• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Viden om mad โ€บ Carpaccio - opskrifter og fakta om italienernes tatar

Carpaccio - opskrifter og fakta om italienernes tatar

Carpaccio med pinjekerner
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 21. april 2020

Carpaccio mรฅ vรฆre italienernes svar pรฅ tatar: Rรฅt kรธd med parmesan, mayonnaise og citron serveret som en skรธn appetizer. Fรฅ fakta og serveringstips her.

Carpaccio er spisen for os, der har et indre rovdyr, som godt kan lide at bryde frem og sรฆtte tรฆnderne i godt stykke rรฅt kรธd.

Selvom det er rรฅt, er det en let og lรฆkker ret, som giver smagen af det rene, rรธde kรธd, men som ikke mรฆtter tungt. Det er ren umami, den femte smagssans for fulde udblรฆsning, da bรฅde parmesan og oksekรธd er fuld af umami.

Carpaccio bestรฅr typisk af oksefilet, der er skรฅret i papirstynde skiver, citronsaft og parmesanflager. Det er ganske enkelt at anrette og svรฆrt at gรธre noget forkert - med mindre kรธdet ikke er godt. Derfor vil jeg altid anbefale at kรธbe kรธdet hos en slagter.

Serveringstip

Nรฅr du skal lave carppacio, gรฅr du til den nรฆrmeste slagter og bede ham skรฆre ultra-tynde skiver ud af en oksefilet.

Hvis du selv har en pรฅlรฆgsmaskine, kan du kรธbe en god oksefilet og lรฆgge den i fryseren i max. to timer. Efter en tur pรฅ is, vil den vรฆre nemmere at skรฆre ud i fine, tynde skiver.

Skiverne portionanrettes ovenpรฅ ruccolablade og toppes med et harlekinsmรธnster af hjemmerรธrt mayonnaise, tilsat lidt Worcestershiresauce og citronsaft, samt flager af parmesan. Enkelt og lรฆkkert.

Du kan ogsรฅ undlade mayonnaisen og i stedet forsigtigt dryppe olivenolie og citronsaft ud over kรธdet - eller bruge Madens Verdens opskrift pรฅ vinaigrette-dressing.

Hvis du รธnsker noget knasende pรฅ toppen, kan du riste pinjekerner og drysse udover til sidst.

Vegetarcarppacio

Rodfrugter er som skabt til at lave vegetarcarppacio, da de er nemme at skรฆre papirstyndt med en kniv eller rive pรฅ et mandolinjern.

Vil du lave en smuk ret, kan du rive eller skรฆre rodfrugter i forskellige farver, for eksempel rรธdbeder, gulerรธdder og jordskokker.

Placer dem i et pรฆnt mรธnster pรฅ et fad og hรฆld en olie-eddike-dressing ud over skiverne. Lad dem trรฆkke i marinaden en times tid og server derefter med friskkvรฆrnet peber, flagesalt, ristede pinjekerner, parmesanflager og eventuelt nogle spiselige blomsterhoveder.

Tuncarpaccio

Tuncarpaccio er lige sรฅ let at lave som kรธd-udgaven. Anret tynde skiver tun, som du har kรธbt hos fiskehandleren.

Dryp citronsaft og olivenolie forsigtigt henover fiskeskiverne og top med kapers og parmesanflager. Du kan ogsรฅ hakke krydderurter og drysse henover retten.

NB: Husk at fortรฆlle fiskehandleren, at tunskiverne skal spises rรฅ.

Historien bag carpaccio

I 1950 kom komtesse Amalia Nani Mocenigo ind pรฅ Harry's Bar i Venedig. Hun bad om en ret med rรฅt kรธd, da hun var pรฅ en sรฆrlig diรฆt, hvor hun ikke mรฅtte spise stegt kรธd eller fisk.

Kokken var lynhurtig og skar tynde okseskiver ud, placerede dem smukt pรฅ en tallerken og pyntede med hjemmelavet mayonnaise tilsat citronsaft, Worcestershiresauce og lidt mรฆlk. Retten blev opkaldt efter maleren Vittore Carpaccio.

Harry's Bar er et legendarisk sted i Venedig, jeg har selv vรฆret der og nydt en sรฆrlig drink, som ogsรฅ er barens opfindelse: Bellini.

Drinken er en blanding af Prosecco og ferskenjuice, og lige som med carpaccio er den opkaldt efter en italiensk maler: Giovanni Bellini.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og sรฅ er hun en รฆgte madnรธrd, som elsker at eksperimentere i kรธkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bรธfgryde.

Viking bรธfgryde - gryderet med oksesautรฉ

Billede af kylling i grรธn aspargessauce.

Kylling i grรธn aspargessauce med รฆrter

Uge26-bedstevinkรธbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skรธn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skรธn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bรธfgryde.
Viking bรธfgryde - gryderet med oksesautรฉโ†’ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grรธntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grรธntsagerโ†’ Se opskriften
jordbรฆr flรธdeis
Jordbรฆr flรธdeis - opskrift pรฅ gammeldags og cremet isโ†’ Se opskriften
billederesultat for rรธget laks med kvark
Rรธget laks med kvark og รฆble pรฅ rugbrรธdschipsโ†’ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges tilโ†’ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretterโ†’ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassikerโ†’ Se opskriften
Hindbรฆrsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mรธrdej og hindbรฆrmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og sรฅ har du den lรฆkreste hindbรฆrsnitte. Foto: Holger Rรธrby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbรฆrsnitter - opskrift pรฅ de bedste genfersnitterโ†’ Se opskriften
hel grillet blomkaฬŠl
Hel grillet blomkรฅl med olie og citronโ†’ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurkโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her