Her får du min opskrift på en caprese salat, der er en lækker forret fra Italien. Laves super nemt med tomat, mozzarella og basilikum.
Caprese salat er en klassiker i det italienske køkken, og den er en meget velsmagende forret.
I bund og grund består den af tomat, mozzarella og basilikum, der med farverne rød, hvid og grøn danner det italiensk flag.
Dertil dryppes salaten med lidt god olivenolie og balsamico, og du kan jo lave anretningerne som du synes. Altså eks. med færre skiver, hvis dette ønskes.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på caprese salat
Caprese salat
Ingredienser
- 16 skiver tomat - af store tomater
- 16 skiver mozzarella
- olivenolie
- balsamico
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum
Fremgangsmåde
- Find fire flotte tallerkner frem til anretning af din italiensk caprese salat.
- Tomaterne skylles og skæres i skiver.
- Det sammen med mozzarella, og du skal bruge ialt 16 skiver af hver.
- Anret smukt tomater og mozzarella som du ser på billedet. Der skal fire skiver tomat og fire skiver mozzarella på hver tallerken.
- Dryp med olivenolie og balsamico, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Pynt hver tallerken med frisk basilikum, og bemærk den flotte farve. En caprese salat har de samme farver som det italienske flag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige caprese salat serveres straks.
Du kan også lave den med små tomater, og mængden på hver tallerken kan jo varieres som man synes.
Bemærk: Caprese serveres normalt som en forret, og altså ikke som tilbehør til eks. pastaretter.
Se også disse italienske retter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: