• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Forretter

Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret

Blinis
Blinis med kaviar er en klassiker nytårsaften. Foto: Istockphoto.com.

Opdateret:  30. december 2023 - Udgivet:  31. december 2022

Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
  2. Opskrift på blinis med tre slags fyld
  3. Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
  7. Dampede blåmuslinger - opskrift på en nytårsforret
  8. Carpaccio af jordskokker - sprød, fin forret til vegetaren
  9. Lakseroulade
4.8 fra 52 stemmer
Gå til opskrift

Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.

Blinis er nok noget af det nemmeste at servere til forret. Hvis du bager de små blinis i forvejen, kan du hurtigt tilføje fyld og pynt lige før middagen.

De små pandekager stammer fra det russiske og ukrainske køkken, og er en af de mest populære spiser der.

Mest kendt her er nok blinis med med creme fraiche og kaviar. Det holdes helt enkelt, så kaviaren kommer til sin ret. Men man kan komme alt på de små pandekager.

Og små er der her i Vesten - i Rusland kan de være lige så store som vores pandekager.

Blinis er bagt med boghvedemel, som giver en dejlig, lettere nøddeagtig smag.

Skal du have vegetarer på middag, er det ikke et problem, da du kan lave et fyld bestående af avocadocreme som her - eller grillede grøntsager og hakkede nødder.

Opskrift på blinis med tre slags fyld

Blinis

Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret

Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
Bedømmelse
4.8 fra 52 stemmer
RetForret
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 8 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 1.25 dl boghvedemel
  • 2.3 dl hvedemel
  • 1 tsk tørgær - lille skefuld
  • 1 tsk salt
  • 2 stk æg
  • 3 spsk smør - smeltet
  • smør - til stegning

Fyld 1: Kaviar og cremefraiche

  • 2 dl creme fraiche - 38 %
  • 0.75 dl kaviar - eller stenbiderrogn
  • 1 spsk dild - hakket
  • 1 spsk purløg - hakket

Fyld 2: Lakserillette

  • 125 g varmrøget laks
  • 1.5 spsk creme fraiche
  • 1 tsk mayonnaise
  • 0.5 stk rødløg - finthakket
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • dild

Fyld 3: Grøntsager

  • 5 stk radiser - skiver
  • 0.5 dl smagsneutral olie
  • 1.5 stk avocado
  • 0.5 stk æble - tern
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 knivspids chiliflager
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Varm mælken op, så den er lillefingervarm.
  • Smelt smørret og køl det af.
  • Når smørret er kølet lidt ned, pisker du mælk, æg og smør sammen.
  • I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
  • Hæld æggeblandingen op i melblandingen og pisk det godt sammen.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile en times tid.
  • Steg blinis i smør på en medium varm pande. De skal kun have et par minutter på hver side, hvis du laver dem små - max syv cm. i diameter.
  • Når blinis er færdigbagte og kølet lidt ned, kan du dekorere dem med dit fyld.

Blinis med kaviar

  • Bland cremefraichen med en spsk. finthakket dild og en spsk finthakket purløg. Kom små dutter af cremefraichen på hver blinis. Dekorer med kaviar eller stenbiderrogn og drys evt. med grønt på toppen.

Blinis med lakserillette

  • Hak det halve rødløg fint.
  • Fjerne skindet fra laksen og findel laksen med en gaffel.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, løg, salt, peber og citronsaft i en skål.
  • Rør laksen sammen med creme fraiche-dressingen og placer fyldet på hver blinis. Pynt med en dusk dild på hver blinis.

Blinis med grøntsager

  • Skær radiser i skiver og steg dem i olie, til de er gyldenbrune. Drys salt på dem og lad dem dryppe af på køkkenrulle, så bliver de sprøde.
  • Mos avocado i en skål.
  • Skræl æblet og skær det halve i tern. Hvis du elsker æblernes konsistens og smag, kan du godt bruge det hele.
  • Bland avocado, æbletern, eddike, olie og krydderier.
  • Kom avocadofyld på hver blinis. Pynt toppen med en friteret radiseskive og eventuelt et par 2 centimeter lange purløgsstykker ovenpå radissen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så har du lækre blinis klar til servering. Velbekomme.

Du kan også prøve at lave en af disse gode forretter:

Dampede blåmuslinger - opskrift på en nytårsforret

4.8 fra 8 stemmer
Dampede blåmuslinger er nemme og hurtige at lave. Og så ser retten indbydende ud. Her er Kokkelandsholdets videoguide til en nytårsforret.
Gå til opskrift
Dampede blåmuslinger

Carpaccio af jordskokker - sprød, fin forret til vegetaren

5 fra 1 stemme
Carpaccio af jordskokker er en superfin, lille ret, som kan serveres som tilbehør eller portionanrettes som en forret. Og så er den lynhurtig at lave.
Gå til opskrift
Carpaccio af jordskokker

Lakseroulade

4.9 fra 51 stemmer
Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Gå til opskrift
lakseroulade
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita

    maj 10, 2025 at 6:07 pm

    Mængden af dej er forkert. Tror der skal stå personer i stedet for stk. Grundopskriften er 8stk blinis, men det er meget mere. Jeg har ganget op til at lave 70 blinis men har nærmere dej til 400.lidt træls.

    Svar
  2. Rikke

    juni 28, 2023 at 5:42 pm

    Du skriver det er til 8 stk? Men når jeg ser andre opskrifter på nettet så synes jeg det lyder af få. Det er ikke 8 personer? Skal nemlig lave 100 stk og det lyder som rigtig mange æg

    Svar
  3. Sussie Hansen

    maj 10, 2021 at 12:41 pm

    hvor kan man købe blinis og hvad er det for noget

    Svar
    • Eva Krog

      december 30, 2022 at 6:56 pm

      Jeg har købt blinis i Coop 365, tror du kan finde dem i alle supermarkeder

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required