Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Budding

Budding (gammeldags opskrift med vanilje og fløde)

billederesultat for budding
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
113
SHARES
FacebookMessenger113PinterestEmailSMS
Indhold
  • Budding
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på budding
  • Tips
  • Kommentarer

Budding

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
På køl - mindst: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 15 minutter min
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde

  1. Flæk først vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Mas vaniljekornene sammen med en spiseskefuld sukker, så du får din egen og hjemmelavede vaniljesukker. Bland det sammen med de øvrige tre spiseskefulde sukker.
  3. Læg husblasen i blød i koldt vand i fem minutter, så husblasen bliver blødt ud.
  4. Pisk så de pasteuriserede æggeblommer luftige sammem med sukkeret med vaniljen.
  5. Hæld fløde og mælk i en kasserolle, og lad det koge op. Pisk det gradvist ind i æggemassen, og hæld hele blandingen tilbage i gryden, hvor det varmes op igen - men UDEN AT KOGE!
  6. Når du pisker fløden ind i æggemassen er det vigtigt, at du pisker hurtigt og grundigt, så du får en ensartet masse.
  7. Vrid så vandet fra den udblødte husblas, og rør den ud i den varme creme.
  8. Hæld derefter buddingcremen i små portionsglas, en randform eller en anden form, og sæt den på køl.

Næringsindhold

Kalorier469kcalKulhydrater17gProtein8gFedt42gMættet fedt25gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gKolesterol310mgNatrium49mgKalium153mgSukker16gVitamin A1770IUVitamin C1mgCalcium121mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på budding

Budding er ægte mormormad, som især i gamle dage blev serveret til dessert. Men den holder fortsat, og smager fantastisk når den er lavet godt og korrekt.

Her er en nem men super god opskrift på buddingen, som du dog skal lave i god tid, da den skal køle helt af inden servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Panna cotta
  • Citronfromage
  • Brødpudding
  • Jordbær panna cotta
  • Fløderand

Tips

Her skal buddingen stå og stivne, og det tager mindst tre timer før buddingen har sat sig rigtigt i køleskabet.

Den færdige budding serveres kold til dessert, eventuelt sammen med råsyltede pærer, bær, saftsovs eller lignende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina skriver

    marts 08, 2025 at 3:23 pm

    Meget lækker opskrift, kan virkelig anbefales. Men studsede over hvorfor man skal koge mælk og fløde op i første omgang?

    Svar
  2. Kirsten skriver

    april 21, 2024 at 1:58 pm

    Hej Holker, jeg har et spørgsmål, hvorfor deler min budding dig i to lag?? Med venlig hilsen Kirsten

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required