• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Brombærkage

Brombærkage

billede med brombærkage med crumble
En nem og super lækker brombærkage, der bages med friske brombær. På toppen smuldres en god crumble, der lige er med til at fuldende brombærkagen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. august 2023 - Udgivet:  30. august 2023

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på nem brombærkage med friske brombær og en skøn crumble på toppen. Brombærkagen er nem at lave, og opskriften er med billeder.
  2. Opskrift på brombærkage
  3. Brombærkage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på nem brombærkage med friske brombær og en skøn crumble på toppen. Brombærkagen er nem at lave, og opskriften er med billeder.

Brombærkage er absolut en af mine favoritter, fordi brombær og en sød kagedej går så fint i spænd.

Samtidig er det en nem kage at bage, og den vækker glæde ved ethvert kaffebord.

Se også de populære opskrifter på:

  • Brombærtærte med kokos
  • Brombærmuffins
  • Brombærcrumble
  • Brombær galette

Opskrift på brombærkage

I opskriften er der kage nok til i hvert fald seks personer.

billede med brombærkage med crumble

Brombærkage

Opskrift på nem brombærkage med friske brombær og en skøn crumble på toppen. Brombærkagen er nem at lave, og opskriften er med billeder.
Bedømmelse
4.7 fra 28 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej

  • 125 g sukker
  • 125 g smør - blødt
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 200 g brombær

Crumble

  • 25 g havregryn
  • 25 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 25 g mandelsplitter
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Sukker kommes i en skål sammen smør, der er delt i mindre stykker. Smørret skal være blødt, men ikke smeltet. Pisk det luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
    dej til brombærkage
  • Til sidst kommes hvedemel i og dejen piskes jævn.
  • Smør en tærteform eller lignende fad. Jeg har her anvendt en firkantet tærteform med løs bund, og formen er 18 gange 18 centimeter.
  • Fordel dejen i formen, så den er helt jævn.
    billede med dej til brombærkage i tærteform
  • Brombær skylles nænsomt og dryppes tørre. Derefter sættes brombærrene ned i dejen.
    billede med brombær i brombærkage
  • Bland alle ingredienserne til crumble sammen i en lille skål, og fordel/smuldr den derefter ud over kagen.
    billede med crumble på brombærkage
  • Bag din brombærkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig varme, og bagetiden er cirka 40 minutter.
    Den sprøde crumble gør lige din brombærkage ekstra lækker, og den er altså nem at lave. Crumblen fordeles jævnt over hele kagen, og den flyder pænt under bagningen i ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
487
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
117
mg
39
%
Natrium
 
210
mg
9
%
Kalium
 
150
mg
4
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
31
g
34
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
879
IU
18
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag brombærkagen ud af ovnen og lad den køle lidt af inden udskæring.

Her kan du i øvrigt læse mere om de sunde og lækre brombær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta

    september 16, 2022 at 11:23 am

    Kan man bage den dagen før, den skal serveres og evt lunes.?

    Svar
  2. Cecilie

    maj 04, 2021 at 5:28 pm

    Hvor længe kan kagen holde, uden frys? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2021 at 6:30 am

      Hej Cecilie
      Den kan sagtens holde sig et par dage på køl, men du har nok spist den inden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lisbet

    marts 18, 2019 at 1:19 pm

    Hej.
    Kan man bruge frosne brombær til brombærkagen med crumble?
    Mvh Lisbet

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 18, 2019 at 2:07 pm

      Hej Lisbet

      Ja, det kan du sagtens. Og du får stadig en super lækker brombærkage. God fornøjelse.

      bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required