Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Carpaccio - opskrifter og fakta om italienernes tatar

Carpaccio - opskrifter og fakta om italienernes tatar

Carpaccio med pinjekerner
Del og send:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Carpaccio må være italienernes svar på tatar: Råt kød med parmesan, mayonnaise og citron serveret som en skøn appetizer. Få fakta og serveringstips her.

Indhold
  • Carpaccio må være italienernes svar på tatar: Råt kød med parmesan, mayonnaise og citron serveret som en skøn appetizer. Få fakta og serveringstips her.
  • Serveringstip
  • Vegetarcarppacio
  • Tuncarpaccio
  • Historien bag carpaccio
  • Kommentarer

Carpaccio er spisen for os, der har et indre rovdyr, som godt kan lide at bryde frem og sætte tænderne i godt stykke råt kød.

Selvom det er råt, er det en let og lækker ret, som giver smagen af det rene, røde kød, men som ikke mætter tungt. Det er ren umami, den femte smagssans for fulde udblæsning, da både parmesan og oksekød er fuld af umami.

Carpaccio består typisk af oksefilet, der er skåret i papirstynde skiver, citronsaft og parmesanflager. Det er ganske enkelt at anrette og svært at gøre noget forkert - med mindre kødet ikke er godt. Derfor vil jeg altid anbefale at købe kødet hos en slagter.

Serveringstip

Når du skal lave carppacio, går du til den nærmeste slagter og bede ham skære ultra-tynde skiver ud af en oksefilet.

Hvis du selv har en pålægsmaskine, kan du købe en god oksefilet og lægge den i fryseren i max. to timer. Efter en tur på is, vil den være nemmere at skære ud i fine, tynde skiver.

Skiverne portionanrettes ovenpå ruccolablade og toppes med et harlekinsmønster af hjemmerørt mayonnaise, tilsat lidt Worcestershiresauce og citronsaft, samt flager af parmesan. Enkelt og lækkert.

Du kan også undlade mayonnaisen og i stedet forsigtigt dryppe olivenolie og citronsaft ud over kødet - eller bruge Madens Verdens opskrift på vinaigrette-dressing.

Hvis du ønsker noget knasende på toppen, kan du riste pinjekerner og drysse udover til sidst.

Se også: Carpaccio med fisk, kød eller grøntsager - 3 opskrifter

Vegetarcarppacio

Rodfrugter er som skabt til at lave vegetarcarppacio, da de er nemme at skære papirstyndt med en kniv eller rive på et mandolinjern.

Vil du lave en smuk ret, kan du rive eller skære rodfrugter i forskellige farver, for eksempel rødbeder, gulerødder og jordskokker.

Placer dem i et pænt mønster på et fad og hæld en olie-eddike-dressing ud over skiverne. Lad dem trække i marinaden en times tid og server derefter med friskkværnet peber, flagesalt, ristede pinjekerner, parmesanflager og eventuelt nogle spiselige blomsterhoveder.

Tuncarpaccio

Tuncarpaccio er lige så let at lave som kød-udgaven. Anret tynde skiver tun, som du har købt hos fiskehandleren.

Dryp citronsaft og olivenolie forsigtigt henover fiskeskiverne og top med kapers og parmesanflager. Du kan også hakke krydderurter og drysse henover retten.

NB: Husk at fortælle fiskehandleren, at tunskiverne skal spises rå.

Historien bag carpaccio

I 1950 kom komtesse Amalia Nani Mocenigo ind på Harry's Bar i Venedig. Hun bad om en ret med råt kød, da hun var på en særlig diæt, hvor hun ikke måtte spise stegt kød eller fisk.

Kokken var lynhurtig og skar tynde okseskiver ud, placerede dem smukt på en tallerken og pyntede med hjemmelavet mayonnaise tilsat citronsaft, Worcestershiresauce og lidt mælk. Retten blev opkaldt efter maleren Vittore Carpaccio.

Harry's Bar er et legendarisk sted i Venedig, jeg har selv været der og nydt en særlig drink, som også er barens opfindelse: Bellini.

Drinken er en blanding af Prosecco og ferskenjuice, og lige som med carpaccio er den opkaldt efter en italiensk maler: Giovanni Bellini.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.