Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.
Blomme crumble er en virkelig nem og lækker kage, som naturligvis laves med masser af friske blommer.
Jeg har udviklet denne opskrift uden at tilsætte for meget sukker, og derfor er blommekagen ikke hvinende sød.
Ønskes en mere sød blommekage, kan du naturligvis blot tilsætte lidt mere sukker.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har brugt ca. 200 gram blommer, hvilket her svarede til fire store, fuldmodne, danske blommer.
Se flere opskrifter:
Opskrift på blomme crumble
Blomme crumble
Ingredienser
Crumble dej
- 125 g hvedemel
- 100 g smør - koldt, i små tern
- 75 g sukker
- 5 g vaniljesukker - svarende til 1 teskefuld
- 30 g kokosmel
- 1 æg
Desuden
- 200 g blommer - svarende til ca. 4 store blommer
- 30 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Lidt mandelsplitter - til pynt
- Lidt sukker - til drys
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Smør en lille form med lidt smør. Jeg plejer at bage blomme crumble i en tærteform med en diameter på ca. 16-18 centimeter.
- Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, sukker, vaniljesukker og kokosmel.
- Smuldr smørret helt ud i dejen, og rør til sidst et æg i. Dejen skal blot lige vendes sammen.
- Fordel ca. ¾ af dejen i tærteformen, og tryk den ganske let til. Den færdige blommekage må gerne være lidt porøs.
- Blommer skæres i mindre tern og fordeles over dejen. Sørg for at få blommerne godt fordelt.
- Fordel så resten af crumbledejen over blommerne, hvorefter der drysses lidt mandelsplitter på. Drys også lidt sukker over.
- Blomme crumble bages nu ca. 20 minutter på næstnederste rille i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdigbagte blomme crumble køles af.
Blommekagen serveres med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Preben Gylfe
Mon det er muligt at fryse den.
Mine blommer er modne men jeg får ikke gæster før om en uge.
Hvad gør jeg?
Mirka
Der virker da meget nemt, jeg håber at den smage godt 👍👏
Helga Lund
Ja det kan godt bruges jeg bruger dem for jeg havde mange i min have
Jane Krogholt
Kan man bruge frosne blommer
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Det kan du sagtens 🙂
Men de skal tøs op først.
Bedste hilsner
Holger