• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret

Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret

Blinis
4.9 fra 51 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. december 2023 - Udgivet:  31. december 2022

Indhold

  1. Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
  2. Opskrift på blinis med tre slags fyld
  3. Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret
  4. Tips
  5. Dampede blåmuslinger - opskrift på en nytårsforret
  6. Carpaccio af jordskokker - sprød, fin forret til vegetaren
  7. Lakseroulade

Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.

Blinis er nok noget af det nemmeste at servere til forret. Hvis du bager de små blinis i forvejen, kan du hurtigt tilføje fyld og pynt lige før middagen.

De små pandekager stammer fra det russiske og ukrainske køkken, og er en af de mest populære spiser der.

Mest kendt her er nok blinis med med creme fraiche og kaviar. Det holdes helt enkelt, så kaviaren kommer til sin ret. Men man kan komme alt på de små pandekager.

Og små er der her i Vesten - i Rusland kan de være lige så store som vores pandekager.

Blinis er bagt med boghvedemel, som giver en dejlig, lettere nøddeagtig smag.

Skal du have vegetarer på middag, er det ikke et problem, da du kan lave et fyld bestående af avocadocreme som her - eller grillede grøntsager og hakkede nødder.

Opskrift på blinis med tre slags fyld

Blinis
Karen SenecaKaren Seneca

Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret

4.85 fra 51 stemmer
Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hviletid for dej 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 8 stk
Ret: Forret
Køkken: Russisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl sødmælk
  • 1.25 dl boghvedemel
  • 2.3 dl hvedemel
  • 1 tsk tørgær - lille skefuld
  • 1 tsk salt
  • 2 stk æg
  • 3 spsk smør - smeltet
  • smør - til stegning
Fyld 1: Kaviar og cremefraiche
  • 2 dl creme fraiche - 38 %
  • 0.75 dl kaviar - eller stenbiderrogn
  • 1 spsk dild - hakket
  • 1 spsk purløg - hakket
Fyld 2: Lakserillette
  • 125 g varmrøget laks
  • 1.5 spsk creme fraiche
  • 1 tsk mayonnaise
  • 0.5 stk rødløg - finthakket
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • dild
Fyld 3: Grøntsager
  • 5 stk radiser - skiver
  • 0.5 dl smagsneutral olie
  • 1.5 stk avocado
  • 0.5 stk æble - tern
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 knivspids chiliflager
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Varm mælken op, så den er lillefingervarm.
  2. Smelt smørret og køl det af.
  3. Når smørret er kølet lidt ned, pisker du mælk, æg og smør sammen.
  4. I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
  5. Hæld æggeblandingen op i melblandingen og pisk det godt sammen.
  6. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile en times tid.
  7. Steg blinis i smør på en medium varm pande. De skal kun have et par minutter på hver side, hvis du laver dem små - max syv cm. i diameter.
  8. Når blinis er færdigbagte og kølet lidt ned, kan du dekorere dem med dit fyld.
Blinis med kaviar
  1. Bland cremefraichen med en spsk. finthakket dild og en spsk finthakket purløg. Kom små dutter af cremefraichen på hver blinis. Dekorer med kaviar eller stenbiderrogn og drys evt. med grønt på toppen.
Blinis med lakserillette
  1. Hak det halve rødløg fint.
  2. Fjerne skindet fra laksen og findel laksen med en gaffel.
  3. Bland creme fraiche, mayonnaise, løg, salt, peber og citronsaft i en skål.
  4. Rør laksen sammen med creme fraiche-dressingen og placer fyldet på hver blinis. Pynt med en dusk dild på hver blinis.
Blinis med grøntsager
  1. Skær radiser i skiver og steg dem i olie, til de er gyldenbrune. Drys salt på dem og lad dem dryppe af på køkkenrulle, så bliver de sprøde.
  2. Mos avocado i en skål.
  3. Skræl æblet og skær det halve i tern. Hvis du elsker æblernes konsistens og smag, kan du godt bruge det hele.
  4. Bland avocado, æbletern, eddike, olie og krydderier.
  5. Kom avocadofyld på hver blinis. Pynt toppen med en friteret radiseskive og eventuelt et par 2 centimeter lange purløgsstykker ovenpå radissen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så har du lækre blinis klar til servering. Velbekomme.

Du kan også prøve at lave en af disse gode forretter:

Dampede blåmuslinger - opskrift på en nytårsforret

4.8 fra 8 stemmer
Dampede blåmuslinger er nemme og hurtige at lave. Og så ser retten indbydende ud. Her er Kokkelandsholdets videoguide til en nytårsforret.
Gå til opskrift
Dampede blåmuslinger

Carpaccio af jordskokker - sprød, fin forret til vegetaren

5 fra 1 stemme
Carpaccio af jordskokker er en superfin, lille ret, som kan serveres som tilbehør eller portionanrettes som en forret. Og så er den lynhurtig at lave.
Gå til opskrift
Carpaccio af jordskokker

Lakseroulade

4.9 fra 51 stemmer
Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Gå til opskrift
lakseroulade
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita

    maj 10, 2025 at 6:07 pm

    Mængden af dej er forkert. Tror der skal stå personer i stedet for stk. Grundopskriften er 8stk blinis, men det er meget mere. Jeg har ganget op til at lave 70 blinis men har nærmere dej til 400.lidt træls.

    Svar
  2. Rikke

    juni 28, 2023 at 5:42 pm

    Du skriver det er til 8 stk? Men når jeg ser andre opskrifter på nettet så synes jeg det lyder af få. Det er ikke 8 personer? Skal nemlig lave 100 stk og det lyder som rigtig mange æg

    Svar
  3. Sussie Hansen

    maj 10, 2021 at 12:41 pm

    hvor kan man købe blinis og hvad er det for noget

    Svar
    • Eva Krog

      december 30, 2022 at 6:56 pm

      Jeg har købt blinis i Coop 365, tror du kan finde dem i alle supermarkeder

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required