Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Champignontærte til frokost eller aftensmad

Champignontærte til frokost eller aftensmad

Champignontærte
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook13PinterestSMSEmailMessenger
13
DELINGER

Champignontærte med forårsløg og krydderier er alle tiders frokost-ret serveret med en god salat. Kan selvfølgelig også nydes som aftensmad.

Champignontærte er en virkelig dejlig ret med champignoner som basen, og timian, forårsløg og masser af ost som prikken over I'et.

Det tager en lille time at lave svampetærten, men halvdelen af tiden foregår i ovnen, hvor man kan nå at blande en god salat imens.

Sprøde salatblade og grøntsager passer altid fint med grøntsagstærter, så det vil jeg klart anbefale.

Opskrift på champignontærte

Champignontærte

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Champignontærte med forårsløg og krydderier er alle tiders frokost-ret serveret med en god salat. Kan selvfølgelig også nydes som aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tærtebund
  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 75 g smør
  • 0,5 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
Fyld
  • 25 g smør (til stegning)
  • 350 g champignoner (skiver)
  • 4 stk forårsløg (skiver)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 5 kviste timian (el. 1 spsk tørret timian)
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 stk æg
  • 1 dl creme fraiche (18 %)
  • 75 g ost (mozzarella el. cheddar, revet)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

Tærtebund
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær smør i små tern, bland smørret med alle ingredienserne. Du skal endelig ikke røre meget, men saml det hele med hænderne, så du får det godt fordelt.
  3. Tryk dejen ud i tærtebunden, og prik huller med en gaffel. Forvarm, til den har fået lidt farve - ca. 10-15 minutter. Imens laver du fyldet.
Tærtefyld
  1. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær forårsløget i skiver og pres/finhak hvidløg.
  2. Steg det i smør på panden sammen med timiankviste i fem minutter. Smag til med salt og peber.
  3. Hæld det op i en sigte, så det kan dryppe lidt af.
  4. Imens pisker du æg, cremefraiche, salt og peber. Fordel det over champignonerne og drys nu med en masse revet ost.
  5. Bag din champignontærte i 25-30 minutter. Du kan eventuelt sætte et stykke stanniol over tærten de sidste 10 minutter, hvis du synes, at osten bliver for mørk.

Næringsindhold

Kalorier567kcalKulhydrater43gProtein13gFedt39gMættet fedt18gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt15gTransfedt1gKolesterol62mgNatrium1447mgKalium342mgKostfibre3gSukker1gVitamin A730IUVitamin C2mgCalcium179mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Jeg kalder denne tærte for champignontærte, men du kan sagtens bruge andre svampe i tærten.

Du skal blot følge mængdeangivelsen og opskriften, uanset om du bruger champignoner, Karl Johan eller andre svampe.

Andre skønne tærte-opskrifter:

  • Ostetærte
    Ostetærte med cheddar og jalapenos
  • billederesultat for porretærte med skinke
    Porretærte med skinke og spinat
  • Quiche Lorraine
    Quiche Lorraine - opskrift på lækker fransk tærte
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required