Her er en lækker og nem opskrift på brunsviger muffins. Det er super skønne muffins med remonce og creme - altså masser af brunsviger snask!
Så er der brunsviger muffins. Lækre og snaskede - lavet med remonce og creme.
Det er altid en diskussion om der skal creme eller ej i en rigtig brunsviger, men jeg synes det passer godt sammen med kagen, og derfor er der creme på disse.
Du kan selvfølgelig sagtens også lave de lækre muffins a la brunsviger uden creme - det er op til dig.
Opskriften giver ca. 16 stk., men det afhænger naturligvis af hvor store eller små du laver dem.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på brunsviger muffins
Brunsviger muffins
Ingredienser
- 200 g kærnemælk
- 20 g gær
- 350 g hvedemel
- 30 g sukker
- 1 tsk kardemomme - eller lidt mindre
- 5 g salt
- 1 æg
- 50 g smør - smeltet
Kagecreme
- 150 g kagecreme
Remonce
- 125 g smør - blødt
- 125 g brun farin
- 2 spsk majsstivelse
Fremgangsmåde
- Kom kærnemælk i en skål og rør gæren ud i kærnemælken.
- Bland hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og kom det ned i skålen sammen med æg og smeltet smør. Rør det sammen.
- Tag dejen til dine brunsviger muffins ud på et meldrysset køkkenbord, og ælt hurtigt dejen igennem med hænderne. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
- Virk dejen op, og læg den i en skål. Dæk med viskestykke og lad dejen hæve 15 minutter. Her kan du i øvrigt se hvordan man virker en dej op.
- Imens laver du kagecreme som anvist i linket, og rører ingredienserne til remonce sammen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op igen. Tag stykker af dejen og læg i muffinsforme. Dejen skal ikke være større end højest halvdelen af hver form - gerne lidt mindre, da dine brunsviger muffins hæver en del under bagningen.
- Kom en teske creme på hver, og tryk den let ned i dejen med et par fingre.
- Kom en teskefuld remonce (snask) på hver muffin, og tryk igen ned med et par fingre.
- Lad nu de lækre muffins med remonce og creme hvile i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Bag de lækre brunsviger muffins i ca. 15 minutter - eller indtil de er færdigbagte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte brunsviger muffins køles lidt inden de spises.
Muffins som brunsviger er bedst som nybagte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: