Med denne opskrift kan du bage en plade lækre boller uden gær, da bollerne i stedet bages med bagepulver. Klar på ca. 20 minutter.
Kan man bage lækre boller uden gær? Ja, det kan du sagtens ved i stedet at anvende bagepulver som hævemiddel.
Det bliver selvfølgelig ikke som de klassiske boller af gærdej, men mere i retning af scones - blot i bolleform.
Da bollerne bages med bagepulver i stedet for gær er der ingen hævetid, og derfor er de meget nemme at lave eks. om morgenen.
Du får 8 styks ud af denne opskrift. God bagelyst.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på boller uden gær
Boller uden gær
Ingredienser
- 275 g hvedemel
- 20 g sukker
- 15 g bagepulver
- 1 tsk kardemomme
- 6 g salt
- 60 g smør
- 150 g mælk
- 1 æg
Pensling
- 1 æg
- 2 spsk mælk
Fremgangsmåde
- Til boller uden gær starter du med, at veje hvedemel af i en skål, hvor det blandes med sukker bagepulver, kardemomme og salt.
- Tilsæt koldt smør i mindre tern, og smuldr smørret godt ud i melet.
- Derefter tilsættes mælk og et æg, og dejen røres hurtigt sammen.
- Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, hvor den hurtigt æltes igennem, så dejen bliver mere smidig og glat. Måske skal der tilsættes en smule mere mel.
- Nu har du en klump dej der vejer ca. 575 gram, og den deles nu i 8 nogenlunde lige store stykker, der hver skal veje lige godt 70 gram.
- Tril bollerne, sæt dem på bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg og mælk.
- De hævefrie boller med bagepulver bages ved 200 grader varmlufdt i ca. 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De lækre boller uden gær køles af på en rist, men de må gerne nydes lidt lune.
De smager fantastisk med lidt smør, hindbærmarmelade eller Nutella. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Natasja
Hej.
Jeg har lige lavet disse boller som lød mega lækre, men dejen er mega klistret når jeg skal forme bollerne. Er det mig der gør noget forkert ? Jeg tilføjede meget ekstra mel syntes jeg, men dejen blev aldrig rigtig smidig, bare klistret.
Mvh Natasja.