Du kan meget nemt lave brunede kartofler i Airfryer, og her kan du se hvordan du gør. De karamelliserede kartofler kan laves på 20 minutter.
Kan man lave brunede kartofler i Airfryer?
Ja da, og det meget nemmere end du måske tror. Faktisk tager det bare 20 minutter, og så har du lækreste og sukkerbrunede kartofler lige til at stille på bordet til eks. julemiddagen.
Det er ikke fordi den traditionelle måde er super bøvlet at lave, men det kan sprutte lidt, og det undgår du ved at lave dem i din Airfryer.
Opskrift på brunede kartofler i Airfryer
Brunede kartofler i Airfryer - den nemme guide
Ingredienser
- 800 gram kartofler - små, kogte, pillede, kolde
- 125 gram sukker
- 30 gram smør
Sådan gør du
- Start med at koge kartoflerne. Du skal bruge små kartofler, der koges næsten møre.
- De kogte kartofler pilles, og derefter skal de være helt kolde inden du laver dine brunede kartofler i Airfryer. Det er vigtigt.
- Find et fad frem, der passer ned i kurven på din Airfryer.
- Fordel kartoflerne i fadet.
- Drys nu sukker over kartoflerne i et jævnt lag.
- Derefter fordeles skiver af smør over sukker og kartofler.
- Skub kurven ind på plads og giv nu først kartoflerne 10 minutter ved 180 grader.
- Derefter vendes de brunede kartofler rundt i det smeltede sukker og smør, hvorefter de får yderligere fem minutter i Airfryeren ved 180 grader.
- Atter tages kurven ud og indholdet vendes rundt, så du fordelt karamel og kartofler jævnt.
- Giv så de brunede kartofler de sidste fem minutter ved 180 grader, så den samlede tilberedningstid for brunede kartofler i Airfryer er altså 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De brunede kartofler i Airfryer er nu klar til servering, og kan anrettes i et fad.
Sukkerbrunede kartofler bruges jo bla. til Juleaften og andesteg.
Og her finder du den traditionelle opskrift på brunede kartofler, hvis du mere er til den. Her kan du også se hvordan du laver dem i en almindelig ovn.
Se også disse opskrifter til Airfryer:
Karen Margrethe Ur-Rehman
Vi er ikke de store kødspisere og en and er for meget kød til os, så vi har valgt andebryst, der skal steges på panden. Vi kan dog godt lide andestuffing (æbler + svedsker). Kan vi mon stege æbler og svedsker i andefedt?
Holger Rørby Madsen
Hej Karen
God ide med andebryst, og ja, det kan du sagtens - det bliver lækkert med de stegte æbler og svesker.
Alt det bedste - og glædelig jul
Holger