Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Blomkålsnuggets

Sprøde blomkålsnuggets (med knuste cornflakes - nem opskrift)

sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
331
SHARES
FacebookMessenger331PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sprøde blomkålsnuggets
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på blomkålsnuggets
  • Tips
  • Blomkålsnuggets i Airfryer
  • Kommentarer

Sprøde blomkålsnuggets

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Sådan laver du sprøde blomkålsnuggets med cornflakes. En nem opskrift på nuggets af blomkål, der er lækre som forret, snack eller tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille blomkål (delt i mindre buketter)
  • 200 g mælk
  • 75 g hvedemel
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g cornflakes (knuses)
  • Lidt smørspray (eller oliespray)

Fremgangsmåde

  1. Til blomkålsnuggets starter du med, at dele blomkålen i mindre buketter. Til fire personer laver jeg gerne 12 buketter/nuggets.
  2. I en skål piskes mælk sammen med hvedemel, paprika, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peper.
  3. I en anden skål kommes cornflakes, der knuses. Jeg bruger gerne bare fingrene til det, men du kan også komme cornflakes i en pose, og knuse majsflagerne med en kagerulle eller lignende. Det fungerer dog fint med fingrene, da cornflakes er nemme at knuse.
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  5. Dyp nu først en blomkålsbuket i skålen med det flydende, og derefter i skålen med knust cornflakes. Lægges på bagepladen. Fortsæt på samme måde med resten.
  6. Sprøjt dem med lidt olie eller smør, og så er de klar til en tur i ovnen.
  7. Blomkålsnuggets bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Du behøver ikke dem undervejs.

Næringsindhold

Kalorier260kcalKulhydrater54gProtein8gFedt2gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.4gKolesterol6mgNatrium905mgKalium471mgKostfibre4gSukker8gVitamin A824IUVitamin C59mgCalcium89mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkålsnuggets

Blomkålsnuggets er sprøde og lækre nuggets lavet med blomkål og en sprød panering med knuste cornflakes, og så er de meget nemme at tilberede.

Du kender de klassiske kyllingenuggets, men her er det altså nuggets uden kød, og derfor er det også en skøn vegetarisk ret. De er gode som snack, som en skøn forret eller brug dem som tilbehør til andre retter. De kan bruges til det hele.

Opskriften her er beregnet til fire personer, hvor jeg har anvendt en lille blomkål, der deles i passende buketter. Lav dem ikke alt for store. Se i min video hvordan du gør.

Se også mine opskrifter på kyllingenuggets, krydret blomkål i ovn og blomkålssuppe.

Tips

Så er de sprøde blomkålsnuggets klar til servering, og dem bliver du glad for.

Du kan sagtens bare servere dem som de er, men du kan lave en nem og hjemmelavet chilimayo til. En god ketchup passer også fint til.

Blomkålsnuggets i Airfryer

Du kan også tilberede de lækre nuggets af blomkål i din Airfryer.

Her lægges de blot på risten i kurven, og sprayes med olie eller smør.

De skal have ca. 18-20 minutter ved 160 grader, men kig til dem, så de ikke får for meget.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Fagerlind skriver

    september 25, 2023 at 2:31 pm

    Hej Holger & frue 🤩
    Jeg har i dag lavet Nuggets, men af koteletter (4 af 1 kotelet). Jeg vidste ikke hvad jeg begav mig ud i og stegte 16 koteletter, som så blev til 64 “Gysse-nuggets”!!! 🐷 De blev stegt m BBQ og jeg brugte din opskrift, som “blomkåls-nuggets”. Men dog uden olie/smør, da vi tæller kalorier 🤣😂 Det blev rigtig vellykket 👍🏻
    I øvrigt har jeg de sidste par uger lavet 3 af jeres/dine opskrifter med indisk mad, naan-brød og raita. Osse meget vellykket og særdeles velsmagende👍🏻 Så tak for de gode opskrifter. Det er fornøjeligt at prøve noget nyt. Det er en meget inspirerende website I har 🥇
    Jeg skal helt sikkert også prøve blomkåls- & kyllinge-nuggets.
    Mvh Birthe 😆

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required