• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Cacio e pepe - opskrift på klassisk pastaret med ost og peber

Cacio e pepe - opskrift på klassisk pastaret med ost og peber

Cacio e pepe - italiensk pastaret
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. januar 2023 - Udgivet:  5. januar 2023

Cacio e pepe - italiensk pastaret er en klassiker og kendt over hele verden. Det er nemlig den nemmeste opskrift, og så smager den skønt.

Cacio e pepe betyder ost og peber og det er også de mest dominante smage i denne ret. Den smager nemlig skønt af friskkværnet sort peber og den lækre smag af parmesanost.

Jeg vil garantere, at alle kan lave denne opskrift ligegyldigt, hvor meget erfaring man har i et køkken. Den er nemlig virkelig nem og hurtig at lave, og så kræver den kun fire ingredienser.

Italienerne spiser ofte denne ret til frokost, da den er så hurtig at lave, og så giver den et dejligt energispark, så man er klar til resten af dagen. Spis den med eller uden salat til.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  • Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese

Opskrift på Cacio e pepe - italiensk pastaret

Cacio e pepe - italiensk pastaret
Rakel Seneca

Cacio e pepe

4.80 fra 5 stemmer
Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 658
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g spaghetti
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør
  • 1 tsk friskkværnet peber - friskkværnet
  • 200 g parmesan - fintrevet
  • 2 dl pastavand

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge en stor gryde vand, tilføj salt og spaghetti. Lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente. Husk at gemme cirka to deciliter af det færdigkogte pastavand.
  2. Tag nu en gryde og smelt smørret sammen med sort peber. Tilføj pastavand og fintrevet parmesanost.
  3. Lad osten smelte i mens du røre det sammen. Tilføj nu spaghetti og lad det stege sammen i et par minutter så pastaen dækkes i "sovsen".
  4. Lad nu pastaen hvile i et par minutter, og så er cacio e pepe klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 658kcalKulhydrater: 86gProtein: 33gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 47mgNatrium: 1429mgKalium: 299mgKostfibre: 4gSukker: 3gVitamin A: 548IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 618mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du vil lave denne opskrift lidt mere speciel så prøv at bruge to forskellige slags oste. For eksempel parmesan og pecorino.

Uanset valg af ost, er Cacio e pepe den nemmeste ret at lave. Og så smager den godt.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    juni 25, 2024 at 5:55 pm

    Lækkert, enkelt og alligevel velsmagene.

    Svar
  2. Helle S.

    januar 07, 2023 at 4:17 pm

    Tænker denne meget enkle ret kun holder med gode råvarer.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required