• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sådan laver du champignonsauce - trin for trin guide

Sådan laver du champignonsauce - trin for trin guide

billederesultat for champignonsauce
En lækker champignonsauce, som jeg plejer at lave på panden. Sovsen kan bruges til alt fra pasta og til koteletter, kylling og meget mere. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. november 2020 - Udgivet:  9. november 2020

Del gerne:
439
SHARES
FacebookMessenger439PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på champignonsauce, der er en lækker og nem sovs med svampe. Brug den fyldige svampesovs til mange slags kød og pasta.
  2. Opskrift på champignonsauce
  3. Champignonsauce - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på champignonsauce, der er en lækker og nem sovs med svampe. Brug den fyldige svampesovs til mange slags kød og pasta.

Champignonsauce er en lækker sovs, som ikke tager lang tid at lave.

Du kan både lave saucen med de almindelige, hvide champignon, men det er også fint at anvende de brune markchampignon.

For at få den rette smag på din svampesovs, er det vigtigt at brune svampene godt af. Men ellers er champignonssovsen nem at lave.

Se også disse opskrifter:

  • Bagt laks med champignonsovs
  • Kylling med champignonsovs
  • Svinemørbrad med champignonsovs
  • Jægerbøf med svampesovs

Opskrift på champignonsauce

billederesultat for champignonsauce

Champignonsauce - nem opskrift

Her får du min opskrift på champignonsauce, der er en lækker og nem sovs med svampe. Brug den fyldige svampesovs til mange slags kød og pasta.
Bedømmelse
4.7 fra 45 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g champignon - alm. hvide eller markchampignon, skiver
  • 1 løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket, kan udelades
  • 3 dl fløde
  • 1 spsk kyllingefond - koncenteret, fra flaske
  • timian - finthakket
  • persille - finthakket
  • 1 citron - lidt saft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær roden af champignon, og børst dem rene for jord. Snit derefter svampene i skiver. Du kan som sagt anvende enten de alm. hvide champignon eller de brune markchampignon.
  • Varm en pande godt op og kom en sjat olie på. Tilsæt derefter de skivede champignon, og nu skal de brunes grundigt af. Det giver den gode bund i din champignonsauce. Så brug tid på at få brunet dem godt af.
  • Tilsæt så hakket løg og hvidløg, og lad det sautere med under omrøring et minuts tid mere.
  • Derefter kommes fløde på panden sammen med med en spiseskefuld kyllingefond (dø køber den koncentreret på flaske). Du kan også anvende en kalvefond eller en anden fond.
  • Timian og persille hakkes og kommes ved. Brug hvad du synes passer.
  • Smag din sovs med svampe til med salt, peber og lidt citronsaft. Citronsaften tager noget af den fede smag.
  • Lad champignonsovsen reducere en smule ind til ønsket konsistens. Der kan tilsættes mere fløde, hvis dette ønskes.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
283
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
85
mg
28
%
Natrium
 
606
mg
26
%
Kalium
 
271
mg
8
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1109
IU
22
%
Vitamin C
 
18
mg
22
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige champignonsauce serveres straks - og den er altså blandt andet perfekt til pasta, koteletter, kylling og meget mere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Bødiker

    oktober 17, 2024 at 5:16 pm

    Lyder spændende men tænker om sovsen kan fryses !

    Svar
  2. Lisbeth Hansen

    august 11, 2024 at 10:07 am

    Virkelig lækker. Går til alt fra kylling, vegetar til oksemørbrad!

    Svar
  3. Mogens Conradsen

    juni 27, 2024 at 6:11 pm

    Hvad betyder "dø køber den på flaske......"?

    Svar
  4. Kim

    april 12, 2023 at 4:25 pm

    Kan den fryses ?

    Svar
    • Sten

      maj 12, 2023 at 8:19 pm

      Fik du svar, Kim?

      Svar
  5. Kim Vogelius

    marts 22, 2023 at 6:53 pm

    Kanon god sauce tak 👍🏻

    Svar
  6. Jannie

    maj 01, 2022 at 9:07 am

    Vanvittig god sovs!

    Svar
  7. Jannie

    februar 27, 2022 at 4:04 pm

    Helt vild god sovs

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required