• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Blåbærkage med friske eller frosne blåbær

billederesultat for blåbærkage med frosne blåbær
Alletiders bedste blåbærkage, der her er lavet med frosne blåbær. Du kan selvfølgelig også bage blåbærkagen med friske blåbær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. april 2024 - Udgivet:  27. maj 2023

Del gerne:
290
SHARES
FacebookMessenger290PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.
  2. Opskrift på nem blåbærkage
  3. Blåbærkage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.

Blåbærkage er en dejlig nem kage til eftermiddagskaffen, eller brug den som dessertkage med lidt flødeskum eller creme fraiche. Eller anret den med lidt vaniljeis.

Her er blåbærkagen bagt med frosne blåbær, men de friske blåbær er også gode i kagen.

Du skal bruge samme mængde uanset om det er friske eller frosne blåbær, og bagetiden er også den samme.

Opskriften giver en kage til otte personer.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Æble- og blåbærkage
  • Upside down kage med blåbær
  • Blåbærcrumble
  • Blåbærmuffins

Opskrift på nem blåbærkage

billederesultat for blåbærkage med frosne blåbær

Blåbærkage

Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.
Bedømmelse
4.8 fra 32 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 175 g smør - meget blødt, her har jeg brugt Lurpak Bagesmør
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 250 g blåbær - friske eller frosne

Fremgangsmåde

  • Kom sukker op i en skål sammen med blødt smør, og rør det godt ud.
  • Derefter piskes æggene i dejen et ad gangen, og du kan sagtens blot anvende et piskeris. En elpisker er ikke nødvendig til dejen til denne blåbærkage.
  • Mål hvedemel af, og bland bagepulver og vaniljesukker i. Vend det godt.
  • Med en dejskraber vender du nu melblandingen i dejen, og samler dejen godt.
  • Beklæd et ildfast fad (ca. 22 centimeter) med bagepapir (eller smør en springform med smør), og hæld dejen i.
  • Fordel de frosne blåbær henover kagen, og stil den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
  • Her skal blåbærkagen nu bages i cirka 40 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
387
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
129
mg
43
%
Natrium
 
310
mg
13
%
Kalium
 
87
mg
2
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
682
IU
14
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Prik i den færdigbagte blåbærkage med en kødnål for at tjekke at kagen er gennembagt, og tag den ud af ovnen.

Lad lige kagen køle lidt af inden udskæring.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Madsen

    juli 17, 2024 at 8:45 pm

    Hej. Har du en ide til en mousse/skum ovenpå blåbær kagen😊

    Svar
  2. jthielsen

    marts 06, 2021 at 5:25 pm

    Som regel, er fiske blåbær bedst, men jeg fryser dem før brug. Det forhindrer blåbærerne i at synke ned i dejen, specielt når der pyntes med dem.

    Svar
  3. Emma Jessen

    oktober 10, 2020 at 9:36 am

    Hej.
    Hvad måler dit ildfaste fad?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required