Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler

Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler

Chicken Korma
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Chicken Korma er en klassiker i det indiske køkken. En dejlig ret med marineret kylling, mandler og selvfølgelig en masse krydderier.

Chicken Korma er ikke til at komme udenom, hvis man elsker indisk mad. Det er en duftende ret med nøje afstemte krydderier.

Du skal begynde i god tid, når du kaster dig over retten. Kyllingeover- og underlår skal nemlig ligge i en krydret yoghurtmarinade mindst en time før, de skal steges.

Det er et vigtigt skridt. Og lige så vigtigt at bruge kyllingekød med ben, da disse også afgiver smag til retten.

Du kan selvfølgelig bruge kyllingebryst i tern, hvis du hader tanken om hele stykker kylling, men de bliver knap så møre.

Opskrift på autentisk Chicken Korma

Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Chicken Korma er en klassiker i det indiske køkken. En dejlig ret med marineret kylling, mandler og selvfølgelig en masse krydderier.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kylling over- og underlår
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 1 spsk ingefær frisk, fintrevet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk salt
  • 1,25 dl yoghurt
Løgpure
  • 1,5 spsk olie
  • 4 stk kardemommekapsler grønne
  • 2 løg skiver
  • 12 mandler
  • 1,25 dl yoghurt
Sauce
  • 1 spsk olie
  • 1 laurbærblade
  • 3 nelliker
  • 5 cm kanel
  • 1 grøn chili i ringe
  • 1,25 dl vand
  • 1 tsk garam masala
  • 1,5 tsk koriander stødt
  • 1 tsk chiliflager
  • salt
  • korianderblade

Fremgangsmåde

Marinering
  1. Bland yoghurt og krydderier. Hiv skindet af kyllingestykkerne og smør dem godt ind i marinaden. Sæt på køl i mindst en time.
Løgpure
  1. Varm olien op og rist kardemommekapslerne et par minutter.
  2. Tilsæt løg i skiver og steg dem, til de er bløde og lettere karamelliserede.
  3. Smid mandlerne i gryden og rist dem med et minut. Lad det køle af. Blend det hele med yoghurt.
Sauce
  1. Varm olien op og rist krydderierne et par minutter. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg med et par minutter.
  2. Tilsæt grøn chili i ringe samt kyllingestykkerne og steg, til kyllingerne har fået farve på alle sider.
  3. Tilsæt løgpureen og steg videre. Hæld 1.25 dl. vand ved og lad retten simre i 40 minutter - eller indtil du kan mærke, at kyllingekødet er mørt.
  4. Smag saucen til med salt og chili. Server med grofthakkede korianderblade, naan og ris.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Server retten med kogte basmati-ris, købt eller hjemmebagt naan og raita. Du kan også sagtens spise indisk pickles eller chutney til.

Jeg bruger typisk hele krydderier som kardemommekapsler og spidskommenfrø i stedet for stødt krydderier.

Men du kan erstatte nogle af krydderierne med de pulveriserede. Blot skal du anvende lidt mere af dem, du har stødt på glas, i forvejen til hele krydderier.

Relaterede opskrifter

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker
Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
Se opskriften her
billederesultat for kylling tikka masala
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat
Her er min opskrift på en meget nem indisk karryret, der blandt andet laves med kylling, kikærter og spinat. En sund og lækker orientalsk ret til hverdag.
Se opskriften her
indisk karryret med kylling
Butter chicken
Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
Se opskriften her
billederesultat for butter chicken
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required