Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
Blinis er nok noget af det nemmeste at servere til forret. Hvis du bager de små blinis i forvejen, kan du hurtigt tilføje fyld og pynt lige før middagen.
De små pandekager stammer fra det russiske og ukrainske køkken, og er en af de mest populære spiser der.
Mest kendt her er nok blinis med med creme fraiche og kaviar. Det holdes helt enkelt, så kaviaren kommer til sin ret. Men man kan komme alt på de små pandekager.
Og små er der her i Vesten - i Rusland kan de være lige så store som vores pandekager.
Blinis er bagt med boghvedemel, som giver en dejlig, lettere nøddeagtig smag.
Skal du have vegetarer på middag, er det ikke et problem, da du kan lave et fyld bestående af avocadocreme som her - eller grillede grøntsager og hakkede nødder.
Opskrift på blinis med tre slags fyld
Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret
Ingredienser
- 3 dl sødmælk
- 1.25 dl boghvedemel
- 2.3 dl hvedemel
- 1 tsk tørgær - lille skefuld
- 1 tsk salt
- 2 stk æg
- 3 spsk smør - smeltet
- smør - til stegning
Fyld 1: Kaviar og cremefraiche
- 2 dl creme fraiche - 38 %
- 0.75 dl kaviar - eller stenbiderrogn
- 1 spsk dild - hakket
- 1 spsk purløg - hakket
Fyld 2: Lakserillette
- 125 g varmrøget laks
- 1.5 spsk creme fraiche
- 1 tsk mayonnaise
- 0.5 stk rødløg - finthakket
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- dild
Fyld 3: Grøntsager
- 5 stk radiser - skiver
- 0.5 dl smagsneutral olie
- 1.5 stk avocado
- 0.5 stk æble - tern
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk olivenolie
- 1 knivspids chiliflager
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm mælken op, så den er lillefingervarm.
- Smelt smørret og køl det af.
- Når smørret er kølet lidt ned, pisker du mælk, æg og smør sammen.
- I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
- Hæld æggeblandingen op i melblandingen og pisk det godt sammen.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile en times tid.
- Steg blinis i smør på en medium varm pande. De skal kun have et par minutter på hver side, hvis du laver dem små - max syv cm. i diameter.
- Når blinis er færdigbagte og kølet lidt ned, kan du dekorere dem med dit fyld.
Blinis med kaviar
- Bland cremefraichen med en spsk. finthakket dild og en spsk finthakket purløg. Kom små dutter af cremefraichen på hver blinis. Dekorer med kaviar eller stenbiderrogn og drys evt. med grønt på toppen.
Blinis med lakserillette
- Hak det halve rødløg fint.
- Fjerne skindet fra laksen og findel laksen med en gaffel.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, løg, salt, peber og citronsaft i en skål.
- Rør laksen sammen med creme fraiche-dressingen og placer fyldet på hver blinis. Pynt med en dusk dild på hver blinis.
Blinis med grøntsager
- Skær radiser i skiver og steg dem i olie, til de er gyldenbrune. Drys salt på dem og lad dem dryppe af på køkkenrulle, så bliver de sprøde.
- Mos avocado i en skål.
- Skræl æblet og skær det halve i tern. Hvis du elsker æblernes konsistens og smag, kan du godt bruge det hele.
- Bland avocado, æbletern, eddike, olie og krydderier.
- Kom avocadofyld på hver blinis. Pynt toppen med en friteret radiseskive og eventuelt et par 2 centimeter lange purløgsstykker ovenpå radissen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Så har du lækre blinis klar til servering. Velbekomme.
Du kan også prøve at lave en af disse gode forretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Rikke
Du skriver det er til 8 stk? Men når jeg ser andre opskrifter på nettet så synes jeg det lyder af få. Det er ikke 8 personer? Skal nemlig lave 100 stk og det lyder som rigtig mange æg
Sussie Hansen
hvor kan man købe blinis og hvad er det for noget
Eva Krog
Jeg har købt blinis i Coop 365, tror du kan finde dem i alle supermarkeder