• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bodil Ipsen kage

Bodil Ipsen kage

billederesultat for Bodil Ipsen kage med fransk butterdej
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 30. oktober 2022

Her får du opskriften på den lækre Bodil Ipsen kage, der laves med fransk butterdej, flødecreme, glasur og blåbær. Meget let at bage.

Bodil Ipsen kage er en klassisk og populær kage, som Amo gennem tiden har udbredt til danskerne.

Kagen er fra en tid, hvor det var populært at give kagerne navne efter kendte eller steder i Danmark. Eksempelvis H.C. Andersen kagen og drømmekagen fra Brovst.

Bodil Ipsen kagen er opkaldt efter den kendte skuespiller og filminstruktør Bodil Ipsen, der levede fra 1889 til 1964. Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, er opkaldt efter hende og Bodil Kjer.

Her kan du lave kagen, der blandt andet er med to bunde af fransk butterdej, og den er altså ret nem at lave.

Opskrift på Bodil Ipsen kage

billederesultat for Bodil Ipsen kage med fransk butterdej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bodil Ipsen kage

4.45 fra 9 stemmer
Her får du opskriften på den lækre Bodil Ipsen kage, der laves med fransk butterdej, flødecreme, glasur og blåbær. Meget let at bage.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Dej på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 774
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Fransk butterdej
  • 200 g hvedemel
  • 200 g smør - koldt, direkte fra køleskabet, skåret i tern
  • 50 g vand - koldt
Flødecreme
  • 200 g kagecreme - gerne en hjemmelavet vaniljecreme
  • 150 g piskefløde - pisket til flødeskum
Desuden
  • 5 spsk hindbærmarmelade
  • 200 g flormelis
  • Lidt vand - kogende
  • blåbær
  • mandelflager

Fremgangsmåde
 

  1. Start med de to bunde af fransk butterdej, og de er nemme at lave. Kom hvedemel i skålen til din røremaskine, og tilsæt koldt smør i tern sammen med vand. Kører med kagesparten indtil du har en let dej. Kør ikke for længe.
  2. Tag dejen op, saml den og stil på køl i 30 minutter.
  3. Lav kagecreme - gerne den hjemmelavede, og ellers en købecreme. Køles af.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  5. Tag dejen til den franske butterdej ud af køleskabet og del i to stykker.
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, drys med lidt mel, og læg et stykke dej i det ene hjørne. Rulles ud med kagerulle til en tykkelse på cirka fem millimeter, og så kan det kan udstikkes til en cirkel med en diameter på ca. 20-22 centimeter. Brug evt. en springform til det.
  7. I modsatte hjørne på bagepapiret gøres det samme med den anden halvdel af dejen, så du har to bunde på samme stykke bagepapir. Kassér overskydende dej efter udstikning.
  8. Læg bagepapiret med de to bunde på en bageplade, og bag i 20 minutter midt i ovnen. Køø derefter bundene helt af.
  9. Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme til en lækker og luftig flødecreme.
  10. Så skal du samle din Bodil Ipsen kage. På den ene bund fordeles hindbærsyltetøj, hvorefter der lægges et passende lag flødecreme.
  11. Læg dem anden bund på uden at trykke sammen.
  12. Lav glasur og kom på toppen, hvorefter der straks drysses med passende mængde blåbær. Kom også mandelflager på, og nu er din Bodil Ipsen kage færdige.

Næringsindhold

Kalorier: 774kcalKulhydrater: 91gProtein: 7gFedt: 44gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 100mgNatrium: 270mgKalium: 137mgKostfibre: 2gSukker: 55gVitamin A: 1201IUVitamin C: 4mgCalcium: 52mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige Bodil Ipsen kage serveres straks - eller opbevares på køl.

Se også disse skønne kager:

Drømmekage fra Brovst

4.8 fra 122 stemmer
Drømmekage. Her er min opskrift på den klassiske kage fra Brovst med ekstra fyld på toppen. En populær kokoskage, der er nem at bage.
Gå til opskrift
billede med drømmekage fra Brovst opskrifter

Citronmåne

4.8 fra 290 stemmer
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Gå til opskrift
billede med citronmåne

Lagkage - nem og lækker opskrift

4.8 fra 125 stemmer
Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Gå til opskrift
klassisk lagkage med bær
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required