• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Champignontærte til frokost eller aftensmad

Champignontærte til frokost eller aftensmad

Champignontærte
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. februar 2023 - Udgivet: 9. februar 2023

Champignontærte med forårsløg og krydderier er alle tiders frokost-ret serveret med en god salat. Kan selvfølgelig også nydes som aftensmad.

Champignontærte er en virkelig dejlig ret med champignoner som basen, og timian, forårsløg og masser af ost som prikken over I'et.

Det tager en lille time at lave svampetærten, men halvdelen af tiden foregår i ovnen, hvor man kan nå at blande en god salat imens.

Sprøde salatblade og grøntsager passer altid fint med grøntsagstærter, så det vil jeg klart anbefale.

Opskrift på champignontærte

Champignontærte
Karen SenecaKaren Seneca

Champignontærte

5 fra 2 stemmer
Champignontærte med forårsløg og krydderier er alle tiders frokost-ret serveret med en god salat. Kan selvfølgelig også nydes som aftensmad.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 567
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tærtebund
  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 75 g smør
  • 0,5 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
Fyld
  • 25 g smør - til stegning
  • 350 g champignoner - skiver
  • 4 stk forårsløg - skiver
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 5 kviste timian - el. 1 spsk tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 stk æg
  • 1 dl creme fraiche - 18 %
  • 75 g ost - mozzarella el. cheddar, revet

Fremgangsmåde
 

Tærtebund
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær smør i små tern, bland smørret med alle ingredienserne. Du skal endelig ikke røre meget, men saml det hele med hænderne, så du får det godt fordelt.
  3. Tryk dejen ud i tærtebunden, og prik huller med en gaffel. Forvarm, til den har fået lidt farve - ca. 10-15 minutter. Imens laver du fyldet.
Tærtefyld
  1. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær forårsløget i skiver og pres/finhak hvidløg.
  2. Steg det i smør på panden sammen med timiankviste i fem minutter. Smag til med salt og peber.
  3. Hæld det op i en sigte, så det kan dryppe lidt af.
  4. Imens pisker du æg, cremefraiche, salt og peber. Fordel det over champignonerne og drys nu med en masse revet ost.
  5. Bag din champignontærte i 25-30 minutter. Du kan eventuelt sætte et stykke stanniol over tærten de sidste 10 minutter, hvis du synes, at osten bliver for mørk.

Næringsindhold

Kalorier: 567kcalKulhydrater: 43gProtein: 13gFedt: 39gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 62mgNatrium: 1447mgKalium: 342mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 730IUVitamin C: 2mgCalcium: 179mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Jeg kalder denne tærte for champignontærte, men du kan sagtens bruge andre svampe i tærten.

Du skal blot følge mængdeangivelsen og opskriften, uanset om du bruger champignoner, Karl Johan eller andre svampe.

Andre skønne tærte-opskrifter:

  • Ostetærte
    Ostetærte med cheddar og jalapenos
  • billederesultat for porretærte med skinke
    Porretærte med skinke og spinat
  • Quiche Lorraine
    Quiche Lorraine - opskrift på lækker fransk tærte
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
vandkringle med creme
Vandkringle - nem kringle med creme og remonce→ Se opskriften
Uge25-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150→ Se opskriften
Billede af grillede kyllingespyd.
Grillede kyllingespyd med grøntsager og BBQ-marinade→ Se opskriften
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål→ Se opskriften
jordbærkage med kransekage
Jordbærkage med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required