Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Blomkålskarry - opskrift på pureret blomkål med karry

Blomkålskarry - opskrift på pureret blomkål med karry

billede med blomkålskarry
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook99PinterestSMSEmailMessenger
99
DELINGER

Blomkålskarry er en lækker og nem pure med masser af den sunde blomkål. Blomkålskarryen er perfekt at servere til kylling og lyst kød.

Her får du min opskrift på en lækker blomkålskarry, der er en god måde at spise mere kål på.

Blomkål blendes med karry og mælk, og det giver altså lækkert tilbehør til kylling og andet lyst kød.

Her er den lavet med almindelig mælk, men du kan også blende den med kokosmælk, hvilket gør den lidt federe i smagen. Men det er bestemt også lækkert.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på blomkålskarry

Blomkålskarry

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Blomkålskarry er en lækker og nem pure med masser af den sunde blomkål. Blomkålskarryen er perfekt at servere til kylling og lyst kød.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 spsk smør
  • 3 tsk karry
  • 3 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær den nederste del af stokken fra og smid den ud. Resten af blomkålen skæres i mindre stykker/buketter, som kommes i gryde.
  2. Hæld vand ved så det netop dækker kålen, og tilsæt også en teskefuld salt.
  3. Kog blomkålen mør, og det tager cirka 15 minutter.
  4. Hæld den kogte blomkål i et dørslag og stil gryden tilbage på komfuret.
  5. En spiseskefuld smør smeltet i gryden, hvorefter karry kommes ved.
  6. Tilsæt blomkål, vend det rundt og tag gryden af igen.
  7. Blend blomkålen sammen med mælk. Start med halvdelen af mælken og tilsæt indtil du har den ønskede konsistens. Tilfør om nødvendigt mere end de tre deciliter mælk. Jeg plejer blot at anvende en almindelig stavblender.
  8. Blomkålskarry skal hverken være for tyk eller flydende, og du smager den til med salt og peber. Eventuelt også med mere karry, hvis du ønsker det.

Næringsindhold

Kalorier111kcalKulhydrater12gProtein5gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol17mgNatrium676mgKalium566mgKostfibre3gSukker6gVitamin A224IUVitamin C69mgCalcium132mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Blomkålskarry er fremragende som tilbehør til ovnstegt kylling, men prøv også lave gulerødder med bacon til.

Her kan du bruge blomkålskarry som en dip, som du dypper gulerødderne i. Meget lækkert.

Relaterede opskrifter

Kylling i karry
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Se opskriften her
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
Ristet blomkål med karry og mandler
Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.
Se opskriften her
ristet blomkål med karry og mandler
Verdens bedste karrykødsovs
Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Se opskriften her
billede med karrykødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben skriver

    september 04, 2024 at 9:14 am

    Så god så god smager af mere den er super👍👍🇩🇰

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required