Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Bikuber er en super simpel kage at lave, og den kræver ikke mange ingredienser.
Der er tale om en kage af marengs, der fyldes med flødeskum og hakket chokolade, og det er en af mine yndlingskager, som jeg har fået siden jeg var barn i det vestjyske.
Opskriften giver 6-8 bikuber, afhængig af hvor store du laver dine marengskager. Se også hvordan du laver min fragilité kage.
Opskrift på bikuber
Bikuber
Ingredienser
Marengs
- 5 pasteuriserede æggehvider
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk eddike
Fyld
- 4 dl fløde
- 100 g mørk chokolade - evt. mere
Drys
- kakao - usødet
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
- Kom 5 pasteuriserede æggehvider i skålen til din røremaskine, og pisk dem stive. Det tager lidt tid.
- Pisk derefter gradvist 250 g sukker, 1 tsk vaniljesukker og 1 tsk eddike ind i din marengs. Pisk derefter massen stiv, og det tager 10-15 minutter. For at undgå at din marengs falder sammen, er det vigtigt marengsen pisket tilstrækkeligt.
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sprøjt ud til bikuber, hvor du starter med at sprøjte en ring, og derefter gradvist sprøjter din marengs op til en top, så der er et hulrum i midten. Af denne portion kan du lave 6-8 bikuber, afhængige af hvor store du ønsker dem.
- Bag nu bikuberne midt i ovnen ved 100 grader varmluft, hvor de skal have ca. en timer og 15 minutter.
- Køl de bagte marengskager helt af.
- Pisk 4 dl fløde til en flødeskum, og vend 100 g mørk chokolade (hakket) i. Du skal bruge mindst 100 gram, men du kan sagtens tilsætte yderligere 50 gram. Gerne chokoladekage med en kakaoprocent på 70.
- Kom flødeskum med chokolade i en sprøjtepose, og fyld hver bikube op. Det gør du ved at løfte kagerne op og sprøjte flødeskummet op i kagerne i bunden.
- Stil dine bikuber på et fad eller lignende. Kom lidt kakao i en sigte, og sigte det over kagerne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdige bikuber serveres straks eller opbevares på køl.
Holdbarheden er ca. et døgn i køleskabet.
En klassisk bikube laves med fyld af flødeskum og chokolade, men der kan vendes 3-4 spiseskefulde kagecreme i massen.
Se også mine populære opskrifter på bedstefars skæg, mormors marengskage og den lækre Gunvor kage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karin poulsen
Hej Holger
Hvad er der for en spiritus smag der er i bikubber ? Kommer conditteren lidt rom i cremen ?
Camilla
Jeg tror det er rom, som én nævner længere nede i kommentarerne 😊
Bjarno Dann Nielsen
Jeg vil bare sige,1000 tak for alle div gode opskrifter på Madens verden
Bjarno
MM Hansen
Denne kage var min ynglingskage, da jeg var barn. Vi fik dem fra bager Jørgensen i Chr.feld. Jeg er siden flyttet til Tønder, og her har de dem ikke. Jeg har prøvet at lave dem selv, men kunne finde en form - brugte en muffinform, men de klistrede fast. Vil give den chance igen!
Holger Rørby Madsen
Hej MM
Dejligt at høre. Du skal ikke lave dem i muffinsforme, men blot direkte på bageplade med bagepapir.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Bjarne Fink Jorgensen
Det var sjovt at finde min barndomskage her. Min mors familie stammede fra Kolding, hvor jeg tit var paa besoeg om sommeren fra Koebenhavn. Jeg udvandrede til Frankrig i 1968 og er gift med en fransk pige siden! Naar min mormor ville glaede mig, var det med bikuber! Idag har jeg 5 boerneboern, heraf 3 piger og den ene (14aar) er vild med at lave kager. Hun har bedt mig om at give nogle opskrifter paa danske kager, saa jeg taenkte foerst paa bikuber og derefter paa fragilité, som ogsaa er min favoritkage. Jeg husker, der fandtes en stor konditorforretning (med bikuber!) i naerheden af banegaarden, var det mon Kolinghus?
Det var sjovt at finde de gamle minder frem. Nu haaber jeg bare, at mit barnebarn kan klare bikuberne!
Tak for i dag!
Holger Rørby Madsen
Kære Bjarne
Mange tak for den smukke historie. Bikuberne er også gode, men en fragilité er bestemt heller ikke dårlig.
Med de bedste hilsner
Holger
- der også tidligere har boet i Kolding. Dejlig by.
Bodil Jensen
Det er meget let at piske marengs hvis man varmer hviderne og sukkeret i en gryde indtil sukkeret er smeltet
Bodil E Jensen
Lækre opskrifter
Helle Fogtel
Hej Holger,
Åh, hvor blev jeg glad, dag jeg så din opskrift på Bikuber.
Jeg blev ført mange pr tilbage til min barndom, i Fredericia, der varen fantastisk bager Dupont, han lavede netop disse kager, og det er en sand himmerigsmundfuld. Jeg var fluks i mit køkken for at se, om jeg havde de ting, der skulle bruges. Nu forsøger jeg mig med at lave kagerneTusind tak holger for rigtig mange dejlige opskrifter. Jeg glædet mig over dem!! 😊😊😊
Mange hilsner
Helle
Henrik
Nu ved jeg ik om der er forskel hvor i dk man køber/ laver dem men på Falster og Sjælland er det ik flødeskum mer noget rumcrem eller flødeskum med rum måske men min yndlings kage i ca 40+ 😆☺️
Mvh Henrik