Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blåbærcrumble

Blåbærcrumble

billede med blåbærcrumble kage
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
204
SHARES
FacebookMessenger204PinterestEmailSMS

Blåbærcrumble er en lækker og velsmagende kage, som er nem at lave. Du får min opskrift her, og du kan både anvende friske og frosne blåbær.

Jeg elsker blåbærcrumble, og det skyldes, at kagen er en perfekt blanding mellem den sprøde crumble og så de både søde og bløde blåbær.

Samtidig er en crumblekage med blåbær meget nem at lave, og du kan såmænd enten bruge friske eller frosne bær til kagen.

I forhold til havregryn plejer jeg at anvende de grovvalsede havregryn, men finvalsede er skam også fine.

Se også mine opskrifter på:

  • Æble- og blåbærkage med crumble
  • Hindbærcrumble med blåbær
  • Blåbærkage
  • Blåbær galette

Opskrift på blåbærcrumble

I denne opskrift er der rigeligt til mindst seks personer, og du kan roligt glæde dig til en helt vidunderlig blåbærkage.

Blåbærcrumble

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Blåbærcrumble er en lækker og velsmagende kage, som er nem at lave. Du får min opskrift her, og du kan både anvende friske og frosne blåbær.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør (koldt)
  • 200 g hvedemel
  • 150 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
Blåbær og drys
  • 300 g blåbær
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Smør et ildfast fad med smør. Et fad på ca. 24 gange 24 centimeter passer fint.
  3. Skær koldt smør i tern og kom det i en skål med hvedemel. Smuldr smørret ud i melet.
  4. Kom rørsukker, vaniljesukker, havregryn og et æg i. Smuldr det igennem sammen, men så din crumble fortsat er porøs og luftig.
  5. Fordel cirka to tredjedele af crumbledejen i det smurte fad. Tryk ganske let crumbledejen til.
  6. Fordel derefter blåbær på crumbledejen, og drys med lidt rørsukker og vaniljesukker.
  7. Fordel så den sidste del af crumbledejen jævnt over bærrene.
  8. Bag din blåbærcrumble midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor kagen skal have ca. 20 minutter. Måske et par minutter mere, så den er flot og gylden på toppen.
    færdigbagt blåbærcrumble

Næringsindhold

Kalorier465kcalKulhydrater65gProtein5gFedt22gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol81mgNatrium173mgKalium97mgKostfibre2gSukker36gVitamin A691IUVitamin C5mgCalcium19mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte blåbærcrumble serveres lun med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene skriver

    maj 23, 2021 at 12:45 pm

    Når jeg læser opskriften igennem, ser det for mig ud til at man sagtens kan lave den nogle timer før den skal bruges og så bage den så det passer med at den er lun når den skal spises?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 23, 2021 at 2:52 pm

      Hej Malene
      Jep - det kan du sagtens, men sæt den på køl indtil du bager den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jan skriver

    marts 13, 2021 at 6:13 am

    Det ser sgu da godt ud, den må prøves

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required