• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Chapati - nem opskrift på pandestegt brød fra Indien

Chapati - nem opskrift på pandestegt brød fra Indien

chapati pandestegt brød
Chapati er nemme brød, som du laver på en varm pande. Brødet kaldes også for roti, og stammer fra Indien. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  10. oktober 2019

Del gerne:
234
SHARES
FacebookMessenger234PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på chapati, der er tynde og pandestegte brød. De kaldes også for roti, og de lækre indiske brød serveres til klassisk indisk mad.
  2. Opskrift på chapati
  3. Chapati
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på chapati, der er tynde og pandestegte brød. De kaldes også for roti, og de lækre indiske brød serveres til klassisk indisk mad.

Chapati eller roti er meget nemme brød fra Indien, der minder lidt om en mexicansk tortilla.

Der er tale om pandestegt brød, og dejen laves uden gær.

Du kan lave dejen udelukkende med fuldkorns hvedemel eller almindeligt hvedemel, men jeg synes chapati bliver bedst med en blanding af de to slags mel.

Se også: Naan - nem og lækker opskrift på indisk naanbrød

Nyd de pandestegte indiske brød til klassisk indisk mad, og faktisk kan du bruge dem som en ske til mange af retterne.

Opskriften giver otte fladbrød.

Opskrift på chapati

chapati pandestegt brød

Chapati

Her får du min opskrift på chapati, der er tynde og pandestegte brød. De kaldes også for roti, og de lækre indiske brød serveres til klassisk indisk mad.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g fuldkorns hvedemel
  • 75 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g vand
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vej de to slags mel af i en stor skål og kom også olivenolie og lidt salt i. Du skal bruge cirka en halv teskefuld salt.
  • Rør derefter vandet gradvist i indtil du har en dej, som nu kan æltes. Rør dejen godt sammen.
  • Tag den derefter ud på bordet, og ælt den godt igennem med hænderne. Brug lidt mere mel på bordet, så dejen ikke hænger i. Denne mængde mel indgår ikke i opskriften.
  • Læg et fugtigt viskestykke over og lad dejen hvile i 20-30 minutter.
  • Ælt derefter dejen hurtigt igennem igen, og del den i otte lige store stykker, som trilles til kugler,
  • Varm en pande godt op.
  • Rul en kugle dej til chapati ud til en tynd pandekage, og husk stadig at have mel nok på bordet, så dejen ikke hænger i.
  • Kom en lille sjat olie på den varme pande, og bag nu hver chapati (roti) cirka et minut på hver side, så brødet er bagt og har fået farve. Måske skal det have 30 sekunder længere, hvilket selvfølgelig afhænger af varmen og tykkelsen på brødet. Men rul dem meget gerne tyndt ud.
  • Lægges til side efterhånden, og mens den ene bages på panden, ruller du den næste klar. På den måde tager det ikke lang tid at bage alle otte pandestegte brød.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
123
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Natrium
 
147
mg
6
%
Kalium
 
55
mg
2
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Calcium
 
6
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De lækre chapatibrød kan serveres straks.

Brødene er blandt andet perfekte til en omgang dahl.

Se også mine opskrifter på:

Mulligatawny - indisk suppe uden kød

Indisk linsesuppe

Indisk butter chicken

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else Marie

    oktober 17, 2020 at 8:01 am

    Hej Holger
    Jeg har planer om at bruge din opskrift på chapati/roti til min fødselsdagsmiddag som tilbehør til en karryret i slow cookeren.
    Lige omkring spisetid skal retten smages til og evt. "stives af", samtidig med gæsterne ankommer.

    Jeg vil derfor høre dels, om du har erfaring med at holde de indiske brød varme i ovnen uden, at de får for meget? Dels hvor lang tid du ca plejer at bruge fra start til brødene er klar, når du laver dem.

    Nu, jeg har dig, vil jeg sige tak for gode opskrifter og inspiration til madlavningen.

    God weekend
    De bedste hilsner Else Marie Munther

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required