• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Black magic kage med intens chokoladesmag

Black magic kage med intens chokoladesmag

billede med black magic kage med chokolade mousse
Black magic kage, der er pyntet med en nem chokolademousse. Kagen er utrolig nem at bage, og den har en intens smag af kakao. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  7. april 2024

Del gerne:
769
SHARES
FacebookMessenger769PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Black magic kage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Varianter
  8. Talkage
Gå til opskrift

Black magic kage er en drøm af en kage til alle, der elsker kakao og chokolade.

Kagen er intens i smagen, men uden at være for bitter og fed. Den bages med lidt olie - men uden smør. Og sukkerindholdet er heller ikke skræmmende, når man tænker på vi taler om chokoladekager.

På toppen af den velsmagende kage er der en nem og skøn chokolademousse, som du laver på to minutter.

Se også disse opskrifter:

  • Chokolademuffins
  • Nem chokoladekage
  • Chokokage med Nutellacreme
  • Vegansk chokoladekage

Opskrift

billede med black magic kage med chokolade mousse

Black magic kage

Min opskrift på en nem black magic kage, der toppes med en cremet chokolade mousse. En lækker kage med intens kakaosmag og god holdbarhed.
Bedømmelse
4.7 fra 143 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 50 g kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g kaffe - kold
  • 125 g mælk
  • 50 g olie
  • salt

Chokolade mousse

  • 250 g fløde
  • 25 g kakao
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme. Ikke varmluft.
  • Beklæd en springform med bagepapir. Denne opskrift på black magic kage passer perfekt til en springform med en diameter på ca. 23 centimeter.
  • Hvedemel vejes af i en skål sammen sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker. Vend det sammen.
  • Tilsæt derefter æg, kaffe (kold), mælk og olie. Jeg anvender gerne vindruekerneolie til kagen. Kom også en smule salt i.
  • Med et piskeris pisket chokoladekagedejen nu jævn. Og jo - dejen til en black magic kage er ret tynd - og det skal den være. Nærmest som en tyk sovs.
  • Hæld dejen i springformen.
  • Stil formen ind i ovnen og bag den i 30 minutter. Med en strikkepind eller lignende kan du lige teste kagen i midten, og hvis der ikke hænger dej ved når pinden trækkes op, ja så er kagen færdigbagt. Giv den ellers et par minutter mere. Ovne varmer aldrig ens, men den halve time plejer at passe meget godt.
  • Lad chokoladekagen køle helt af.
  • Vej fløde af i en skål sammen med kakao, sukker og 1 teske vaniljesukker, og pisk til en cremet mousse, der er så stiv, at den ikke flyder ud.
  • Kom den lækre chokolade mousse i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt smukke rosetter ud på den afkølede chokoladekage. Værsgo.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
393
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
58
mg
19
%
Natrium
 
299
mg
13
%
Kalium
 
232
mg
7
%
Kulhydrater
 
54
g
18
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
34
g
38
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
514
IU
10
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
58
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Black magic kage kan som sagt sagtens lave i forvejen.

Skal du bruge kagen som dessert, kan du sagtens bage kagen dagen før - og så dekorere med chokolademousse nogle timer før gæsterne dukker op.

Ja, faktisk synes jeg næsten kagen er bedre, når den bages en dag eller to før den spises.

Varianter

Jeg plejer blot at pynte kagen med chokolademousse, men du kan også dele bunden i to lige store bunden, og komme chokolademoussen imellem dem - og så også pynte ovenpå med mousse. Her skal du så anvende en dobbelt portion mousse.

Du kan også pynte med friske bær, hvor især blåbær og hindbær er gode.

I kagen er der nok til otte personer, men vær ikke ked af at have et stort stykke chokoladekage i overskud.

Kagen kan nemlig sagtens holde sig nogle dage i køleskabet - ja, faktisk nemt op til en uge.

Vær dog opmærksom på, at moussen er lavet med fløde, og derfor har den en kortere holdbarhed på ca. et døgns tid.

Talkage

Du kan også nemt lave en rigtig talkage ud af opskriften.

Her skæres bunden ud i ønsket tal og størrelse, hvorefter der pyntes med mousse, friske bær, Toffifee eller hvad du nu synes.

Se også hvordan du laver den populære chokolademousse som dessert.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    marts 14, 2024 at 4:31 pm

    Hej Holger.
    Er det en Gâteau Marcel?
    Den har nemlig også chokolademousse på toppen.

    Svar
  2. Jeanne

    maj 22, 2023 at 11:39 am

    Kan jeg erstatte mælken med ekstra vindruekerneolie?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 22, 2023 at 11:55 am

      Hej Jeanne
      Ja, eller erstat mælken med vand. Ellers bliver kagen måske lidt for fed.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Heidi Sindberg

    marts 23, 2023 at 6:30 pm

    Hej Holger jeg lavede dine Black magis muffins forleden dag og de var vild gode nu vil jeg gerne lave en talkage til min datter der bliver 25 og har fundet din opskrift til bradepande bliver den stor nok syntes ikke der er så meget mel i
    Venlig hilsen Heidi Sindberg

    Svar
  4. Sofie

    marts 15, 2023 at 5:44 pm

    Hej. Mener du at der er 393 kcal i hele kagen? Eller hvad mener du med potion?

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required