Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Bikuber med marengs, flødeskum og chokolade

Bikuber med marengs, flødeskum og chokolade

Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.9 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
366
SHARES
FacebookMessenger366PinterestEmailSMS
Opdateret: 17. maj 2024 - Udgivet: 19. maj 2023

Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.

Bikuber er en super simpel kage at lave, og den kræver ikke mange ingredienser.

Der er tale om en kage af marengs, der fyldes med flødeskum og hakket chokolade, og det er en af mine yndlingskager, som jeg har fået siden jeg var barn i det vestjyske.

Opskriften giver 6-8 bikuber, afhængig af hvor store du laver dine marengskager. Se også hvordan du laver min fragilité kage.

Opskrift på bikuber

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bikuber

4.87 fra 29 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 490
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Marengs
  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk eddike
Fyld
  • 4 dl fløde
  • 100 g mørk chokolade - evt. mere
Drys
  • kakao - usødet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
  2. Kom 5 pasteuriserede æggehvider i skålen til din røremaskine, og pisk dem stive. Det tager lidt tid.
  3. Pisk derefter gradvist 250 g sukker, 1 tsk vaniljesukker og 1 tsk eddike ind i din marengs. Pisk derefter massen stiv, og det tager 10-15 minutter. For at undgå at din marengs falder sammen, er det vigtigt marengsen pisket tilstrækkeligt.
  4. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  5. Sprøjt ud til bikuber, hvor du starter med at sprøjte en ring, og derefter gradvist sprøjter din marengs op til en top, så der er et hulrum i midten. Af denne portion kan du lave 6-8 bikuber, afhængige af hvor store du ønsker dem.
  6. Bag nu bikuberne midt i ovnen ved 100 grader varmluft, hvor de skal have ca. en timer og 15 minutter.
  7. Køl de bagte marengskager helt af.
  8. Pisk 4 dl fløde til en flødeskum, og vend 100 g mørk chokolade (hakket) i. Du skal bruge mindst 100 gram, men du kan sagtens tilsætte yderligere 50 gram. Gerne chokoladekage med en kakaoprocent på 70.
  9. Kom flødeskum med chokolade i en sprøjtepose, og fyld hver bikube op. Det gør du ved at løfte kagerne op og sprøjte flødeskummet op i kagerne i bunden.
  10. Stil dine bikuber på et fad eller lignende. Kom lidt kakao i en sigte, og sigte det over kagerne.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 490kcalKulhydrater: 52gProtein: 3gFedt: 31gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 76mgNatrium: 23mgKalium: 197mgKostfibre: 2gSukker: 48gVitamin A: 987IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdige bikuber serveres straks eller opbevares på køl.

Holdbarheden er ca. et døgn i køleskabet.

En klassisk bikube laves med fyld af flødeskum og chokolade, men der kan vendes 3-4 spiseskefulde kagecreme i massen.

Se også mine populære opskrifter på bedstefars skæg, mormors marengskage og den lækre Gunvor kage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin poulsen skriver

    september 04, 2024 at 5:58 pm

    Hej Holger
    Hvad er der for en spiritus smag der er i bikubber ? Kommer conditteren lidt rom i cremen ?

    Svar
    • Camilla skriver

      oktober 18, 2024 at 3:57 pm

      Jeg tror det er rom, som én nævner længere nede i kommentarerne 😊

      Svar
  2. Bjarno Dann Nielsen skriver

    marts 15, 2024 at 1:39 pm

    Jeg vil bare sige,1000 tak for alle div gode opskrifter på Madens verden

    Bjarno

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required