• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Viden om mad

Carpaccio - opskrifter og fakta om italienernes tatar

Carpaccio med pinjekerner
Carpaccio er en ret, som blev opfundet ved et tilfælde på en bar i Venedig. Siden har den gået sin sejrsgang, både i kød-, fisk- og vegetarversionen. den er uhyre let at lave og smager skønt.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  21. april 2020

Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Carpaccio må være italienernes svar på tatar: Råt kød med parmesan, mayonnaise og citron serveret som en skøn appetizer. Få fakta og serveringstips her.
  2. Serveringstip
  3. Vegetarcarppacio
  4. Tuncarpaccio
  5. Historien bag carpaccio

Carpaccio må være italienernes svar på tatar: Råt kød med parmesan, mayonnaise og citron serveret som en skøn appetizer. Få fakta og serveringstips her.

Carpaccio er spisen for os, der har et indre rovdyr, som godt kan lide at bryde frem og sætte tænderne i godt stykke råt kød.

Selvom det er råt, er det en let og lækker ret, som giver smagen af det rene, røde kød, men som ikke mætter tungt. Det er ren umami, den femte smagssans for fulde udblæsning, da både parmesan og oksekød er fuld af umami.

Carpaccio består typisk af oksefilet, der er skåret i papirstynde skiver, citronsaft og parmesanflager. Det er ganske enkelt at anrette og svært at gøre noget forkert - med mindre kødet ikke er godt. Derfor vil jeg altid anbefale at købe kødet hos en slagter.

Serveringstip

Når du skal lave carppacio, går du til den nærmeste slagter og bede ham skære ultra-tynde skiver ud af en oksefilet.

Hvis du selv har en pålægsmaskine, kan du købe en god oksefilet og lægge den i fryseren i max. to timer. Efter en tur på is, vil den være nemmere at skære ud i fine, tynde skiver.

Skiverne portionanrettes ovenpå ruccolablade og toppes med et harlekinsmønster af hjemmerørt mayonnaise, tilsat lidt Worcestershiresauce og citronsaft, samt flager af parmesan. Enkelt og lækkert.

Du kan også undlade mayonnaisen og i stedet forsigtigt dryppe olivenolie og citronsaft ud over kødet - eller bruge Madens Verdens opskrift på vinaigrette-dressing.

Hvis du ønsker noget knasende på toppen, kan du riste pinjekerner og drysse udover til sidst.

Vegetarcarppacio

Rodfrugter er som skabt til at lave vegetarcarppacio, da de er nemme at skære papirstyndt med en kniv eller rive på et mandolinjern.

Vil du lave en smuk ret, kan du rive eller skære rodfrugter i forskellige farver, for eksempel rødbeder, gulerødder og jordskokker.

Placer dem i et pænt mønster på et fad og hæld en olie-eddike-dressing ud over skiverne. Lad dem trække i marinaden en times tid og server derefter med friskkværnet peber, flagesalt, ristede pinjekerner, parmesanflager og eventuelt nogle spiselige blomsterhoveder.

Tuncarpaccio

Tuncarpaccio er lige så let at lave som kød-udgaven. Anret tynde skiver tun, som du har købt hos fiskehandleren.

Dryp citronsaft og olivenolie forsigtigt henover fiskeskiverne og top med kapers og parmesanflager. Du kan også hakke krydderurter og drysse henover retten.

NB: Husk at fortælle fiskehandleren, at tunskiverne skal spises rå.

Historien bag carpaccio

I 1950 kom komtesse Amalia Nani Mocenigo ind på Harry's Bar i Venedig. Hun bad om en ret med råt kød, da hun var på en særlig diæt, hvor hun ikke måtte spise stegt kød eller fisk.

Kokken var lynhurtig og skar tynde okseskiver ud, placerede dem smukt på en tallerken og pyntede med hjemmelavet mayonnaise tilsat citronsaft, Worcestershiresauce og lidt mælk. Retten blev opkaldt efter maleren Vittore Carpaccio.

Harry's Bar er et legendarisk sted i Venedig, jeg har selv været der og nydt en særlig drink, som også er barens opfindelse: Bellini.

Drinken er en blanding af Prosecco og ferskenjuice, og lige som med carpaccio er den opkaldt efter en italiensk maler: Giovanni Bellini.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her