Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Bodil Ipsen kage

Bodil Ipsen kage

billederesultat for Bodil Ipsen kage med fransk butterdej
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på den lækre Bodil Ipsen kage, der laves med fransk butterdej, flødecreme, glasur og blåbær. Meget let at bage.

Bodil Ipsen kage er en klassisk og populær kage, som Amo gennem tiden har udbredt til danskerne.

Kagen er fra en tid, hvor det var populært at give kagerne navne efter kendte eller steder i Danmark. Eksempelvis H.C. Andersen kagen og drømmekagen fra Brovst.

Bodil Ipsen kagen er opkaldt efter den kendte skuespiller og filminstruktør Bodil Ipsen, der levede fra 1889 til 1964. Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, er opkaldt efter hende og Bodil Kjer.

Her kan du lave kagen, der blandt andet er med to bunde af fransk butterdej, og den er altså ret nem at lave.

Opskrift på Bodil Ipsen kage

Bodil Ipsen kage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Dej på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du opskriften på den lækre Bodil Ipsen kage, der laves med fransk butterdej, flødecreme, glasur og blåbær. Meget let at bage.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Fransk butterdej
  • 200 g hvedemel
  • 200 g smør koldt, direkte fra køleskabet, skåret i tern
  • 50 g vand koldt
Flødecreme
  • 200 g kagecreme gerne en hjemmelavet vaniljecreme
  • 150 g piskefløde pisket til flødeskum
Desuden
  • 5 spsk hindbærmarmelade
  • 200 g flormelis
  • Lidt vand kogende
  • blåbær
  • mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Start med de to bunde af fransk butterdej, og de er nemme at lave. Kom hvedemel i skålen til din røremaskine, og tilsæt koldt smør i tern sammen med vand. Kører med kagesparten indtil du har en let dej. Kør ikke for længe.
  2. Tag dejen op, saml den og stil på køl i 30 minutter.
  3. Lav kagecreme - gerne den hjemmelavede, og ellers en købecreme. Køles af.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  5. Tag dejen til den franske butterdej ud af køleskabet og del i to stykker.
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, drys med lidt mel, og læg et stykke dej i det ene hjørne. Rulles ud med kagerulle til en tykkelse på cirka fem millimeter, og så kan det kan udstikkes til en cirkel med en diameter på ca. 20-22 centimeter. Brug evt. en springform til det.
  7. I modsatte hjørne på bagepapiret gøres det samme med den anden halvdel af dejen, så du har to bunde på samme stykke bagepapir. Kassér overskydende dej efter udstikning.
  8. Læg bagepapiret med de to bunde på en bageplade, og bag i 20 minutter midt i ovnen. Køø derefter bundene helt af.
  9. Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme til en lækker og luftig flødecreme.
  10. Så skal du samle din Bodil Ipsen kage. På den ene bund fordeles hindbærsyltetøj, hvorefter der lægges et passende lag flødecreme.
  11. Læg dem anden bund på uden at trykke sammen.
  12. Lav glasur og kom på toppen, hvorefter der straks drysses med passende mængde blåbær. Kom også mandelflager på, og nu er din Bodil Ipsen kage færdige.

Næringsindhold

Kalorier774kcalKulhydrater91gProtein7gFedt44gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt1gKolesterol100mgNatrium270mgKalium137mgKostfibre2gSukker55gVitamin A1201IUVitamin C4mgCalcium52mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdige Bodil Ipsen kage serveres straks - eller opbevares på køl.

Se også disse skønne kager:

Drømmekage fra Brovst
Drømmekage. Her er min opskrift på den klassiske kage fra Brovst med ekstra fyld på toppen. En populær kokoskage, der er nem at bage.
Se opskriften her
Billede af drømmekage fra Brovst.
Citronmåne
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Se opskriften her
Billede af citronmåne.
Lagkage - nem og lækker opskrift
Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Se opskriften her
klassisk lagkage med bær
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required