Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Budding er ægte mormormad, som især i gamle dage blev serveret til dessert. Men den holder fortsat, og smager fantastisk når den er lavet godt og korrekt.
Her er en nem men super god opskrift på buddingen, som du dog skal lave i god tid, da den skal køle helt af inden servering.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på budding
Budding
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 4 dl piskefløde
- 1 dl mælk
- 4 blade husblas
Fremgangsmåde
- Flæk først vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Mas vaniljekornene sammen med en spiseskefuld sukker, så du får din egen og hjemmelavede vaniljesukker. Bland det sammen med de øvrige tre spiseskefulde sukker.
- Læg husblasen i blød i koldt vand i fem minutter, så husblasen bliver blødt ud.
- Pisk så de pasteuriserede æggeblommer luftige sammem med sukkeret med vaniljen.
- Hæld fløde og mælk i en kasserolle, og lad det koge op. Pisk det gradvist ind i æggemassen, og hæld hele blandingen tilbage i gryden, hvor det varmes op igen - men UDEN AT KOGE!
- Når du pisker fløden ind i æggemassen er det vigtigt, at du pisker hurtigt og grundigt, så du får en ensartet masse.
- Vrid så vandet fra den udblødte husblas, og rør den ud i den varme creme.
- Hæld derefter buddingcremen i små portionsglas, en randform eller en anden form, og sæt den på køl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Her skal buddingen stå og stivne, og det tager mindst tre timer før buddingen har sat sig rigtigt i køleskabet.
Den færdige budding serveres kold til dessert, eventuelt sammen med råsyltede pærer, bær, saftsovs eller lignende.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nina
Meget lækker opskrift, kan virkelig anbefales. Men studsede over hvorfor man skal koge mælk og fløde op i første omgang?
Kirsten
Hej Holker, jeg har et spørgsmål, hvorfor deler min budding dig i to lag?? Med venlig hilsen Kirsten