Sådan laver du en blåbær galette. En nem opskrift på en lækker mørdejstærte med blåbær, der kan nydes som dessert eller kage til kaffen.
Blåbær galette er en lækker mørdejstærte med masser af blåbær, og kagen er nem at bage.
Det er en rustik kage/tærte, der går godt til både en kop kaffe og som dessertkage.
Jeg bruger gerne frosne blåbær til galetten, men du kan selvfølgelig også anvende friske bær. Uanset vendes bærrene med rørsukker og majsstivelse.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på blåbær galette
Opskriften er beregnet til fire personer.
Blåbær galette
Ingredienser
- 300 g mørdej - se opskrift på mørdej her
Blåbærfyld
- 250 g blåbær - fra frost
- 3 spsk rørsukker
- 3 spsk majsstivelse
Pynt
- 1 æg
- 1 spsk perlesukker
- 3 spsk hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Til blåbær galette starter du med at lave mørdej som anvist. Læg mørdejen på køl i 30 minutter. Du skal bruge cirka halvdelen.
- De frosne blåbær vendes med rørsukker og majsstivelse.
- Mørdejen rulles i ca. 3-4 millimeters tykkelse. Husk rigeligt med hvedemel på køkkenbordet, så dejen ikke hænger fast.
- Find en bageform, tallerken eller lignende frem, der har en diameter på ca. 26 centimeter. Skær dejen ud rundt om genstanden, så du får et rundt stykke mørdej med en diameter på de 26 centimeter.
- Læg forsigtigt mørdejsstykker på en bageplade med bagepapir.
- Fordel blåbær på mørdejen, men hold de yderste ca. 5 centimeter ud til kanten fri. Blåbærrene må gerne stables lidt op på midten. og hæld også resten af rørsukker og majsstivelse fra skålen over.
- Fold kanten af mørdejen ind, så den lægger sig lidt op over de yderste blåbær. Se på billedet hvordan jeg har foldet kanten ind.
- Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også lidt hasselnødder over blåbærrene.
- Blåbærgalette bages i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft, så kanten er flot afbagt. Uden at blive for mørk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte blåbær galette køles af.
Derefter kan den skæres ud i kvarte, og serveres med enten en creme fraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Solveig Shavit
jeg ruller altid min mørdej ud mellem 2 stykker bagepapir. Så behøver jeg ikke at mele bordet, og dejen bliver ikke tørret ud. Det gør en meget stor forskæld. På den måde er dejen allerede på bagepapiret, så den ikke skal flyttes efter at den er blevet rullet ud. Det gælder alle slags mørdej, især småkager der stikkes ud. Så behøver jeg bare at tage den overskudne dej væk, uden at røre ved småkagerne.