Her er en nem opskrift på broccolifrikadeller lavet med broccoli og edamamebønner. Lækre og sunde veggiedeller, vegetariske og meget mættende.
Broccolifrikadeller er et sundt alternativ til de klassiske frikadeller, og den grønne variant er både lækker og nærende.
Her er "farsen" lavet med blandt andet broccoli og edamamebønner, og veggiedellerne er faktisk ret nemme at stege.
Opskriften er beregnet til fire personer. Antallet af deller med broccoli afhænger naturligvis af, hvor store du laver dem.
Opskrift på broccolifrikadeller
Ingredienser
- 1 lille broccoli
- 200 gram edamamebønner
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk æg
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 dl mælk
- 3 spiseskefulde persille finthakket
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Broccoli snittes i mindre stykker og kommes i en blender. Du kan med fordel kassere stokken.
- Tilsæt også ca. 200 gram edamamebønner. Er de frosne, skal de overhældes med kogende vand og trække et minut, inden vandet sigtes fra, og bønnerne kommes ned til broccolien.
- Så kommes resten af ingredienserne i, men mælken tilsættes gradvist, så din "fars" til dine broccolifrikadeller ikke bliver for tynd.
- Blend det hele og kom mælk i indtil du har den rette konsistens, hvor farsen til dine veggie deller hverken er for tyk eller tynd. Tilsæt cirka en teske salt og nogle vrid friskkværnet peber.
- Varm en pande op og kom en sjat olie og et par klatter smør på. Lad smørret bruse af.
- Form til broccolifrikadeller, som steges cirka tre minutter på hver side ved en middel varme. Vend veggiedellerne forsigtigt.
Næringsindhold
Tip
Server broccolifrikadeller med det tilbehør, du bedst kan lide. Det kan være en mættende salat med couscous eller bulgur, ovnstegte kartofler eller stuvet spidskål.
Se også andre opskrifter på vegetariske deller:
Vegetariske frikadeller, der smager af kød
Smager så lækkert
Har lavet det flere gange
Hej Lisbet
Super dejligt at høre, og så er de jo sunde 🙂
Alt det bedste
Holger
Kan de fryses?