Blåbærcrumble er en lækker og velsmagende kage, som er nem at lave. Du får min opskrift her, og du kan både anvende friske og frosne blåbær.
Jeg elsker blåbærcrumble, og det skyldes, at kagen er en perfekt blanding mellem den sprøde crumble og så de både søde og bløde blåbær.
Samtidig er en crumblekage med blåbær meget nem at lave, og du kan såmænd enten bruge friske eller frosne bær til kagen.
I forhold til havregryn plejer jeg at anvende de grovvalsede havregryn, men finvalsede er skam også fine.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på blåbærcrumble
I denne opskrift er der rigeligt til mindst seks personer, og du kan roligt glæde dig til en helt vidunderlig blåbærkage.
Blåbærcrumble
Ingredienser
- 150 g smør - koldt
- 200 g hvedemel
- 150 g rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 g havregryn
- 1 æg
Blåbær og drys
- 300 g blåbær
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad med smør. Et fad på ca. 24 gange 24 centimeter passer fint.
- Skær koldt smør i tern og kom det i en skål med hvedemel. Smuldr smørret ud i melet.
- Kom rørsukker, vaniljesukker, havregryn og et æg i. Smuldr det igennem sammen, men så din crumble fortsat er porøs og luftig.
- Fordel cirka to tredjedele af crumbledejen i det smurte fad. Tryk ganske let crumbledejen til.
- Fordel derefter blåbær på crumbledejen, og drys med lidt rørsukker og vaniljesukker.
- Fordel så den sidste del af crumbledejen jævnt over bærrene.
- Bag din blåbærcrumble midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor kagen skal have ca. 20 minutter. Måske et par minutter mere, så den er flot og gylden på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte blåbærcrumble serveres lun med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Malene
Når jeg læser opskriften igennem, ser det for mig ud til at man sagtens kan lave den nogle timer før den skal bruges og så bage den så det passer med at den er lun når den skal spises?
Holger Rørby Madsen
Hej Malene
Jep - det kan du sagtens, men sæt den på køl indtil du bager den 🙂
Alt det bedste
Holger
Jan
Det ser sgu da godt ud, den må prøves