Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

blondie med blåbær hvid chokoladekage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS

Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.

Blondie med blåbær og mandler er en fantastisk dejlig kage, som samtidig er virkelig nem og hurtig at lave.

En blondie er en hvid udgave af den måske mere kendte brownie. Blondien laves med hvid chokolade, mens brownien som bekendt bages af en mørk chokolade. Deraf navneforskellen.

Her har jeg lavet den hvide chokoladekage med blandt andet mandler og blåbær, og den smager altså virkelig godt.

Bagesukker er en lidt finere udgave af almindeligt sukker, og det er derfor nemmere at piske ud i æggene. Men bagesukkeret kan sagtens udskiftes med den almindelige udgave.

Opskriften giver en blondie, hvor der er nok til seks personer. Se også min opskrift på verdens bedste chokoladekage.

Opskrift på blondie med blåbær

Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 175 g hvid chokolade
  • 75 g bagesukker eller alm. sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 40 g mandelsplitter
  • 1 nip salt
  • 100 g blåbær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme, altså almindelig luft, ikke varmluft.
  2. Smelt smør i en lille gryde.
  3. Hak 125 gram af den hvide chokolade fint, og kom den i en skål. Hæld det varme smør over og rør chokoladen ud.
  4. I en anden skål piskes bagesukker luftigt sammen med vaniljesukker og æg.
  5. Rør derefter forsigtigt smeltet chokolade og smør i, og det skal ikke piskes. Anvend en ske eller dejskraber.
  6. Vend derefter hvedemel i sammen med mandelsplitter og et nip salt, og vend rundt indtil dejen er godt samlet, men bevar den luftige konsistens, for så bliver din blondie med blåbær bedre.
  7. Smør en bageform med smør. Jeg har her anvendt en firkantet form på cirka 20 gange 20 centimeter, som ikke er så høj i kanten. Jeg synes nemlig en blondie kan blive lidt for meget og tung, hvis den er alt for høj.
  8. Fordel dejen jævnt i formen, og stik derefter blåbær ganske let ned i dejen. Læg dem ikke for tæt på kanten.
  9. De sidste 50 gram af den hvide chokolade hakkes fint og drysses over.
  10. Bag din blondie med blåbær og mandler i cirka 20-22 minutter, og den må ikke bages for længe, da den så bliver tør.

Næringsindhold

Kalorier458kcalKulhydrater47gProtein7gFedt28gMættet fedt15gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol97mgNatrium161mgKalium187mgKostfibre2gSukker33gVitamin A514IUVitamin C2mgCalcium92mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte blondie med blåbær er bedst, hvis den når at køle helt af og sætte sig.

Derfor kan du med fordel stille den i køleskabet i mindst et par timer inden servering.

Faktisk er det endnu bedre hvis du bager den hvide chokoladekage med mandler dagen før, for så får du det fulde udbytte af den himmelske kage.

Vær opmærksom på bagetiden på blondien. Denne størrelse og form plejer at tage cirka 20 til 22 minutter, men laver du den hvide chokoladebrownie højere, skal den selvfølgelig have nogle minutter mere.

En blondie med blåbær og mandler skal være lidt klæg i konsistensen, for så er den altså bedst. Det er jo en tung og bastant kage, og derfor spiser man heller ikke så mange stykker af den.

Den hvide chokoladekage kan opbevares på køl, hvor den holder sig op til en uge.

Se også opskrifter på:

Black magic kage (opskrift med luftig mousse)

Gateau Marcel (opskrift på en lækker glutenfri kage)

Luftige chokolademuffins

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 02, 2024 at 4:47 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift på blondie med blåbær. Kom gerne også med din bedømmelse efter du har bagt og smagt kagen.

    Svar
  2. Grethe Marcuslund skriver

    maj 27, 2019 at 7:16 pm

    Jeg har i dag bagt Blondie men den er ikke hævet, den smager dejligt, men jeg ville spørge om der måske skulle have været lidt bagepulver i, det står ikke i opskriften, men hvad kan det ellers skyldes at den ikke er hævet, jeg har fuldt opskriften .
    Mvh Grethe Marcuslund

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required