• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Blomme crumble

blomme crumble kage
Blomme crumble er en skøn og meget nem kage, der laves med lækre blommer. Blommekagen serveres med flødskum eller creme fraiche. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. august 2023 - Udgivet:  25. august 2023

Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.
  2. Opskrift på blomme crumble
  3. Blomme crumble
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
4.3 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.

Blomme crumble er en virkelig nem og lækker kage, som naturligvis laves med masser af friske blommer.

Jeg har udviklet denne opskrift uden at tilsætte for meget sukker, og derfor er blommekagen ikke hvinende sød.

Ønskes en mere sød blommekage, kan du naturligvis blot tilsætte lidt mere sukker.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har brugt ca. 200 gram blommer, hvilket her svarede til fire store, fuldmodne, danske blommer.

Se flere opskrifter:

  • Blommekage
  • Blommetærte
  • Portvinssyltede blommer

Opskrift på blomme crumble

blomme crumble kage

Blomme crumble

Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.
Bedømmelse
4.3 fra 12 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Crumble dej

  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt, i små tern
  • 75 g sukker
  • 5 g vaniljesukker - svarende til 1 teskefuld
  • 30 g kokosmel
  • 1 æg

Desuden

  • 200 g blommer - svarende til ca. 4 store blommer
  • 30 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt mandelsplitter - til pynt
  • Lidt sukker - til drys

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Smør en lille form med lidt smør. Jeg plejer at bage blomme crumble i en tærteform med en diameter på ca. 16-18 centimeter.
  • Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, sukker, vaniljesukker og kokosmel.
  • Smuldr smørret helt ud i dejen, og rør til sidst et æg i. Dejen skal blot lige vendes sammen.
  • Fordel ca. ¾ af dejen i tærteformen, og tryk den ganske let til. Den færdige blommekage må gerne være lidt porøs.
  • Blommer skæres i mindre tern og fordeles over dejen. Sørg for at få blommerne godt fordelt.
  • Fordel så resten af crumbledejen over blommerne, hvorefter der drysses lidt mandelsplitter på. Drys også lidt sukker over.
  • Blomme crumble bages nu ca. 20 minutter på næstnederste rille i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdigbagte blomme crumble køles af.

Blommekagen serveres med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben Gylfe

    september 20, 2024 at 4:27 pm

    Mon det er muligt at fryse den.

    Mine blommer er modne men jeg får ikke gæster før om en uge.

    Hvad gør jeg?

    Svar
  2. Mirka

    august 17, 2024 at 5:10 pm

    Der virker da meget nemt, jeg håber at den smage godt 👍👏

    Svar
  3. Helga Lund

    december 11, 2023 at 5:11 pm

    Ja det kan godt bruges jeg bruger dem for jeg havde mange i min have

    Svar
  4. Jane Krogholt

    oktober 05, 2022 at 9:25 am

    Kan man bruge frosne blommer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 05, 2022 at 10:53 am

      Hej Jane
      Det kan du sagtens 🙂
      Men de skal tøs op først.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required