• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Broccolifrikadeller (lækre deller af broccoli)

Broccolifrikadeller (lækre deller af broccoli)

broccolifrikadeller
Broccolifrikadeller, deller af broccoli eller veggie deller. Kært barn har mange navne, og disse grønne frikadeller er både lækre og sunde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. maj 2024 - Udgivet:  6. marts 2020

Del gerne:
101
SHARES
FacebookMessenger101PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem opskrift på broccolifrikadeller lavet med broccoli og edamamebønner. Lækre og sunde veggiedeller, vegetariske og meget mættende.
  2. Opskrift på broccolifrikadeller
  3. Broccolifrikadeller (lækre deller af broccoli)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på broccolifrikadeller lavet med broccoli og edamamebønner. Lækre og sunde veggiedeller, vegetariske og meget mættende.

Broccolifrikadeller er et sundt alternativ til de klassiske frikadeller, og den grønne variant er både lækker og nærende.

Her er "farsen" lavet med blandt andet broccoli og edamamebønner, og veggiedellerne er faktisk ret nemme at stege.

Opskriften er beregnet til fire personer. Antallet af deller med broccoli afhænger naturligvis af, hvor store du laver dem. Prøv også mine klassiske danske frikadeller.

Opskrift på broccolifrikadeller

broccolifrikadeller

Broccolifrikadeller (lækre deller af broccoli)

Her er en nem opskrift på broccolifrikadeller lavet med broccoli og edamamebønner. Lækre og sunde veggiedeller, vegetariske og meget mættende.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 lille broccoli
  • 200 g edamamebønner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk persille - finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Broccoli snittes i mindre stykker og kommes i en blender. Du kan med fordel kassere stokken.
  • Tilsæt også ca. 200 gram edamamebønner. Er de frosne, skal de overhældes med kogende vand og trække et minut, inden vandet sigtes fra, og bønnerne kommes ned til broccolien.
  • Så kommes resten af ingredienserne i, men mælken tilsættes gradvist, så din "fars" til dine broccolifrikadeller ikke bliver for tynd.
  • Blend det hele og kom mælk i indtil du har den rette konsistens, hvor farsen til dine veggie deller hverken er for tyk eller tynd. Tilsæt cirka en teske salt og nogle vrid friskkværnet peber.
  • Varm en pande op og kom en sjat olie og et par klatter smør på. Lad smørret bruse af.
  • Form til broccolifrikadeller, som steges cirka tre minutter på hver side ved en middel varme. Vend veggiedellerne forsigtigt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
187
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
85
mg
28
%
Natrium
 
94
mg
4
%
Kalium
 
841
mg
24
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
1360
IU
27
%
Vitamin C
 
142
mg
172
%
Calcium
 
169
mg
17
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server broccolifrikadeller med det tilbehør, du bedst kan lide. Det kan være en mættende salat med couscous eller bulgur, ovnstegte kartofler eller stuvet spidskål.

Se også andre opskrifter på vegetariske deller:

Risfrikadeller med gulerødder

Skønne squashfrikadeller

Vegetariske frikadeller, der smager af kød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Merethe

    september 04, 2022 at 7:30 pm

    Kan de fryses?

    Svar
  2. Lisbet

    marts 15, 2021 at 10:59 am

    Smager så lækkert
    Har lavet det flere gange

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 15, 2021 at 11:51 am

      Hej Lisbet
      Super dejligt at høre, og så er de jo sunde 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required