Indhold
Cacio e pepe
Ingredienser
- 450 g spaghetti
- 1 tsk salt
- 25 g smør
- 1 tsk friskkværnet peber friskkværnet
- 200 g parmesan fintrevet
- 2 dl pastavand
Fremgangsmåde
- Start med at koge en stor gryde vand, tilføj salt og spaghetti. Lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente. Husk at gemme cirka to deciliter af det færdigkogte pastavand.
- Tag nu en gryde og smelt smørret sammen med sort peber. Tilføj pastavand og fintrevet parmesanost.
- Lad osten smelte i mens du røre det sammen. Tilføj nu spaghetti og lad det stege sammen i et par minutter så pastaen dækkes i "sovsen".
- Lad nu pastaen hvile i et par minutter, og så er cacio e pepe klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på Cacio e pepe
Cacio e pepe betyder ost og peber og det er også de mest dominante smage i denne ret. Den smager nemlig skønt af friskkværnet sort peber og den lækre smag af parmesanost.
Jeg vil garantere, at alle kan lave denne opskrift ligegyldigt, hvor meget erfaring man har i et køkken. Den er nemlig virkelig nem og hurtig at lave, og så kræver den kun fire ingredienser.
Italienerne spiser ofte denne ret til frokost, da den er så hurtig at lave, og så giver den et dejligt energispark, så man er klar til resten af dagen. Spis den med eller uden salat til.
Se også de populære opskrifter på:
- Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
- Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
- Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
- Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese
Noter
Hvis du vil lave denne opskrift lidt mere speciel så prøv at bruge to forskellige slags oste. For eksempel parmesan og pecorino.
Uanset valg af ost, er Cacio e pepe den nemmeste ret at lave. Og så smager den godt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Nina skriver
Lækkert, enkelt og alligevel velsmagene.
Helle S. skriver
Tænker denne meget enkle ret kun holder med gode råvarer.