hvis man elsker indisk mad. Det er en duftende ret med nøje afstemte krydderier.

Du skal begynde i god tid, når du kaster dig over retten. Kyllingeover- og underlår skal nemlig ligge i en krydret yoghurtmarinade mindst en time før, de skal steges.

Det er et vigtigt skridt. Og lige så vigtigt at bruge kyllingekød med ben, da disse også afgiver smag til retten.

Du kan selvfølgelig bruge kyllingebryst i tern, hvis du hader tanken om hele stykker kylling, men de bliver knap så møre.

Opskrift på autentisk Chicken Korma

Chicken Korma
Karen SenecaKaren Seneca

Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler

5 fra 4 stemmer
Chicken Korma er en klassiker i det indiske køkken. En dejlig ret med marineret kylling, mandler og selvfølgelig en masse krydderier.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g kylling - over- og underlår
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 1 spsk ingefær - frisk, fintrevet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk salt
  • 1,25 dl yoghurt
Løgpure
  • 1,5 spsk olie
  • 4 stk kardemommekapsler - grønne
  • 2 løg - skiver
  • 12 mandler
  • 1,25 dl yoghurt
Sauce
  • 1 spsk olie
  • 1 laurbærblade
  • 3 nelliker
  • 5 cm kanel
  • 1 grøn chili - i ringe
  • 1,25 dl vand
  • 1 tsk garam masala
  • 1,5 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk chiliflager
  • salt
  • korianderblade

Fremgangsmåde
 

Marinering
  1. Bland yoghurt og krydderier. Hiv skindet af kyllingestykkerne og smør dem godt ind i marinaden. Sæt på køl i mindst en time.
Løgpure
  1. Varm olien op og rist kardemommekapslerne et par minutter.
  2. Tilsæt løg i skiver og steg dem, til de er bløde og lettere karamelliserede.
  3. Smid mandlerne i gryden og rist dem med et minut. Lad det køle af. Blend det hele med yoghurt.
Sauce
  1. Varm olien op og rist krydderierne et par minutter. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg med et par minutter.
  2. Tilsæt grøn chili i ringe samt kyllingestykkerne og steg, til kyllingerne har fået farve på alle sider.
  3. Tilsæt løgpureen og steg videre. Hæld 1.25 dl. vand ved og lad retten simre i 40 minutter - eller indtil du kan mærke, at kyllingekødet er mørt.
  4. Smag saucen til med salt og chili. Server med grofthakkede korianderblade, naan og ris.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server retten med kogte basmati-ris, købt eller hjemmebagt naan og raita. Du kan også sagtens spise indisk pickles eller chutney til.

Jeg bruger typisk hele krydderier som kardemommekapsler og spidskommenfrø i stedet for stødt krydderier.

Men du kan erstatte nogle af krydderierne med de pulveriserede. Blot skal du anvende lidt mere af dem, du har stødt på glas, i forvejen til hele krydderier.

Relaterede opskrifter

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

4.7 fra 109 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling tikka masala

Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat

5 fra 2 stemmer
Her er min opskrift på en meget nem indisk karryret, der blandt andet laves med kylling, kikærter og spinat. En sund og lækker orientalsk ret til hverdag.
Gå til opskrift
indisk karryret med kylling

Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani

4.8 fra 166 stemmer
Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for butter chicken
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required