• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Blåbærcrumble

Blåbærcrumble

billede med blåbærcrumble kage
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
204
SHARES
FacebookMessenger204PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. november 2022 - Udgivet: 9. marts 2023

Blåbærcrumble er en lækker og velsmagende kage, som er nem at lave. Du får min opskrift her, og du kan både anvende friske og frosne blåbær.

Jeg elsker blåbærcrumble, og det skyldes, at kagen er en perfekt blanding mellem den sprøde crumble og så de både søde og bløde blåbær.

Samtidig er en crumblekage med blåbær meget nem at lave, og du kan såmænd enten bruge friske eller frosne bær til kagen.

I forhold til havregryn plejer jeg at anvende de grovvalsede havregryn, men finvalsede er skam også fine.

Se også mine opskrifter på:

  • Æble- og blåbærkage med crumble
  • Hindbærcrumble med blåbær
  • Blåbærkage
  • Blåbær galette

Opskrift på blåbærcrumble

I denne opskrift er der rigeligt til mindst seks personer, og du kan roligt glæde dig til en helt vidunderlig blåbærkage.

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blåbærcrumble

4.93 fra 14 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 465
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g smør - koldt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
Blåbær og drys
  • 300 g blåbær
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Smør et ildfast fad med smør. Et fad på ca. 24 gange 24 centimeter passer fint.
  3. Skær koldt smør i tern og kom det i en skål med hvedemel. Smuldr smørret ud i melet.
  4. Kom rørsukker, vaniljesukker, havregryn og et æg i. Smuldr det igennem sammen, men så din crumble fortsat er porøs og luftig.
  5. Fordel cirka to tredjedele af crumbledejen i det smurte fad. Tryk ganske let crumbledejen til.
  6. Fordel derefter blåbær på crumbledejen, og drys med lidt rørsukker og vaniljesukker.
  7. Fordel så den sidste del af crumbledejen jævnt over bærrene.
  8. Bag din blåbærcrumble midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor kagen skal have ca. 20 minutter. Måske et par minutter mere, så den er flot og gylden på toppen.
    færdigbagt blåbærcrumble

Næringsindhold

Kalorier: 465kcalKulhydrater: 65gProtein: 5gFedt: 22gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 81mgNatrium: 173mgKalium: 97mgKostfibre: 2gSukker: 36gVitamin A: 691IUVitamin C: 5mgCalcium: 19mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte blåbærcrumble serveres lun med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene

    maj 23, 2021 at 12:45 pm

    Når jeg læser opskriften igennem, ser det for mig ud til at man sagtens kan lave den nogle timer før den skal bruges og så bage den så det passer med at den er lun når den skal spises?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 23, 2021 at 2:52 pm

      Hej Malene
      Jep - det kan du sagtens, men sæt den på køl indtil du bager den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jan

    marts 13, 2021 at 6:13 am

    Det ser sgu da godt ud, den må prøves

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required