Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cacio e pepe

Cacio e pepe (opskrift på klassisk pastaret med ost og peber)

Cacio e pepe - italiensk pastaret
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Indhold
  • Cacio e pepe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Cacio e pepe
  • Noter
  • Kommentarer

Cacio e pepe

Rakel Seneca
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g spaghetti
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør
  • 1 tsk friskkværnet peber friskkværnet
  • 200 g parmesan fintrevet
  • 2 dl pastavand

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge en stor gryde vand, tilføj salt og spaghetti. Lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente. Husk at gemme cirka to deciliter af det færdigkogte pastavand.
  2. Tag nu en gryde og smelt smørret sammen med sort peber. Tilføj pastavand og fintrevet parmesanost.
  3. Lad osten smelte i mens du røre det sammen. Tilføj nu spaghetti og lad det stege sammen i et par minutter så pastaen dækkes i "sovsen".
  4. Lad nu pastaen hvile i et par minutter, og så er cacio e pepe klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier658kcalKulhydrater86gProtein33gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.2gKolesterol47mgNatrium1429mgKalium299mgKostfibre4gSukker3gVitamin A548IUVitamin C0.2mgCalcium618mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Cacio e pepe

Cacio e pepe betyder ost og peber og det er også de mest dominante smage i denne ret. Den smager nemlig skønt af friskkværnet sort peber og den lækre smag af parmesanost.

Jeg vil garantere, at alle kan lave denne opskrift ligegyldigt, hvor meget erfaring man har i et køkken. Den er nemlig virkelig nem og hurtig at lave, og så kræver den kun fire ingredienser.

Italienerne spiser ofte denne ret til frokost, da den er så hurtig at lave, og så giver den et dejligt energispark, så man er klar til resten af dagen. Spis den med eller uden salat til.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  • Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese

Noter

Hvis du vil lave denne opskrift lidt mere speciel så prøv at bruge to forskellige slags oste. For eksempel parmesan og pecorino.

Uanset valg af ost, er Cacio e pepe den nemmeste ret at lave. Og så smager den godt.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina skriver

    juni 25, 2024 at 5:55 pm

    Lækkert, enkelt og alligevel velsmagene.

    Svar
  2. Helle S. skriver

    januar 07, 2023 at 4:17 pm

    Tænker denne meget enkle ret kun holder med gode råvarer.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required