Her får du opskriften på den lækre Bodil Ipsen kage, der laves med fransk butterdej, flødecreme, glasur og blåbær. Meget let at bage.
Bodil Ipsen kage er en klassisk og populær kage, som Amo gennem tiden har udbredt til danskerne.
Kagen er fra en tid, hvor det var populært at give kagerne navne efter kendte eller steder i Danmark. Eksempelvis H.C. Andersen kagen og drømmekagen fra Brovst.
Bodil Ipsen kagen er opkaldt efter den kendte skuespiller og filminstruktør Bodil Ipsen, der levede fra 1889 til 1964. Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, er opkaldt efter hende og Bodil Kjer.
Her kan du lave kagen, der blandt andet er med to bunde af fransk butterdej, og den er altså ret nem at lave.
Opskrift på Bodil Ipsen kage
Bodil Ipsen kage med fransk butterdej og flødecreme
Ingredienser
Fransk butterdej
- 200 gram hvedemel
- 200 gram smør - koldt, direkte fra køleskabet, skåret i tern
- 50 gram vand - koldt
Flødecreme
- 200 gram kagecreme - gerne en hjemmelavet vaniljecreme
- 150 gram piskefløde - pisket til flødeskum
Desuden
- 5 spiseskefulde hindbærmarmelade
- 200 gram flormelis
- Lidt vand - kogende
- blåbær
- mandelflager
Sådan gør du
- Start med de to bunde af fransk butterdej, og de er nemme at lave. Kom hvedemel i skålen til din røremaskine, og tilsæt koldt smør i tern sammen med vand. Kører med kagesparten indtil du har en let dej. Kør ikke for længe.
- Tag dejen op, saml den og stil på køl i 30 minutter.
- Lav kagecreme - gerne den hjemmelavede, og ellers en købecreme. Køles af.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Tag dejen til den franske butterdej ud af køleskabet og del i to stykker.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, drys med lidt mel, og læg et stykke dej i det ene hjørne. Rulles ud med kagerulle til en tykkelse på cirka fem millimeter, og så kan det kan udstikkes til en cirkel med en diameter på ca. 20-22 centimeter. Brug evt. en springform til det.
- I modsatte hjørne på bagepapiret gøres det samme med den anden halvdel af dejen, så du har to bunde på samme stykke bagepapir. Kassér overskydende dej efter udstikning.
- Læg bagepapiret med de to bunde på en bageplade, og bag i 20 minutter midt i ovnen. Køø derefter bundene helt af.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme til en lækker og luftig flødecreme.
- Så skal du samle din Bodil Ipsen kage. På den ene bund fordeles hindbærsyltetøj, hvorefter der lægges et passende lag flødecreme.
- Læg dem anden bund på uden at trykke sammen.
- Lav glasur og kom på toppen, hvorefter der straks drysses med passende mængde blåbær. Kom også mandelflager på, og nu er din Bodil Ipsen kage færdige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige Bodil Ipsen kage serveres straks - eller opbevares på køl.
Se også disse skønne kager:
Del dine ideer og tanker med os andre her: