Min opskrift på blåbærtærte, der kan laves med friske eller frosne blåbær. Skøn tærte med mørdej, mazarinmasse og rigeligt med blåbær.
Oversigt over indhold
Blåbærtærte er nem at bage med denne opskrift, og samtidig får du en kage af høj kvalitet.
Linsedej og mazarinmasse laves som anvist i links lidt længere nede, og resten af dejen og massen kan opbevares på køl.
Eller lav tre tærter med det samme og frys dem ned. Se også min populære opskrift på blåbærmuffins.
Opskrift på blåbærtærte
Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær
Ingredienser
- 1 portion mørdej
- 1 portion mazarinmasse
- 150 g blåbær
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Du skal bruge en tredjedel af opskrifterne på henholdsvis linsedej og mazarinmasse til denne tærte med blåbær.
- Rul linsedejen ud så den passer med din form. Dejen skal gå 2-3 centimeter op langs kanterne. Tryk forsigtigt linsedejen ud i hjørnerne, så den ligger pænt.
- Smør mazarinmasse i og glat den helt ud i siderne.
- Læg derefter blåbær på i et jævnt lag, og tryk bærrene ganske let ned i mazarinmassen.
- Stil kagen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og her skal den bages i cirka 23-25 minutter, afhængig af varmen i ovn. Kagen skal se bagt ud, uden dog at være alt for mørk.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag den færdigbagte blåbærtærte ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.
Tærten kan dog med fordel serveres lun.
Friske eller frosne blåbær
Du kan både bruge friske og frosne blåbær i kagen, men jeg synes kagen bliver bedst med de friske bær.
Prøv også mine opskrifter på blåbærkage med friske eller frosne blåbær og æble- og blåbærkage med crumble og kanel. God bagelyst.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Naja skriver
Jeg manglede lidt en str. på bageform, og skal marzarinmassen fyldes helt til kanten eller hvordan?
Den blev ikke særlig pæn, da mørdejen var enormt svær at arbejde med og gik i stykker flere gange.
Man skal nok være en del øvet i køkkenet.
Har prøvet mig frem, håber gæsterne syntes om den.
Lene skriver
Jeg har samme problem, men det er til 6 personer og dejen skal deles i 3 stykker så jeg tror vi havner i enten rund form i 20-22 cm uden jeg dog er sikker 😊