Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blåbær galette

Blåbær galette

billede med blåbær galette
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Sådan laver du en blåbær galette. En nem opskrift på en lækker mørdejstærte med blåbær, der kan nydes som dessert eller kage til kaffen.

Blåbær galette er en lækker mørdejstærte med masser af blåbær, og kagen er nem at bage.

Det er en rustik kage/tærte, der går godt til både en kop kaffe og som dessertkage.

Jeg bruger gerne frosne blåbær til galetten, men du kan selvfølgelig også anvende friske bær. Uanset vendes bærrene med rørsukker og majsstivelse.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Brombær galette
  • Rabarbergalette
  • Blåbærfool

Opskrift på blåbær galette

Opskriften er beregnet til fire personer.

Blåbær galette

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Sådan laver du en blåbær galette. En nem opskrift på en lækker mørdejstærte med blåbær, der kan nydes som dessert eller kage til kaffen.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g mørdej se opskrift på mørdej her
Blåbærfyld
  • 250 g blåbær fra frost
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 spsk majsstivelse
Pynt
  • 1 æg
  • 1 spsk perlesukker
  • 3 spsk hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Til blåbær galette starter du med at lave mørdej som anvist. Læg mørdejen på køl i 30 minutter. Du skal bruge cirka halvdelen.
  2. De frosne blåbær vendes med rørsukker og majsstivelse.
  3. Mørdejen rulles i ca. 3-4 millimeters tykkelse. Husk rigeligt med hvedemel på køkkenbordet, så dejen ikke hænger fast.
  4. Find en bageform, tallerken eller lignende frem, der har en diameter på ca. 26 centimeter. Skær dejen ud rundt om genstanden, så du får et rundt stykke mørdej med en diameter på de 26 centimeter.
  5. Læg forsigtigt mørdejsstykker på en bageplade med bagepapir.
  6. Fordel blåbær på mørdejen, men hold de yderste ca. 5 centimeter ud til kanten fri. Blåbærrene må gerne stables lidt op på midten. og hæld også resten af rørsukker og majsstivelse fra skålen over.
  7. Fold kanten af mørdejen ind, så den lægger sig lidt op over de yderste blåbær. Se på billedet hvordan jeg har foldet kanten ind.
    blåbærgalette klar til at komme i ovnen
  8. Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også lidt hasselnødder over blåbærrene.
  9. Blåbærgalette bages i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft, så kanten er flot afbagt. Uden at blive for mørk.

Næringsindhold

Kalorier581kcalKulhydrater62gProtein8gFedt34gMættet fedt8gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt20gTransfedt0.01gKolesterol41mgNatrium204mgKalium160mgKostfibre3gSukker19gVitamin A95IUVitamin C7mgCalcium26mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte blåbær galette køles af.

Derefter kan den skæres ud i kvarte, og serveres med enten en creme fraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Solveig Shavit skriver

    marts 09, 2024 at 10:07 am

    jeg ruller altid min mørdej ud mellem 2 stykker bagepapir. Så behøver jeg ikke at mele bordet, og dejen bliver ikke tørret ud. Det gør en meget stor forskæld. På den måde er dejen allerede på bagepapiret, så den ikke skal flyttes efter at den er blevet rullet ud. Det gælder alle slags mørdej, især småkager der stikkes ud. Så behøver jeg bare at tage den overskudne dej væk, uden at røre ved småkagerne.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required