Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Bikuber er en super simpel kage at lave, og den kræver ikke mange ingredienser.
Der er tale om en kage af marengs, der fyldes med flødeskum og hakket chokolade, og det er en af mine yndlingskager, som jeg har fået siden jeg var barn i det vestjyske.
Opskriften giver 6-8 bikuber, afhængig af hvor store du laver dine marengskager. Se også hvordan du laver min fragilité kage.
Opskrift på bikuber
Bikuber
Ingredienser
- 5 pasteuriserede æggehvider
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk eddike
- 4 dl fløde
- 100 g mørk chokolade - evt. mere
- kakao - usødet
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
- Kom 5 pasteuriserede æggehvider i skålen til din røremaskine, og pisk dem stive. Det tager lidt tid.
- Pisk derefter gradvist 250 g sukker, 1 tsk vaniljesukker og 1 tsk eddike ind i din marengs. Pisk derefter massen stiv, og det tager 10-15 minutter. For at undgå at din marengs falder sammen, er det vigtigt marengsen pisket tilstrækkeligt.
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sprøjt ud til bikuber, hvor du starter med at sprøjte en ring, og derefter gradvist sprøjter din marengs op til en top, så der er et hulrum i midten. Af denne portion kan du lave 6-8 bikuber, afhængige af hvor store du ønsker dem.
- Bag nu bikuberne midt i ovnen ved 100 grader varmluft, hvor de skal have ca. en timer og 15 minutter.
- Køl de bagte marengskager helt af.
- Pisk 4 dl fløde til en flødeskum, og vend 100 g mørk chokolade (hakket) i. Du skal bruge mindst 100 gram, men du kan sagtens tilsætte yderligere 50 gram. Gerne chokoladekage med en kakaoprocent på 70.
- Kom flødeskum med chokolade i en sprøjtepose, og fyld hver bikube op. Det gør du ved at løfte kagerne op og sprøjte flødeskummet op i kagerne i bunden.
- Stil dine bikuber på et fad eller lignende. Kom lidt kakao i en sigte, og sigte det over kagerne.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige bikuber serveres straks eller opbevares på køl.
Holdbarheden er ca. et døgn i køleskabet.
En klassisk bikube laves med fyld af flødeskum og chokolade, men der kan vendes 3-4 spiseskefulde kagecreme i massen.
Se også mine populære opskrifter på bedstefars skæg, mormors marengskage og den lækre Gunvor kage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Karin poulsen skriver
Hej Holger
Hvad er der for en spiritus smag der er i bikubber ? Kommer conditteren lidt rom i cremen ?
Camilla skriver
Jeg tror det er rom, som én nævner længere nede i kommentarerne 😊
Bjarno Dann Nielsen skriver
Jeg vil bare sige,1000 tak for alle div gode opskrifter på Madens verden
Bjarno