Minifrikadeller på spyd er gode både i madpakken - og når der er børnefest eller fødselsdag. Og så glider grøntsagerne samtidig nemmere ned.
Minifrikadeller er glimrende mad til børn, og de bliver mere spændende når du trækker frikadellerne på et spyd.
Her kombineret med blandt andet stykker af agurk og andet grønt.
Opskriften er til fire personer. Eller seks børn.
Du kan serveres de lækre frikadellespyd med lidt pasta til. Enkelt og godt.
Opskrift på minifrikadeller
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og svin
- 1 lille rødløg
- 1 æg
- 1 spiseskefuld hvedemel - med top
- 2,5 deciliter mælk - cirka mængde
- 1 teskefuld salt
- friskkværnet peber
- gulerødder - peberfrugt, cherrytomater, agurk, grove stykker til spyddene
- træspyd
Sådan gør du
- Rør salt og peber ud i det hakkede kød. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør længe til farsen er let og luftig. Gerne i en røremaskine.
- Lad farsen til minifrikadeller stå og hvile en halv time i køleskabet.
- Varm en pande op med lidt smør og olie på. Olien gør, at smørret ikke branker så let. Du steger frikadellerne ved en jævn varme.
- Tag en spiseske og form små frikadeller i hånden. Disse frikadeller skal stege i alt cirka 10 minutter - altså fem minutter på hver side.
- Skær grøntsagerne i grove stykker og sæt skiftevis grøntsager og frikadeller på spydene.
- Hvis du gerne vil smage om farsen er tilpas saltet, kan du starte med at stege en enkelt lille frikadellefars på panden. Spis aldrig rå fars!
Næringsindhold
Tips
Børnenes minifrikadeller serveres straks - eventuelt sammen med pasta og en god salat.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments