Få min opskrift på burger med spidskål, krydret kyllingebøf og BBQ-sauce. En mere sund burger, der simpelthen smager himmelsk godt og er nem at lave.
Burger med spidskål og kylling er en virkelig lækker burger med masser af smag, og du kommer ikke til at savne smagen af oksekød.
Spidskålsburger er samtidig en sundere udgave af den klassiske burger, og salaten indeholder, udover spidskål, også lidt rucola, æble og rødløg.
Bollerne smøres med en lækker og utrolig nem BBQ-sauce, der er med til at give den helt rigtige burgersmag.
Opskriften giver otte burgere, hvilket jeg synes passer fint til fire personer. Men det afhænger selvfølgelig af sulten.
Se også de lækre opskrifter på:
- Teriyaki burger
- Verdens bedste burger
- Kyllingeburger med champignon a la creme
- Crispy chicken burger
Opskrift på burger med spidskål
Burger med spidskål
Ingredienser
Kyllingebøffer
- 800 g hakket kylling
- 2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk paprika
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
Spidskålssalat
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 1 håndfuld rucola - snittes fint
- 1 æble - i små tern
- 1 rødløg - snittet fint
- 2 spsk mayonnaise
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
BBQ-sauce
- 5 spsk tomatketchup - her en Heinz
- 3 spsk brun farin
- 1 spsk hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
Burgerboller
- 8 burgerboller
Fremgangsmåde
- Start med at lave de krydrede kyllingebøffer, hvor hakket kylling røres sammen med de øvrige ingredienser.
- Form kødet til otte lige store kyllingebøffer, og jeg plejer at veje kødet af på ca. 100 gram pr. kyllingebøf. Brug gerne en bøfring eller lignende til at forme bøfferne, og hak dem med en kniv.
- Naturligvis ingen burger med spidskål uden den lækre spidskålssalat. Snit spidskål, rucola, æble og rødløg som anvist, og kom det i en stor skål. Vendes rundt med mayonnaise, citron, sukker, salt og friskkværnet peber. Der kan tilsættes mere mayo, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
- I en anden lille skål røres ingredienserne til den hjemmelavede BBQ-sauce sammen, så den brune farin er rørt helt ud.
- Steg kyllingebøfferne i smør på en varm pande, og stegetiden er ca. 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke dine kyllingebøffer er. Husk altid at gennemstege kyllingekød!
- Lun dine burgerboller.
- Så skal du samle din burger med spidskål. Smør over- og underbolle med lidt BBQ-sauce. Læg derefter spidskålssalat på underbollen, derefter en kyllingebøf, inden du lægger overbollen på. Enjoy.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige burger med spidskål og kylling serveres straks - evt. sammen med hjemmelavede pommes frites.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: