• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Blåbær galette

Blåbær galette

billede med blåbær galette
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. august 2023 - Udgivet: 30. april 2023

Sådan laver du en blåbær galette. En nem opskrift på en lækker mørdejstærte med blåbær, der kan nydes som dessert eller kage til kaffen.

Blåbær galette er en lækker mørdejstærte med masser af blåbær, og kagen er nem at bage.

Det er en rustik kage/tærte, der går godt til både en kop kaffe og som dessertkage.

Jeg bruger gerne frosne blåbær til galetten, men du kan selvfølgelig også anvende friske bær. Uanset vendes bærrene med rørsukker og majsstivelse.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Brombær galette
  • Rabarbergalette
  • Blåbærfool

Opskrift på blåbær galette

Opskriften er beregnet til fire personer.

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blåbær galette

5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 581
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g mørdej - se opskrift på mørdej her
Blåbærfyld
  • 250 g blåbær - fra frost
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 spsk majsstivelse
Pynt
  • 1 æg
  • 1 spsk perlesukker
  • 3 spsk hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Til blåbær galette starter du med at lave mørdej som anvist. Læg mørdejen på køl i 30 minutter. Du skal bruge cirka halvdelen.
  2. De frosne blåbær vendes med rørsukker og majsstivelse.
  3. Mørdejen rulles i ca. 3-4 millimeters tykkelse. Husk rigeligt med hvedemel på køkkenbordet, så dejen ikke hænger fast.
  4. Find en bageform, tallerken eller lignende frem, der har en diameter på ca. 26 centimeter. Skær dejen ud rundt om genstanden, så du får et rundt stykke mørdej med en diameter på de 26 centimeter.
  5. Læg forsigtigt mørdejsstykker på en bageplade med bagepapir.
  6. Fordel blåbær på mørdejen, men hold de yderste ca. 5 centimeter ud til kanten fri. Blåbærrene må gerne stables lidt op på midten. og hæld også resten af rørsukker og majsstivelse fra skålen over.
  7. Fold kanten af mørdejen ind, så den lægger sig lidt op over de yderste blåbær. Se på billedet hvordan jeg har foldet kanten ind.
    blåbærgalette klar til at komme i ovnen
  8. Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også lidt hasselnødder over blåbærrene.
  9. Blåbærgalette bages i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft, så kanten er flot afbagt. Uden at blive for mørk.

Næringsindhold

Kalorier: 581kcalKulhydrater: 62gProtein: 8gFedt: 34gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.01gKolesterol: 41mgNatrium: 204mgKalium: 160mgKostfibre: 3gSukker: 19gVitamin A: 95IUVitamin C: 7mgCalcium: 26mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte blåbær galette køles af.

Derefter kan den skæres ud i kvarte, og serveres med enten en creme fraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Solveig Shavit

    marts 09, 2024 at 10:07 am

    jeg ruller altid min mørdej ud mellem 2 stykker bagepapir. Så behøver jeg ikke at mele bordet, og dejen bliver ikke tørret ud. Det gør en meget stor forskæld. På den måde er dejen allerede på bagepapiret, så den ikke skal flyttes efter at den er blevet rullet ud. Det gælder alle slags mørdej, især småkager der stikkes ud. Så behøver jeg bare at tage den overskudne dej væk, uden at røre ved småkagerne.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Billede af blomkålslasagne.
Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)→ Se opskriften
Billede med gryderetter.
Gryderetter (opskrifter på de bedste sammenkogte retter)→ Se opskriften
Grøntsager som tilbehør
Grøntsager som tilbehør - 10 sunde favoritter→ Se opskriften
billederesultat for bradepandekage med æbler og kanel
Gammeldags bradepandekage med æbler→ Se opskriften
Billede med muskatnød.
Muskatnød - fakta, viden og opskrifter→ Se opskriften
Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required