Her får du min opskrift på borgmestermasse. Det er klassisk fyld til kringler og andre kager, og massen laves af smør, sukker og marcipan.
Borgmestermasse lyder fint, og det er da også en lækker creme eller remonce til dig bagværk.
Borgmestermassen kan anvendes i eks. en kringle eller fastelavnsboller, men også i meget andet bagværk.
Den blev opfundet i starten af 1900-tallet af bagermestre i København som en hyldest til Jacob Marstrand, der blev indsat som borgmester i København på det tidspunkt.
Han var i øvrigt også bagermester, og derfor hedder borgmestermasse det, den gør.
Opskriften her giver 300 gram.
Opskrift på borgmestermasse
Borgmestermasse
Ingredienser
- 100 g smør - blødt
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
Fremgangsmåde
- Tag smør ud af køleskabet i god tid, eller blødgør smørret i mikroovn.
- Kom det bløde smør i en skål.
- Smuldr marcipanen i sammen med sukker.
- Rør din borgmestermassen sammen med en ske - eller brug fingrene. Rør ikke for længe, da massen blot lige skal være jævn og samlet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er din borgmestermasse klar til brug, og du altså 300 gram af denne opskrift.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne
Kan man putte borgmestercreme blandet med flødeskum i en vandbakkekelse da det jo ik Blir bagt
Svar udbedes Asap tak
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Man kan mange ting, men den her ville jeg ikke gøre. Borgmestermassen er bedst i en bagt kage - som du selv skriver 🙂
Alt det bedste
Holger