• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani

Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani

billederesultat for butter chicken
Butter chicken er en indisk ret, hvor kylling marineres i yoghurt. Her er min nemme version, som du snildt kan lave derhjemme. Serveres med ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  13. juli 2023

Del gerne:
358
SHARES
FacebookMessenger358PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
  2. Opskrift på butter chicken
  3. Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.

Butter chicken er en af de opskrifter, som umiddelbart kan lyde besværlig at lave på en travl hverdag, hvor der måske ikke er mere end en times til at få aftensmaden færdig på.

Den populære smørkylling (på indisk murgh makhani) kan nemlig laves på et utal af måder, og ofte med uoverskueligt mange ingredienser. Hvor det især jo er krydderierne, der fylder godt op og måske afholder mange fra at lave den fantastiske butter chicken.

Det synes jeg er synd, og derfor har jeg lavet denne nemme version af den indiske ret, og tilpasset opskriften så du dels nemt kan lave den som aftensmad på almindelige dage, men også så alle kan lide den. Både store og små.

Husk på, at du selv nemt kan tilpasse mængden af krydderier som du synes, og du kan eksempelvis sagtens undlade koriander, hvis ikke du er så glad for netop dette krydderi.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling tikka masala
  • Indisk mad
  • Chicken Korma
  • Kylling Madras

Opskrift på butter chicken

billederesultat for butter chicken

Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani

Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
Bedømmelse
4.8 fra 166 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 2 dl yoghurt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knold ingefær - frisk
  • 3 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje - stødt
  • 1 tsk koriander - stødt
  • 1 lime
  • 30 g smør
  • 1 stort løg
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom yoghurt i en skål sammen med hakkede tomater og finthakkede hvidløg.
  • Skræl en lille knold ingefær og riv den i sammen med garam masale (der er et indisk blandingskrydderi), spidskommen, gurkemeje, koriander og saften af en lime.
  • Rør det godt sammen.
  • Skær kyllingebryst fileterne i mindre tern og kom dem i marinaden. Vendes godt rundt og stilles på køl i 30 minutter.
  • Løget hakkes groft og sauteres i smør indtil det er klart.
  • Tilsæt din butter chicken inklusiv marinaden, og lad det svitse hurtigt igennem.
  • Skru ned for varmen, tilsæt fløden og lad nu den lækre indiske ret simre i ca. 25 minutter. Det må ikke koge ved for høj varme, da kyllingekødet så nemt bliver for tørt.
  • Imens koger du ris som anvist på pakken.
  • Hak persille fint og vend det i din butter chicken lige inden servering, og smag til med salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt frisk koriander.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
448
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
159
mg
53
%
Natrium
 
963
mg
42
%
Kalium
 
895
mg
26
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
1231
IU
25
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
158
mg
16
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Butter chicken - eller murgh makhani - nydes med kogte ris og hjemmebagt naanbrød.

Så nemt er det at lave denne populære indiske ret med kylling.

Har du masser af tid, kan du med fordel lade kyllingen marinere i yoghurt-marinaden i flere timer. Og i øvrigt gerne natten over, hvor din smørkylling så blot vil samle endnu mere smag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line

    februar 02, 2025 at 9:21 am

    Simpelthen en fantastisk ret, som er hammernem at gå til! Det bliver ikke sidste gang, min kæreste og jeg laver den 🙂

    Svar
  2. Peter Jensen

    august 23, 2024 at 7:29 pm

    Den er elendig, der er slet ikke nok smag i, smager mest af en dårlig krydret tomatsovs.
    Der står:
    Tilsæt din butter chicken inklusiv marinaden, og lad det svitse hurtigt igennem..
    Det er svært andet, når der står det skal blandes sammen inden. Det er dog svært at svitse en sovs med med rå kylling i.

    Svar
  3. Mette

    december 02, 2023 at 7:02 pm

    Fandt en anden opskrifte sammen type som dit. Men de sagde det skal blendes før kylling kommer i. Jeg har ikke prøvet smag dette her men anden og det er god. Men jeg vil prøve dette her. Hvis ellers blendes . Men dette ser lækkert ud

    Svar
  4. Mette

    juni 27, 2023 at 3:51 pm

    Kan det laves dagen før og varmes ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 27, 2023 at 4:20 pm

      Hej Mette
      Jeps - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jeanne

    maj 21, 2023 at 9:07 pm

    Dejlig ret, smagte rigtig godt. Børne venlig. Ikke sidste gang vi laver den.

    Svar
  6. Jane

    maj 05, 2023 at 11:55 am

    Fik engang denne ret serveret da jeg var gæst og de sagde at opskriften var herfra, så den er forhånds godkendt. Nu vil jeg selv til at lave den til gæster. Hvilken yoghurt bruger du? Græsk 10% eller en anden?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2023 at 1:50 pm

      Hej Jane
      Tak for de pæne ord - jeg bruger en ganske alm. yoghurt naturel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Katrine

    november 18, 2022 at 3:49 pm

    Misvisende navn! Simpel indisk ret havde passet bedre, så man ikke bliver skuffet!! Smager fint, men har intet med butter chicken at gøre!!!!!!!!!!!!

    Svar
  8. Christina

    december 29, 2021 at 11:14 am

    Jeg lavede Butter chicken igår. Sindsyg god. Jeg har før lavet det på græsk youghurt, men det bad din opskrift ikke om. Med youghurt natural blev sovsen ikke grynet, men cremet. nu er det din opskrift vi bruger fremadrettet, da din sammensætning af krydderier gjorde at smagen også blev som den skulle efter vores smag. Idag vil Jeg prøve din kransekage opskrift. God nytår og tak for gode opskrifter der ikke er alt for omfattende. Vh CJ

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2021 at 3:52 pm

      Hej Christina
      Tak for din tilbagemelding - det er super dejligt at høre 🙂
      Jeg synes netop det er dejligt med opskrifter, der ikke er for besværlige i hverken indkøb eller tilberedning. Så det udvikler jeg gerne opskrifterne efter.
      Med de bedste hilsner og ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  9. Ida

    september 05, 2021 at 9:27 pm

    Retten var alt for tynd, så vi kogte den op med en smørbolle. Desuden puttede vi også dobbelt så mange krydderier i samt chili. Derefter blev retten rigtig god

    Svar
  10. Simon

    august 12, 2021 at 6:39 pm

    Smagte slet ikke af butter chicken. Smagte mere af krydret hakkedetomater. Kan ikke anbefales. Undre mig over den har fået 4.7 stjerner.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required